Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közös filmszolgáltatás a német könyvtárak használói számára: Filmfriend

A Filmfriend link - filmek online nézésére szolgáló, német könyvtárak használói számára érvényes olvasójeggyel elérhető szolgáltatás. Az egyes filmek megtekintése a használók számára ingyenes. A tartalom: német klasszikus filmek, dokumentumfilmek, sorozatok, gyermeksorozatok, de válogatva nemzetközi produkciók is rendelkezésre állnak. Vannak alkategóriák is, mint pl. a külföldi gyerekekről szóló filmek - a befogadáskultúra jegyében. Mindez mellett a videókkal kapcsolatos kiegészítő információk is elérhetők. Jelenlegi 1000 tételszámot az év végére 1400-re növelik.
A kínálat mobiltelefonon is elérhető. A Facebookon link is aktívan kínálják tartalmaikat.
A szolgáltatás előnye az egyes könyvtárak számára, hogy az üzleti modell - hasonlóan a PressReader, Onleihe vagy a DigiBib szolgáltatáshoz - országos illetve nemzetközi szinten működik. Az egyes könyvtáraknak nem kell külön foglalkozni megszervezésükkel, csak a kívánt szolgáltatáscsomag kalibrálásával. A tehermentesített könyvtárak beillesztik honlapjukba a szolgáltatók portáljait - ahogyan az a link aktuális képgalériájában a hannoveri közkönyvtár portálján látszik. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról