Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újabb dél-zalai falvakat von be a nagykanizsai mozgókönyvtár

A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár két éve indította be a mozgókönyvtári szolgáltatást. A közművelődési intézmény szakított a korábbi hagyományokkal és nem csupán könyveket, folyóiratokat visz a falvakba, hanem komplett, átfogó szolgáltatást kínál. Ennek egyik eredménye, hogy a közelmúltban a pacsai és a zalakarosi kistérség több települése is jelezte: szívesen vennék, ha a könyvtár kiszélesítené ellátási területét, s biztosítaná az digitalizált, internetes anyagok elérését is. A bővített szolgáltatást az intézmény az állami normatívából finanszírozza, igaz azt teljes egészében felhasználja. -- A települési önkormányzatoknál nem marad felhasználható keretösszeg, jóllehet az általunk lehívott pénzből fordítunk a helyi infrastruktúra fejlesztésére - mondta az igazgató. - Ahol már működik a mozgókönyvtári szolgáltatás, jók a visszajelzések, a környékbeli községekben háromszor annyi dokumentumot kölcsönöztek ki, mint korábban. Ez pedig azt jelenti, hogy a falvakban élőket sikerül bevonni a könyvtári vérkeringésbe, hiszen a távolság már nem akadály. - F: febr. 5.

Régebbi hírforrás(ok): Zalai Hírlap, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról