Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

"Nulla gyarapodás", nincs nyári olvasószám-csökkenés...

(Interjú az Év könyvtára cím adományozása kapcsán.) A két évvel ezelőtt felavatott, csaknem egymilliárd forintból megépült modern nagykanizsai könyvtár arról a Halis Istvánról kapta a nevét, akinek a kezdeményezésére a dél-zalai városban, 1919-ben létrehozták az első közgyűjteményt. A mai könyvtárat 1951-ben alapították, amely így az ötvenedik születésnapján költözhetett egy vadonatúj épületbe. (...) Czupi Gyula elmondta: a katalógus az intézmény honlapján keresztül az internetről is elérhető, így a látogatóknak csak akkor kell bemenniük a könyvtárba, ha az általuk keresett kötet éppen bent található. (...) A gyűjtemény gondozásában a "nulla gyarapodás" elvét követjük, azaz nem a meglevő kiadványaink számának növelésére, hanem a gyűjteményünk folyamatos frissítésére, aktualizálására törekszünk. A látogatók számára nem az a fontos, hogy az általuk keresett kiadvány feltétlenül a mi tulajdonunkban legyen, hanem az, hogy a lehető leggyorsabban a rendelkezésükre tudjuk bocsátani. (...) A légkondicionált helyiségeknek köszönhetően a könyvtár látogatottsága a nyári kánikula idején sem csökkent, a beiratkozott olvasók száma pedig folyamatosan emelkedik. A belső mobil telefonrendszernek köszönhetően a látogatók bármikor könnyen elérhetik az épületben tartózkodó és szolgálatban lévő valamennyi könyvtári dolgozót. Az elmúlt két évben az intézmény Nagykanizsa szellemi és közéleti centrumává nőtte ki magát: a nagy érdeklődéssel kísért kulturális rendezvények mellett például rendszeresen itt tartja az üléseit a megyei jogú város közgyűlése is.

Hírforrás: Népszabadság, okt. 9., link
2003. október 15.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nulla_gyarapodas_nincs_nyari_olvasoszam-csokkenes
Régebbi hírforrás(ok): Népszabadság, okt. 9., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról