Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Okosabbak, tudatosabbak lesznek-e az információ könnyebb elérésétől a használók?

Délmagyarország: Mit gondolnak, a felhasználók okosabbak, tudatosabbak lesznek az információ könnyebb elérésétől?
Nagy Gyula: - Ezt egyelőre nem állítanám. A Facebook ajánló algoritmusaiból látszik, hogy ez a tudás a buborék-hatás jelenségét hordozza magában, vagyis az ember csak azzal találkozik, amivel egyetért. Ez nem segíti a tudás terjedését.
Kokas Károly: - Okosabbak magunktól nem leszünk. A bennünk lévő tudás fog megtöbbszöröződni. Nekünk kell akarni keresni, s tudni, hogy mit várunk, várhatunk el. Mindez inkább óriási lehetőségeket nyit meg a felhasználók számára. Olyan ez kicsit, mint amilyen talán az önvezető autó lesz 5-10 év múlva. Ha ez a rengeteg tudás-előkészítés és elő-rendszerezés bekapcsolódik a mai világhálózatba, a kereséseink és a találataink biztonságosabbak lesznek. Mi vezetünk, mi mondjuk meg hova megyünk, de az intelligens gépek, a rendszerezettebb adatok sokat segítenek, hogy oda is érjünk, ahová tényleg menni akarunk. Vagyis, hogy a valóban fontos és hitelt érdemlő dolgokat találjuk meg. Gyorsan és biztonságosan.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról