Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvasóbarát katalógus Nagykanizsán

A Nagykanizsai Kistérségi Adatkezelő Rendszer honlapján hozzáférhető újszerű és olvasóbarát online katalógussal állt elő a Halis István Városi Könyvtár.
Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója elmondta: az elmúlt időszak fejlesztései révén a dokumentumok után kutakodók háromféle módon is kereshetnek a könyvtár honlapján. Egyrészt rendelkezésükre áll a könyvek, folyóiratok, DVD-k, hangoskönyvek adataiból felépített nyilvános, interneten elérhető adatbázis. Másrészt egyszerre kutakodhatnak a korábbi katalógusban és a kistérségi adatkezelő rendszer állományában meglévő e-könyvek között. A kapott részletes információkat egy virtuális kosárba dobhatjuk, s ha nincs otthon nyomtatónk, a könyvtárban ki is nyomtathatjuk.
A legújabb, szintén saját fejlesztésű keresőben pedig a program kidolgozója, a könyvtár informatikusa, Szörényi Szabolcs rendkívül olvasóbarát módon teszi lehetővé a nekünk fontos adat megtalálását. Az új kereső már az első betűk beírása után rákeres szerzőre, címre, alcímre, közreműködőre és kiadóra. Csupán szótöredékek alapján 80-100 találati lehetőséget kínál fel, melyek közül könnyen ki tudjuk választani a minket érdeklő dokumentumot.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról