Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem találsz valamit a polcon? Kölcsönözz e-könyvet! (fotókkal)

A müncheni közkönyvtár polcai között sétálva qr-kódokba akad az ember. A link oldalon található illusztrációkon a feliratok: "Megjött az étvágyad?" (mármint további olvasnivalóhoz), "Nem elég?" (nem találtál elég / megfelelő könyvet a polcon), vagy: "Melegre vágysz?" (a szakácskönyvek, meleg ételek polcánál) - mert akkor az "Onleihe [online kölcsönzés] München" oldalon további forrásokat találsz a könyvespolcon látott témákban.
Az online kölcsönzés segítségével minden, a helyi könyvtárában regisztrált könyvtártag térítésmentesen, a nap bármely órájában kölcsönözhet - tölthet le - e-könyveket, hangoskönyveket, zenéket, újságokat. Az ilyen dokumentumokat nem kell visszavinni, hiszen azok a kölcsönzési idő múltával használhatatlanokká válnak.
A könyvtárak különféle linkekkel irányítják az e-könyvtár-szolgáltatóhoz saját portáljukról a használókat: Münchenben ez eBibliothek. A platformfüggetlen link felületen található katalógusban azonosíthatók és lényegében bármilyen használói eszközre le lehet tölteni a dokumentumokat. (Akkor meddig is kell saját könyvtári katalógus...?)
A rendszert a DiViBib G.m.b.H. működteti, ők Németországban a legnagyobbak; kínálatukban 190.000 cím szerepel a legismertebb 1.500 kiadótól - írják. A szolgáltató igyekszik a helyi igényekhez is alkalmazkodni. (ref.: MG)

Hírforrás: KIT-információ ; Onleihe
2015. december 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nem_talalsz_valamit_a_polcon_kolcsonozz_e-konyvet
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról