Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szex és mágia: gyermekkönyvviták

Illetlenség, vallásellenesség és homoszexualitás kevert gyanúba több gyerekkönyvet az utóbbi hetekben a muszlim és a keresztény kultúrkörben egyaránt. Az iszlamista Hamász vezette palesztin oktatási minisztérium levetette az Énekelj, madár, énekelj újra című, 45 palesztin népmesét tartalmazó kötet példányait a gázai és ciszjordániai iskolai könyvtárak polcairól. Az angol és francia változatban Nyugaton évek óta kézikönyvnek tekintett gyűjteményben utalások találhatók az emberi nemi szervekre. A kötetet összeállító Sarif Kanaana antropológus és Ibrahim Muhavi arabirodalom-tanár szerint viszont a palesztin gyerekek ezeken a meséken nőnek fel, még ha a szöveg kissé vulgáris is. A keletnémet Chemnitz egyik iskolájában közben a Harry Potter elleni vádakat melegítette fel két szülő, keresztényellenesnek találva a mesében szereplő mágiát. El is érték, hogy gyermekeiknek ne kelljen elolvasniuk a kötelező olvasmányok közé emelt Rowling-regényeket. - F: márc. 28.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról