Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakmai és használói programok Székelyudvarhelyen - tartalmi eredményekre várva

Ismét lesz Nyitott Könyvek Éjszakája a székelyudvarhelyi könyvtárban: augusztus 31-én, pénteken este hét órakor nemhogy bezár az intézmény, hanem tárt kapukkal és számtalan ingyenes programmal várja a betérőket. A rendezvényt csütörtöktől A jövő könyvtára - magyar könyvtárosok nemzetközi együttműködése elnevezésű szakmai konferencia előzi meg. Idén is lesz sakkjáték, az otthonit meghaladó méretekben.
A Nyitott Könyvek Éjszakáján lesznek kvíz- és rejtvényfeladatok, családi társasjátékozás, tudományos bemutató, kódfejtő és bűvöskocka-kirakó verseny, irodalmipályázat-értékelő, szabadulószoba, papír- és bábszínház, gyermekműsor, mesemondás, sakkjáték, arcfestés, könyvturkáló, dokumentum- és némafilmvetítés, musicalest. A Vitéz lelkek diákszínjátszó csoport József Attiláról szóló, illetve a Pál utcai fiúkat megidéző előadásokkal készül. Huszárkiállítás Izgalmas programnak ígérkezik a Schenk-figurák kiállítása a magyarországi Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi irodájának szervezésében. A köznyelven "öltöztetős katona", "húszforintos katona" vagy "mozgatható katona" megnevezéssel illetett mini emberkéket a német Playmobil-figurák mintájára 1975-ben Schenk Károly fröccsöntőmester kezdte készíteni. A népszerű játék gyártása 2000-ben megszűnt, de máig is keresett, főleg a gyűjtők körében. A kiállításon csatajelenetek elevenednek meg, amelyek az 1848?49-es háromszéki eseményeknek, a kökösi csatának és azon belül Gábor Áron halálának kívánnak emléket állítani.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról