Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megállókönyvtárak Nagymegyeren - segítettek a karanténidőben

Kölcsön könyvek a városközpontban, az alapiskola mellett, és a sétányon - nemrég három könyvvárral örvendeztette meg a város lakosait és a turistákat a Snitt. A helyi fiatalokat összefogó egyesület három fából készített, házikó alakú szekrényt helyezett ki a város forgalmas pontjain. A Bartók Béla parkban, a Hősök terén és a sétányon is van könyvvár. "A központban sétálva jó érzés látni, amikor például egy anyuka a kislányával áll a szekrény előtt, és válogatja a könyveket" - mondja Katona Réka, a Snitt tagja hozzátéve, hogy bizalmon alapul a könyvcsere. "Kiveszed, ami tetszik, ha tudsz visszahozod, hozol helyette" - vázolja a könyvvár működését Réka. A csoport maga készítette a szekrényeket, először a rokonságon belül kezdték gyűjteni a könyveket, majd a helyiek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Egy nagymegyeri lakos több táska könyvvel járult hozzá a mini könyvtárak feltöltéséhez.
"Néha kicsit rendetlenség van benne, de akkor csak megállok és elrakodok" - jegyezte meg az üvegajtós szekrény előtt Katona Réka. A fiatalok elmondták, Csiliznyáradon és Vásárúton is példát vettek róluk.
Lukács József Csiliznyárad polgármestere lapunknak elmondta, hogy a Csemadok helyi alapszervezete, és annak elnöke Illés Attila szorgalmazta a könyvvár megépítését.
"A falu központjában, a buszmegállónál kialakított téren helyeztük el a szekrényt, amit a csemadokosok felújítottak és a lakosokkal együtt megtöltöttek. A karantén ideje alatt zárva volt a könyvtár, de itt mégis találtak olvasnivalót a helyiek. Látom, hogy állandóan változik a kínálat, nálunk is népszerű a könyvvár" - nyilatkozta Lukács József hozzátéve, hogy a fertőtlenítőszer sem hiányzik a kis szekrényből.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról