Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

PressReader, akár a könyvtárban - friss újságok online, 60 nyelven - köztük 8 magyar

Előző lapszámainkban utaltunk arra, hogy aligha érdemes könyvtáraknak egyenként e-szolgáltatásokat fejleszteniük, pl.: e-könyvek és más e-dokumentumok kölcsönzése link , vagy a magyarhoz képest kiterjesztett "német EISZ+ODR" szolgáltatás.
Most a PressReader szolgáltatásra mutatunk rá, amely a kurrens e-lapokat kínálja - több mint 6000 napilapot (pl.: The Wall Street Journal, The Guardian, The Times, Le Figaro, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Washington Post, the Daily Mail, El País, South China Morning Post), magazint és folyóiratot, szinte az egész világból: 105 országból, 60 nyelven. A mai állás szerint 8 magyar nyelvű periodika található benne, ld.: link .
Az 1999-es alapítású PressReader nyugati könyvtárak széles köre által kínált üzleti szolgáltatás vancouveri székhellyel, de Dublinban is van irodája. Mindig a legfrissebb online kiadványokhoz nyújt hozzáférést.
A néhány héttel ezelőtti 3i konferencián Elfriede Ludwig, a Frankfurti Városi Könyvtár munkatársa elmondta, hogy olvasóik az olvasójegyük birtokában jogosultak a kínálat elérésére, akár a könyvtárban, akár otthonukból.
Hasonló, kisebb szolgáltatót - AustriaKiosk - mutattunk be röviden két éve. Az 3 db magyar nyelvű magazint kínál.
Esélyes, hogy lassan érdemes magyar könyvtárak konzorciumának is előfizetniük hasonló szolgáltatásokra.

Régebbi hírforrás(ok): KIT-találatok PressReaderre: link 270 közvetített online sajtótermék - könyvtári olvasójeggyel, otthonról is link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról