Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közösségi tájékoztatási és rekreációs erőmű - Upper Norwood könyvtára 1.

A közkönyvtár képtelen a közösség szerteágazó igényeinek egymagában megfelelni. Ezt belátva nélkülözhetetlenek a helyi, vagy országos civil, önkormányzati és üzleti szervezetekkel való együttműködések. Dél-londoni Upper Norwood Könyvtár - a Lambeth városrész könyvtári rendszerének link részeként, az önkormányzat támogatásával a saját programok mellett a körzet több kulturális, közösségi, szabadidős és üzleti civil szervezeteinek ad helyszínt a találkozásokra. Ezek közül több ingyenes, mások térítésesek, szórólapjaik és plakátjaik a könyvtárban találhatók. Néhány példa:
1. KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS
- Az Együttérző Szomszédok (Compassionate Neighbours; 2 perces videót ld.: link ) képzett önkéntesek segítő és hospice szolgáltatása, mely baráti, érzelmi támogatást és figyelmet nyújt a környezetükben élő, erre rászoruló emberek számára. Vegyél részt péntek délelőtti kávézásukon, ha indíttatást érzel magadban csatlakozni hozzájuk.
2. REKREÁCIÓ
- A Tai Chi csütörtöki könyvtári foglalkozásai térítésesek; 9 font alkalmanként.
- Modellrajzolás, 2 óra, 20 fontért, barátságos csoportban, nyugodt stúdiókörnyezetben.
- Szving - kezdőknek és haladóknaklink , 10 fontért; nem kell könyv és nem kell partnert hoznod.
- Zumba, mely kapcsán a testsúly-leadásra helyezik a hangsúlyt, alkalmanként 6 fontért.
3. ÜZLETFEJLESZTÉS
- Kapcsolatépítés az Üzleti reggeli (Business Bagel Breakfast Networking link ) apropójából - a havi összejövetelen a helyi vállalkozók jönnek össze, melyen bemutatják szolgáltatásaikat, üzleti kapcsolatokat építve. (Magyarországon hasonló lehetőséget a BNI International kínál.) Közelgő rendezvényük a Business Start-Up Expo, link mely kezdő vállalkozásoknak nyújt szerteágazó segítséget szinte mindenben, ami egy kisvállalkozásnál kérdésként merül fel: foglalkoztatási kérdések, márkaépítés és marketing, közösségi média és kommunikáció, IT és biztonság, coaching, GDPR, önkormányzati üzleti támogatás.
- Üzleti tanácsadó szolgálat; Cobra (Complete Business Reference Adviser) link mely nagy plakáton hirdeti magát, jelezve, hogy az érdeklődők a könyvtároshoz fordulhatnak a kapcsolatfelvétel ügyében. (MG) (folyt. köv.)
A vonatkozó képeket ld.: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról