Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Önkéntes munka kis könytárban -- középiskolákban kötelező a közösségi szolgálatot

A Katalisten több levél is megjelent önkéntes munka ügyében. Kiss Attila (OIK) válaszolt a KIT megkeresésére:
-- Magam már több, mint egy évtizede önkénteskedek különböző intézményeknél, így az ötlet tulajdonképpen magától értetődött. A könyvtár vezetősége nyitott volt a felvetésemre, és többletfeladatként elkezdtem az önkéntességi program szervezését.
Idén elvégeztem az Önkéntes Központ Alapítvány önkéntes menedzsment képzését, így a jogi és adminisztratív hátteret is megismertem, és a szükséges dokumentumokat elkészítettem. Az Intézmény mindenben a '2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről' című törvény szellemében jár el. Eszerint regisztráltuk az intézményt, kidolgoztuk a kiválasztási folyamatot és a szerződéskötés menetét. A program beindítása előtt felmértem az osztályok igényét, milyen tevékenységre, mikor, és hány önkéntesre van szükség.
Ebben az évben bevezették a középiskolákban a kötelező közösségi szolgálatot, így már két iskolával (Veres Pálné Gimnázium, Veres Péter Gimnázium) is sikerült megállapodási szerződést kötnünk. Ennek keretében júliustól négy diák kezdte meg nálunk a szolgálatát. A nyári munkákra is szerettünk volna önkénteseket foglalkoztatni, így a honlapunkon, a facebookon, illetve a Katalisten nyilvánosan is meghirdettük ezt a lehetőséget. A rövid jelentkezési határidő ellenére is hatan vették fel velünk a kapcsolatot.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról