Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mesterséges intelligencia tájékoztat, pl. a Plázacica

A Plázacica is tud tájékoztatni, akár a néhány hete bemutatott kínai bábu link . A Plázacica a Budapesti Árkád bevásárlóközpont "alkalmazottja", aki Messenger és Viber alkalmazásokon keresztül szolgáltat szöveges információt az érdeklődéknek - mondta el a MIBE Mesterséges intelligencia konferenciáján link Deliága Ákos, akinek az elmondása szerint . A könyvtárban a könyvtárosokhoz intézett kérdések túlnyomó többsége rutinkérdés, pl. hol a wc, merre vannak az ilyen-olyan témájú könyvek, e funkció mesterséges intelligencián alapuló chatbottal ki is pipálható.
Kérdés persze, hogy a fentebb leírt, kis értékű emberi kontaktus a könyvtári szolgáltatás mely pontján lehet a fentieknél sokkal értékesebb. A rendszer Magyarországon értelmes összegért elérhető és korlátlanul tanítható.
Nos, ezt már nem a technika, hanem a könyvtáros válaszolhatja meg. Ha megválaszolja. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról