Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megbocsátás hete -- az állománygazdálkodás alapján

-- Korábban általánosságban hirdettük meg a programot, s nem volt tudomásunk arról, hogy az érintettek megkapták-e a számukra is fontos információt -- jelezte Czupi Gyula, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója. -- Ezúttal azonban számítógépes lehetőségeinket kihasználva pontosan rögzítettük, hogy kiknek van tartozása, és nekik külön értesítést küldtünk, felajánlva, hogy elengedjük a tartozását. A cél ugyanis az, hogy a dokumentum, mely nála van, újra kölcsönözhetővé váljon. A könyvtárosok összesen 592 embernek küldték el a megbocsátást hirdető ajánlatukat -- ebből 133-nak SMS-ben --, közülük 305-en 1 hónapnál több ideje tartottak maguknál kikölcsönzött könyvet. Összesen egyébként a kölcsönzésben lévő kötetek 12 százaléka, 1400 példány volt késésben -- ez az évente kikért 104.500 dokumentum 1,5 százaléka. -- A megszólítottak több mint fele, 366 fő jött el a megbocsátás hetei alatt könyvtárunkba, és 714 könyvet hoztak vissza -- mutatott rá Czupi Gyula. -- Fél évnél hosszabb ideje 190 olvasónk 412 dokumentummal tartozott, közülük is minden hatodik eljött és élt a lehetőséggel. Egyébként büszkék vagyunk arra, hogy a beiratkozottak 97 százaléka nem, vagy csak nagyon rövid időt késik a kikölcsönzött könyv visszaszolgáltatásával.

Régebbi hírforrás(ok): Zalai Hírlap
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról