Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Levegőtisztítás - könyvtári térben is

1989-ben a NASA indított egy azóta híressé vált vizsgálatot: arra voltak kíváncsiak, hogy mely szobanövények a legalkalmasabbak a levegő tisztítására. A beltéri levegő ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz káros kemikáliákat, például formaldehidet, triklóretilént, benzolt, ammóniát. Azt pedig mondanunk se kell, hogy ezek az anyagok az érzékenyeknél allergiát, bőrbetegségeket, asztmát okozhatnak.
A lakás levegőjének minőségén azonban nagyon sokat javítanak a szobanövények. Akad köztük olyan, amely a káros szennyező anyagok mintegy 85%-át megköti, nagyban javítva így a szobák, irodáik, bevásárlóközpontok légterének minőségét.
Íme, a 15 top növény, amely egészségesebb és tisztább levegőt varázsol a lakásokba!
1. Vitorlavirág, 2. Zöldike, 3. Szobai futóka, 4. Rákvirág, 5. Borostyán, 6. Azálea, 7. Nagy flamingóvirág, 8. Anyósnyelv, 9. Gerbera, 10. Tarka sárkányfa, 11. Filodendron, 12. Szobapáfrány, 13. Krizantém, 14. Aranypálma, 15. Sugárarália.
- A témában ld. még: Sokkal súlyosabban hat az emberi szervezetre a beltéri szén-dioxid, mint eddig gondolták link

Régebbi hírforrás(ok): Légtisztítás szobanövényekkel - könyvtári térben is link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról