Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


NFC és a mobilszolgáltatások következő generációja -- könyvtárba is?

A Motorola Magyarország mai tájékoztatása szerint egy vállalatokból, egyetemekből és felhasználói csoportokból az Európai Bizottság (EB) társfinanszírozásával létrejött magyar vezetésű európai konzorcium felgyorsítja az NFC (Near Field Communication = közeli rádiófrekvenciás kommunikáció) alkalmazások fejlesztését: nyílt architektúrát dolgoz ki az NFC-képes, azaz a fizikai kontaktust nem igénylő mobiltelefonos alkalmazások fejlesztésére, telepítésére és használatára. Bizonyos területeken -- többek között kártyás fizetésnél, tömegközlekedési jegyek eladásánál stb. --, ahol a tranzakcióban résztvevő eszközöket elegendő csak kis távolságra (kevesebb, mint 10 cm) közelíteni egymáshoz, egyre gyakrabban használnak fizikai kapcsolódást nem igénylő alkalmazásokat. Mindez előrevetíti, hogy a mobiltelefon funkciói hamarosan kiegészülnek a készpénzes és kártyás fizetés lehetőségeivel. Napjainkban dinamikusan terjednek az érintkezés nélküli szolgáltatások, ezt támasztják alá a közelmúlt bejelentései is, többek között a kontaktus nélküli készpénz-helyettesítő kártyák és terminálok tervezett bevezetése Londonban, valamint a GSM Association erőfeszítései az NFC szabványosítására. A világszerte végzett tesztek alapján a fogyasztók kedvelik, hogy az NFC-nek köszönhetően mobiltelefonjukról egyszerűen és gyorsan tudnak fizetni, információt cserélni és egyéb szolgáltatásokat igénybe venni. A StoLPaN várhatóan 2007 nyaráig kibocsátja az üzleti szabályok és a műszaki követelmények első verzióját. Ezekkel együtt jelenik meg a keret-alkalmazás első változata is, amely a jegyeladás és a zárt fizetési megoldások területén mutatja be az alkalmazás használatát. A StoLPaN projekt a tervek szerint 2009-ben zárul le. - F: jan. 30.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról