Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Összefogás és (sajtó)visszhangja

Az eddigi sajtóvisszhangot mennyiségi szempontból tekintve sikeresebb a tavalyinál. A tartalmat illetően leggyakoribb említett motívum a szept. 27. és okt. 9 között vizsgált 55 sajtómegjelenésből: ingyenes beiratkozás, megbocsátás-témakör. Szintén sokszor merült fel a Babaolvashow. A megjelenések okt. 3-ára és 4-ére csúcsosodtak. Leggyakrabban említett helyszínek: Debrecen (11), Szombathely, FSZEK, Székesfehérvár (4), és sok megyei és városi könyvtár (Ajka, Győr, Nagykanizsa, Gyöngyös, Tatabánya, Dunaújváros, Makó, Szeged, Kecskemét, Zalaegerszeg, Pécs, Keszthely, Veszprém, Nyíregyháza, Salgótarján, Sopron, Kiskunfélegyháza, Paks, Agárd, Tamási, Szekszárd) is szerepelt a helyi híradásokban. Iskolai és szakkönyvtárak (ide értve az OSZK is) említésére összesen két említést találtam. Ez összefügghetett a kiválasztott célcsoportal is: a babák és szüleik voltak. Érdekes kísérlet, hogy sikerül-e ezáltal csökkenteni a leginkább munkábalépő korra jellemző lemorzsolódást. A kommunikált rendezvénynevek kusza képet mutatnak, egymást váltva szerepeltek az Országos Könyvtári Napok, Ne csak lógj a neten, Összefogás Hete, Nagy Olvashow, Babaolvashow kifejezések ill. programok. A rendezvény vizuális arculata a gyermekek igényeinek többé-kevésbé megfelelhetett, de modernizálása továbbra is időszerű. A rendezvénysorozatban a könyvtár befogadó arculattal (gyere hozzám) jelent meg. Néhány éve azonban az aktív, könyvtár határait átlépő szervezetben
(pl.: elmegyek hozzád) érdemes gondolkodni. (MG)

Hírforrás: Metro, link Fejér M. H. link Mikulás Gábor
2007. október 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=osszefogas_es_sajto)visszhangja
Régebbi hírforrás(ok): Metro, link Fejér M. H. link Mikulás Gábor
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról