Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megérkezett a digitális képkeret a szarvasi Városi Könyvtárba (fotókkal)

A szarvasi Városi Könyvtárban évek óta nagy figyelmet fordítunk tájékoztató munkánk fejlesztésére, könyvtári szolgáltatásaink megkedveltetésére, így örömmel fogadtuk a GM Info Consuling Kft. által felajánlott digitális képkeretet. A megállapodás szerint vállaltuk, hogy könyvtárunkban a használók tájékoztatása céljából folyamatosan működtetjük az eszközt, és a felhasználás tapasztalatairól 3 alkalommal beszámolunk.
A digitális képkeret érkezését megelőzően felhasználási tervet készítettünk és felelősöket jelöltünk ki, hogy mindig új, friss tartalommal állhassunk az olvasók elé. A tartalom összeállításában előnyt jelent a könyvtár honlapjának tartalma ( link ), a Szarvasi Digitális Könyvtár régi folyóirat gyűjteménye és havonta új könyvekkel bővülő állományunk.
Terveink szerint a tartalommal feltöltött képkeretet az olvasószolgálati pultnál helyeztük el, ahol minden könyvtárlátogató megtekintheti naponta frissülő összeállításunkat: könyvtárunk aktuális programjait, képes könyvajánlókat újdonságainkból, a nap fotóját a könyvtár életéből, 'ezen a napon...' címmel válogatást régi helyi lapok híreiből, információkat az eMagyarország Pontról, tájékoztatást könyvtárunk szolgáltatásairól, gyermek és felnőtt klubjaink programjairól.
A könyvtár szolgáltatásait időközönként a könyvtárépület falain kívül is népszerűsíteni igyekszünk. Egy-egy városi rendezvényhez kapcsolódóan, oktatási intézményekben, civil szervezetek rendezvényein jelenhet meg könyvtárunk a digitális képkeret segítségével.
A tartalommal feltöltött eszközt 2014. július 8-án üzembe helyeztük. Az olvasók érdeklődéssel fogadták a szóróanyagok mellett ezt a speciális reklám- és tájékoztató felületet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról