Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Műtárgy-kölcsönzés -- megvan a duplán sikeres üzleti modell

A budapesti, Andrássy úti KOGART Ház célja, hogy -- a nagy nyugati múzeumok köré szerveződő klubok mintájára -- pártoló társaságot gyűjtsön az intézmény köré -- cserébe számos exkluzív programért, kedvezményért és szolgáltatásért. Legújabb akciójuk keretében kortárs műtárgyakat lehet kölcsönözni. Nyitottság -- ez a feltétele annak, hogy valaki tagja legyen a napokban megalakult KOGART Baráti Körnek, no meg egy jelképes regisztrációs díj. A kölcsönzésre felkínált műalkotások legtöbbje azonnal ideiglenes gazdára talált a KOGART új barátai körében. Meglepetésre sokan nem elégedtek meg az ingyenes kölcsönzés lehetőségével: többen azonnal megvásárolták a művésztől a kölcsönzésre felkínált alkotást. - F: link -- Noha hazai közkönyvtárak évtizedek óta foglalkoznak műtárgy-kölcsönzéssel, ikeresnek tűnő üzleti modellel egy magángaléria állt elő. Módszer: friss, kortárs művek és művészek bevonása, valamint mindhárom félnek kedvező üzleti modell kialakítása és rugalmasság: az ügyfél dönti el, hogy a műtárgyat kölcsönbe vagy örökbe viszi. Üzleti vállalkozás tehát a kultúra területén indít be pénzügyi hasznot hozó vállalkozást! A könyvtár ebben az esetben is akkor tudja a bevételt is hozó modellt alkalmazni, ha adaptálja az ügyfélközpontú szemléletet, tevékenységét a használó szempontjából alakítja újjá.

Régebbi hírforrás(ok): MG
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról