Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Móricz Zsigmond Olvasókör - irodalomórák pótlása Nyíregyházán

"Óh ne mondjátok azt, hogy a Könyv ma nem kell, hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember: mert a Könyv is Élet, és él, mint az ember - így él: emberben könyv, s a Könyvben az Ember." Babits szép gondolataival vallom, hogy kell a könyv, ez az ünnepi alkalom is bizonyítja: megtartó, közösségformáló erő az olvasás - nyitotta meg a megyei könyvtárban működő, 5. születésnapját ünneplő Móricz Zsigmond Olvasókör jubileumi rendezvényét dr. Bihari Albertné Jolika.
Az alapító körvezető elmondta: 2014. január 17-én, a magyar kultúra napjához közeledve alakult meg az olvasókör a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület égisze alatt, s mára legalább annyi tagot, vendéget tudhat a köreiben, mint amennyi foglalkozást szervezett: több mint félszázat!
- A kezdeményezésemhez akkoriban az egyesület 3o irodalomkedvelője csatlakozott, köztük Gerliczki András irodalomtörténész is, aki vállalta a kör közös vezetését. Egy olyan közösség megteremtését tűztük ki célul, amelyben az olvasás csendes magányából átlépünk a gondolatok és érzések megosztásának közös terébe, kérdezhetünk és válaszolhatunk, olvashatunk a sorok között.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról