Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A kormány befektetne a könyvtárakba, ha fejlődnek -- Üzleti könyvtárszolgáltató átvenne brit közkönyvtárakat

Hatékonyabban tudna fenntartani közkönyvtárakat egy -- hírben nem szereplő nevű -- amerikai könyvtári szolgáltató vállalkozás -- közölte a cég. (Mint ismeretes, a brit kormány [verbálisan nem szépített] megszorító intézkedése a közkönyvtári kapacitást egyötödével csökkentené.) Az ügyben döntés a 48 Somerset megyei elöljáró febr. 16-i ülésén várható. (This is Somerset)
-- A kormány könyvtárakra vonatkozó megszorító döntése megosztja a lakosságot. A könyvtárak kampányt szerveznek (mint arról korábban is szólt a KIT link , s ebben sok használó támogatja őket. A miniszterelnök, David Cameron jelezte, hogy a kormány szívesen invesztál a könyvtárakba, amennyiben azok fejlődnek. -- A könyvtár bezárásával nem veszik minden -- véli Roy Clare, a Brit Múzeumok Könyvtárak és Levéltárak Tanácsának vezérigazgatója. Van, mikor gazdaságilag igazolható egy-egy könyvtár bezárása, főként, ha marad alternatíva, például a helyi múzeum újranyitása. A lap megszólaltat egy használót is, aki -- mivel otthonában nincsen internet -- a könyvtárt használja ilyen célra. (NPR)
-- Northamptonban megmenekülnek a könyvtárak. A megyei önkormányzat -- költségvetését átdolgozva mindössze 147 ezer fonttal csökkenti a könyvtárakra költendő összeget. Emellett szigorúan átvizsgálják a könyvtári költségvetéseket, hogy az intézmények megfeleljenek a 21. század elvárásainak. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról