Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Online kölcsönzés - mit, mennyi időre?

A múlt héten szóltunk a németországi online kölcsönzésről: link . Folytatásként érdemes kitérni arra, hogy a kölcsönzéshez térítésmentesen letölthető mobil alkalmazás is elérhető. A szolgáltató kft. a korábban említetteken túl adatbázisok is megtalálhatók, úgymint a Munzinger link Library Press Display link és a LexisNexis link . A kölcsönzési határidők:
- eAudio, eVideo: 1 hét
- eKönyv: 3 hét
- ePapír, eFolyóirat: 1 órától 1 napig.
Egyszerre 20 e-média kölcsönözhető, 5 db-ot lehet előjegyezni. A könyvtár vonatkozó prospektusa arra is kitár, hogy a rendszer alkalmas a beleolvasásra, mely után dönthet a használó az online vagy a papírformátum kölcsönzéséről egyaránt.
A könyvtár nem bízza a véletlenre a használók segítését, kiterjedt használóképzési gyakorlatukban minden hónap utolsó szombatján, 14 órakor (vö.: ütemes programszervezés eszköze) segít az érdeklődőknek a rendszer használatában, s erről külön, a szolgáltatás arculati elemeit viselő szórólap is tájékoztatja a nagyérdeműt. (ref.: MG)

Hírforrás: KIT-információ ; Onleihe München
2015. december 08.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=online_kolcsonzes_-_mit_mennyi_idore
Régebbi hírforrás(ok): Nem találsz valamit a polcon? Kölcsönözz e-könyvet! (fotókkal) link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról