Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megjelent, ingyenesen letölthető a ChatGPT hivatalos alkalmazása

A jövőben már nem kell böngészőből megnyitni a ChatGPT-t, mert az OpenAI által kiadott hivatalos mobilalkalmazásból kényelmesebb lesz hozzáférni a chatbot valamennyi funkciójához.

A ChatGPT tavaly novemberi rajtja óta csak böngészőből volt lehetőség a chatbot használatára, legyen szó asztali vagy mobileszközről. Ez a rosszindulatú felek érdeklődését is felkeltette, ugyanis egyre több lett az App Store-ban és a Play Áruházban a felhasználók átverésére - és pénzére - utazó app, amelyek a ChatGPT ingyenes funkcióiért kérnek pénzt. Ennek azonban most vége, legalábbis iPhone-on: az OpenAI ugyanis kiadta a hivatalos ChatGPT-appot iOS-re, ráadásul ingyenesen letölthető, és hirdetések sincsenek benne. Az egyetlen probléma, hogy jelen pillanatban csak Amerikából elérhető, de a fejlesztők elmondása szerint a következő hetekben szélesebb körben is elérhetővé teszik.

Az OpenAI kifejtette: az app ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a webes felület, sőt van lehetőség az extra funkciókat kínáló ChatGPT Plus-előfizetésre is link . Lehet szinkronizálni a korábbi beszélgetéseket a webes felülettel is, valamint a Whispert, az OpenAI nyílt forráskódú beszédfelismerő rendszerét is támogatja az applikáció - írja a 9to5Mac.
Az alkalmazást itt link lehet majd letölteni, miután hazánkba is megérkezik. A jelek szerint viszonylag szigorúak lesznek a hardverkövetelményei, iOS 16.1 megléte szükséges, tehát iPhone 8 és újabb eszközökre lesz telepíthető.

Nem maradnak ki az Android-felhasználók sem, az OpenAI ugyanis utalt arra, hogy hamarosan a zöld robotos rendszerhez is megérkezik a hivatalos applikáció.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról