Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Önkéntes munka -- hogyan fordítható használószám-növelésre?

A megújult Nemzeti Alaptanterv előírásának megfelelően az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele, hogy a középiskolás diákok 50 órás, az önkéntességre nevelő közösségi szolgálaton vegyenek részt. A lehetőségek tárháza meglehetősen széles, az persze más kérdés, hogy maguk a diákok mennyire tartják hasznosnak az új módit.
Mudry Dorottya Anna, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium 9-dikes diákja: -- Egyetlen pozitívuma, hogy visszaszoktatott a könyvtárba, mert az utóbbi időben már ritkábban jöttem, inkább saját könyveket olvastam.
Benczik Marcell a dr. Mező Ferenc Gimnázium 11-dikese: -- Az az igazság, hogy engem mindig is vonzott a könyvek világa és még most is vonz, a későbbiekben azt hiszem, szívesen dolgoznék könyvtárosként, de még inkább foglalkoznék írással.
A Halis-könyvtárban közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok munkáját irányító könyvtáros, W. Kovács Ágnes elmondta: tavaly február óta körülbelül 50 diákjuk volt, többen közülük már le is tudták ezt az előírást. Most 15-20 fiatal tevékenykedik náluk. Van, aki csak a nyári szünetben jön, de akadnak jó páran -- köztük Marci is --, akik mindennap jönnek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról