SzavazásA külföldi könyvtári tapasztalatok, jógyakorlatok...
KIT hírlevél évfolyamok2024
|
Megbirkózás a főzéssel - rövid 'bibliográfia', mint példa (olvasóink szavazatára)Már majdnem egy éve dolgozunk otthonról. Ennyi idő alatt sokan megunhatták a saját főztjüket. A korlátozások elején öröm volt a főzés, mostanra viszont a legelhivatottabbak is kifogyhattak az ötletekből. A következő oldalak (melyek kínálnak vegetáriánus opciókat is) segíthetnek inspirációt szerezni. [Ne feledjük: az alábbi felsorolást egy könyvtári szaklap / szakportál tartalmazza. (MG)]
Leite's Culinaria link : David Leite alapította 1999-ben; mindenféle receptet, ételekről szóló esszéket és interjúkat találhatunk az oldalon. Feliratkozhatunk napi vagy heti hírlevélre is. David Lebovitz link : Lebovitz Párizsban élő amerikai, aki a Chez Panisse és a Zuni Café által tett szert tudására. Ennek ellenére receptjei otthon is elkészíthetőek - és koktélok is akadnak közöttük. Havi hírlevele mellett Instagram oldalán is aktív. Epicurious (link ezt a digitális platformot Condé Nast indította 1995-ben, a Bon Appétit és Gourmet magazinok számára. Ez minden konyhai inspiráció eredeti forrása, a mindennapi ételektől kezdve az ünnepi lakomákig. Dinner: A Love Story link : Jenny Rosentrach alapította, több mint egy évtizede. Rosentrach - aki az ételek mellett családja utazásairól is ír - augusztusban ünnepelheti negyedik könyve megjelenését. Smitten Kitchen link : egy anyuka indította el, akinek nem csak az volt a feladata, hogy új és érdekes ételeket tegyen az asztalra, hanem mindezt egy kicsi konyhában kellett megvalósítania. Deb Perleman heti hírlevele a szezonális trendeket mutatja be. The Amateur Gourmet link : Adam Roberts 2004-ben alapította blogját. Ennek keretében szervezi meg a "Lunch Therapy" (Ebéd Terápia) podcast-ot, ahol a főzés világából és azon kívülről választott emberekkel készít interjúkat. Feliratkozhatunk heti hírlevelére is. (ref.: Salamon Sára) |
FeliratkozásA heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását. A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel. KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |