Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tiltott könyvek hete az USA-ban -- veszélyes téma, ha a meleg párok fogadnak örökbe

Az amerikai könyvtárszövetség összeállította a legvitatottabb könyvek listáját, mivel közeledik a tiltott könyvek hete. Az Egyesült Államokban sokan érzelmes históriának tekintik az And Tango Makes Three című képeskönyvet, amely arról szól, hogy két pingvinapa örökbe fogad egy pingvinbébit. Mások szerint azonban veszélyes szövegről van szó, amelyet egyszer s mindenkorra ki kell tiltani a közkönyvtárakból. A könyv, amelynek célja megmagyarázni a kicsiknek, hogy vannak homoszexuális szülők is, annak a listának az élén áll, amely a legvitatottabb könyveket sorolja fel. A listát az amerikai könyvtárszövetség (ALA) állította össze, tekintettel arra, hogy közeledik a tiltott könyvek hete, amelyet szeptember 26. és október 3. között tartanak meg. A pingvines história évek óta botrányt kelt az Egyesült Államokban, legalább 15 államban nyújtottak be panaszokat ellene a hatóságoknál arra törekedve, hogy ha már betiltani nem lehet, a könyv legalább tartalmazzon figyelmeztetést az olvasók számára vagy helyezzék olyan polcra, amely nem gyermekirodalmat tartalmaz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról