Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Malmö közkönyvtára - benne találkozik a város minden rétege

Az szakmai látogatáson elmondottakból és a könyvtár körbejárása alapján is az volt a legfőbb benyomásom, hogy nem állandó terekben és funkciókban gondolkodnak. Már megvalósult gondolatok tereiben is jártunk.
1. Az egészen kicsik a szüleikkel egy mesebirodalomba mentek, mikor a könyvtárat látogattak.
2. A kiskamaszok kis elbújós helyekre jártak, ahol a klasszikus olvasásnak, az összebújós-felolvasós kuckónak és a hangszerek kipróbálásának volt tere, helye - alapvetően ezek "látványtermek" (mint látványpékség) voltak, ahova be lehetett látni, de pl. a zaj nem jött ki ill. ne ment be. Ez a tér mintha még nem lett volna végleges, de mindenképpen alakíthatónak tűnt.
3. Láttunk olyan teret is, melyet éppen felszabadítottak egy új funkciónak, fiatal felnőtt szülők számára.
Láthatóan a lakosság radikális változását, melyet a nagyszámú bevándorló megjelenése jelent, próbálják követni, van feladat, amit a fenntartó telepít oda (nyelvtanulás), mint egy nyitott intézményébe, másokat maguk kezdeményeznek. A könyvtárról úgy gondolkodnak, hogy az olyan társadalmi érintkezési felület, ahol a malmöi társadalom minden rétegének tagja találkozik, tanulja az együttélést. Még az író-olvasó találkozókat is a bevándorlók kontinenséről, országaiból származó szerzőkkel szervezik. (Czupi Gyula)
- A vonatkozó fotók a link oldalon láthatók.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról