Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Van értelme az ingyenes önkéntes kiskönyvtárnak - ha karbantartják

Támogatják, vagy rontják az olvasás iránti kedvet a kis civil önkiszolgáló könyvtári polcok? A kérdést már korábban is feltettük: Kis ingyenes könyvtárak - megítélésük és hasznuk link . Egyik vízválasztó lehet a kihelyezett állomány gondozása. Lássunk erre egy kecskeméti példát. (MG)
- Száz könyvvel gazdagodik a kecskeméti vasútállomás várótermében található Rotary Téka, ahol csütörtökön délután "Állomás irodalom - Irodalmi állomás" címmel új program is indul. Az első könyves délutánon Pásztor Andrea A platánfa álma című meseregényéből tartanak felolvasást.
A kecskeméti MÁV pályaudvar várótermében április első napjaiban avatott Rotary Téka népszerűsége változatlan; az önálló könyvszekrény állományát a helyi jószolgálati egyesület és barátaik rendszeresen gondozzák. Az utazók pedig örömmel élnek a lehetőséggel, hogy olvasással tegyék érdekessé a várakozás idejét.
A kollekció nyári gyarapításában ezúttal a Rotary Club Kecskemét egykori tagjainak és elnökeinek egyike: a jelenleg Budapesten élő Cseh Gábor és családja jeleskedik. Július 18-án, csütörtök délután Gábor és két kiskorú gyermeke 100 kötet könyvvel ajándékozza meg a vasútállomás "mozaikos kultúr-váróját". A szervezők az átadáshoz új kezdeményezés gyanánt egy rövid könyves délutánt is társítanak: kedvelt helyi szerzőket szólítanak meg "Állomás irodalom - Irodalmi állomás" címszóval.
- Kapcsolódó friss norvég példa: link

Régebbi hírforrás(ok): Civil könyvtár - már Kecskeméten is link Kis ingyenes könyvtárak - megítélésük és hasznuk link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról