Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Rendhagyó életpálya-modell - Németh Szilárd a felsőoktatásról

Németh Szilárd, a magyar--könyvtár-szakot végzett, csepeli közkönyvtáros tapasztalattal rendelkező párt-alelnök új összefüggést világított meg a minap:
- Dologra szoktatná a nyugat-európaiakat a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd Pétfürdőn osztotta meg gondolatait a migráció és a kétkezi munka összefüggéséről. A politikus szerint a második világháborút követő évtizedekben a bevándorlás első hulláma leszoktatta az embereket a kétkezi munkáról a jóléti társadalmakban. Nyugat-Európa lakosságát Németh Szilárd megtanítaná újra dolgozni, hogy a fizikai munkát ne újabb bevándorlókkal végeztessék el. A Fidesz alelnöke a műtrágyagyárról ismert Pétfürdőn Kontrát Károly belügyi államtitkár vendége volt.
"Mindenkinek egyetemet meg főiskolát kell végeznie, mert egyébként nem ember. De olyan egyetemek meg főiskolák vannak... némelyik annyit ér, mint vászontarisznyán a lakat. A magasbanéző-diplomával nem lehet elhelyezkedni, (...) ehelyett mondjuk egy tetőfedő jobban jön. És attól, hogy valaki tetőfedő, még nem hülye, nem kulturálatlan ember, hanem végzi a munkáját, mégpedig olyan munkát, amelyet te, komám, nem tudsz elvégezni a professzori székből" - fogalmazott Németh Szilárd. (HírTV)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról