Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Régiónk szervezetei válság esetén inkább a növekedésbe menekülnek

A magyar cégek reagálnak legkésőbb a válsághelyzetekre -- állítja a Roland Berger osztrák tanácsadó cég egy friss tanulmánya. A felmérés szerint a kelet-közép-európai országokban a cégvezetők átlagosan később reagálnak a problémákra, mint nyugati kollégáik. Amíg Nyugat-Európában a válsághelyzetekre elsősorban átszervezési és költségcsökkentési intézkedésekkel válaszolnak, a környező országokban inkább a forgalmat próbálják meg növelni. - F: febr. 16., link -- A kulturális különbség nemcsak gazdálkodó szervezetekre jellemző. Hazai könyvtárvezetői nyilatkozatok között elenyésző a hatékonyság növelésére utaló kijelentés. E sorok írója az elmúlt esztendőben csupán az ELTE EK illetve a Halis István Városi Könyvtár esetében talált ilyen sajtónyilatkozatot. Más esetekben gyakoribb a válsághelyzetre való túl lassú reagálás (veszélyek elhallgatása nyilvános fórumokon) illetve a külső körülmények -- vö.: fenntartói értetlenség, csökkenő költségvetés, alkalmatlan könyvtárigazgató -- okolása. Az utóbbi azonban kevésbé nyilvánosan.

Régebbi hírforrás(ok): MG
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról