SzavazásSzámít-e a szavad a könyvtárban?
KIT hírlevél évfolyamok2024
|
Norvégia megállapodott az Elsevierrel
Címkék: együttműködés nem könyvtárakkal | könyvtár, felsőoktatási v. szak- | könyvtár, vállalati v. szervezeti | Norvégia | tudományos publikáció, publikálás (2018.03-) | piac, könyv- és dokumentum- | sajtótermék (nyomtatott, elektronikus) | kiadó(vállalat), kiadás | piac, információ- és hír- |
Az Unit, mint a norvég felsőoktatási és kutatási konzorciuma, valamint az Elsevier globális információelemző üzletága kísérleti nemzeti licencben állapodott meg, amely a norvég kutatók számára hozzáférést biztosít a globális tudományos kutatási forrásokhoz, egyúttal a norvég kutatást a nyílt hozzáférésű közzététel (OA) révén elérhetővé teszi.
A pilot projekt két évig tart. Hét norvég egyetem és 39 kutatóintézetnek a kedvezményezett: hozzáférnek az Elsevier világszínvonalú tudományos ismereteinek platformjához, több mint 2500 folyóirat 16 millió publikációjához az Elsevier és partnereinek terméséből. Lehetővé teszi továbbá a norvég kutatók számára, hogy közleményeiket a nyílt hozzáféréssel tegyék közzé. (UNIT) A hírt az MTA EISZ is közzétette Facebook-oldalán. A magyar kutatók 2019. január óta nem férnek hozzá az Elsevier szolgáltatásaihoz, köztük a Scopus hivatkozáselemző adatbázishoz sem, amely alapján nagy egyetemi rangsorok készülnek. (MG) |
FeliratkozásA heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását. A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel. KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |