Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nemsokára Ön is szerkesztheti az Encyclopaedia Britannica-t

Az enciklopédia szerkesztői a weben fejlesztik tovább szolgáltatásukat: a neves kézikönyvet ezentúl az olvasók is szerkeszthetik és ha megfelel a munkájuk, ösztöndíjat kaphatnak. Az Encyclopaedia Britannica nyit a világ felé az interneten keresztül, ugyanakkor a szerkesztők szerint nem válik Wikipédia típusú nyitott vállalkozáshoz, az önkéntes cikkírók számát korlátozzák -- írja a BBC. ''Úgy gondoljuk, hogy a tudás létrehozása és dokumentálása együttműködést igénylő folyamat, de nem demokratikus. Nem fogadjuk el a ma divatos 'tömegek bölcsessége' elvet'' -- szögezte le Jorge Cauz elnök blogbejegyzésében. Az elnök ezzel máris elutasította azt a lehetőséget, hogy az egyik legnevesebb enciklopédia 'Wikivé' váljon. Azok az olvasókat, akik megfelelnek a feladatra, bevonják a tartalom előállításába: a kész cikkek szerkesztése, pontosításába. Minden érdeklődő felhasználhatja a szócikkeket arra, hogy saját anyagokat hozzon létre, amelyeket megjelentethet a weboldalon. A felhasználó által készített cikkeket elválasztják a hivatalosaktól, utóbbiak a Britannica Checked nevet viselik majd. Ezen kívül megújul a weblap, amelyre a cikkek megírásához szükséges eszközöket telepítenek. - F: jan. 26.

Régebbi hírforrás(ok): Világgazdaság Online, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról