Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


KIT hírlevél: 2004/27., 7. 14.

Hazudós szervezeti diagramok
Új ügyvezető a Neumann-házban
Utazási portál lett a Malév honlapja
Lehetőség iskolai könyvtárak számára? -- Ingyentankönyv-biztosítás
Hatvani közgyűlés: művelődési ház + könyvtár + elbocsátás
A tudásgazdaság elterjedését szorgalmazza a pénzügyminiszter
Nemzeti bibliotéka a világhálón
A NAVA késleltetése? Kovács Kálmán felelőssége -- György Péter cikke
Az útikönyveknél is Horvátország a sláger
A kultúra digitális korszaka – konferencia
Viták a debreceni új levéltár és könyvtár építése körül
Lemorzsolódás-vizsgálat és a könyvtár
PLT - olvasásnevelés
Más lesz a Sulinet
Audible, hangoskönyv és -újság támogatás a Samsung új zenelejátszóiban
Pedagógia vagy beetetés?
Nemecsek, Nyilas Misi és Potter a példakép
Képekbe rejtett adatok a Fujitsu-tól
Bill Gates: a DVD-nek annyi
Előadóművészeti könyvtárak és múzeumok
Lukács György könyvtára
Új művészeti portált indított a Kieselbach Galéria
Jön a magyar Bild?
Pályázatkereső CD és online adatbázis
Policies for Culture: megújult honlap
Honlapajánló: Svéd Örökségvédelmi Hivatal
A DigiCULT újdonsága: kulturális örökség szakértői adatbázis
Ingyenes kiadvány a 2004-es pályázatokról
Borsodi info plaza: egy információs hipermarketben a megye összes adata
Online oktatási katalógus a megújuló e-learning portálon


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Hazudós szervezeti diagramokFEL

A HBS Working Knowledge hírlevele hivatalos és informális szervezeti diagramot hasonlít össze. A felfedezés nem új, de grafikusan is ábrázolva igen meglepő: a formális és informális szervezeti felépítés között igen nagy az eltérés. És a döntések -- ténylegesen -- az utóbbi mentén történnek! A cikk felhívja a figyelmet az informális szervezet feltérképezésének fontosságára. Az összefüggések kihasználása lehetőséget biztosít a döntések kimenetelének megszervezésére is. Negatív példával élve: a háttérbe szorítani kívánt személyt / szervezeti egységet telepítsük más emeletre, legyen lépcső az osztályok között. Más módon értesítsünk embereket bizonyos eseményekről (időzítés, üzenettípus stb.). Érdemes észrevenni, hogy a válogatás nélküli kapcsolatszám-növelés csökkentheti a teljesítményt, azaz a puszta információ itt is negatív érték!
A hálózatelemzés lehetséges alkalmazási területei:
1. Partnerségek és szövetségek támogatása (az információáramlás, tudástranszfer és döntéselőkészítés vizsgálata)
2. A stratégia végrehajtásának ellenőrzése (keresztfunkcionális kapcsolatok eredményessége)
3. Stratégiai döntéselőkészítés (kapcsolatok a csúcsdöntéshozók között, információ be- és kiáramlás)
4. Hálózatintegrálás alaptevékenységeken keresztül (információ- és tudásáramlás feltárása az alaptevékenységeket befolyásoló funkciókon belül és azok között)
5. Az innováció támogatása (hogyan integrálja a csapat a tapasztalatait?)
6. Az integráció biztosítása fúziók és átszervezések után (szociálishálózat- elemzés a változtatás előtt és után)
7. Gyakorlatközösségek létrehozása (a közösségek mozgatóinak azonosítása) (ism.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): How org charts lie? / Rob Cross and Andrew Parker. In: Harvard Business School Working Knowledge, jún. 21. link

Új ügyvezető a Neumann-házbanFEL

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, mint a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht. alapítója, 2004. június 1-jei hatállyal a Neumann Kht. alapító okiratának módosításáig, de legkésőbb 2004. dec. 31-ig Bánkeszi Lászlónét (Bánkeszi Katalin) a Neumann-ház ügyvezető igazgatójává nevezte ki.

Régebbi hírforrás(ok): Neumann-hírlevél

Utazási portál lett a Malév honlapjaFEL

Július elsejétől utazási portálként működik a Malév internetes honlapja, amely a múlt év december vége óta már közel félmilliárd forint bevételt eredményezett a légitársaságnak - jelentette be Nemes Ervin, a Malév kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. - F: júl. 6.
-- E szemlélet szerint a tanulás és informálódás meghatározó központja lehet (ne) a könyvtár(ak) honlapja. Az emberek ugyanis nem a Malévre (vö.: az egyes könyvtárra) kíváncsiak elsősorban, hanem el kívánnak jutni egy fizikai vagy intellektuális célállomásra; az eszköz számukra részletkérdés. Lényegében mindegy számukra, hogy melyik légitársaság, könyvtár, napilap-portál stb. kínálja a megoldást. Amennyiben e szemléletváltozás nem vagy későn következik be, a könyvtár marginalizálódva kiszállhat a ringből az információs- és tudáspiacon. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link

Lehetőség iskolai könyvtárak számára? -- Ingyentankönyv-biztosításFEL

'Nem kell növelni a jelenlegi támogatási szintet, ha nő az iskolai könyvtárak tankönyvkölcsönzési szerepe, visszagyűjtik, illetve kiosztják a még használható tankönyveket'. A tankönyvtámogatás jelenlegi szintjének fenntartása mellett néhány év múlva minden olyan diák, aki erre igényt tart, ingyen juthat tankönyvhöz -- közölte Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási munkacsoportjának tagja csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. - F: jún. 8.

Régebbi hírforrás(ok): link

Hatvani közgyűlés: művelődési ház + könyvtár + elbocsátásFEL

Tíz munkahely megmentését, s ezzel ennyi elbocsátásra várt személy további foglalkoztatását remélte Fenyves Kornél, a KKDSZ országos elnöke Érsek Zsolt polgármesterrel folytatott városházi tárgyalásaitól. A művelődési intézmény és a könyvtár összevonása mégis létszámleépítéssel valósul meg. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat – még április 29-i döntésével – megteremtette a lehetőségét a Városi Művelődési Központ és az Ady Endre Városi Könyvtár összevonásának. A két intézmény fúziója az eredeti, döntést előkészítő elképzelések szerint tíz ember elbocsátását helyezte kilátásba. Erről tudomást szerezve a dolgozók érdekében találkozót kért Érsek Zsolt polgármestertől Fenyves Kornél, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) országos elnöke. Az eseményen dr. Bereczné dr. Huszár Éva, a KKDSZ Heves megyei ügyvivője is jelen volt.

Régebbi hírforrás(ok): link

A tudásgazdaság elterjedését szorgalmazza a pénzügyminiszterFEL

Kutatással-fejlesztéssel foglalkozó szakemberekkel találkozott csütörtökön Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter azért kezdeményezett konzultációsorozatot, hogy a kormány képet kapjon arról: milyen feltételeknek, szabályozóknak kell megváltozniuk a tudásgazdaság megerősödése érdekében. - F: júl. 1.

Régebbi hírforrás(ok): link

Nemzeti bibliotéka a világhálónFEL

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) főigazgatója szerint intézménye az elkövetkező évtizedben egyszerre válik múzeummá és a legmodernebb nemzetközi kutatóhellyé. Monok István büszkén említi, hogy évi háromszázhatvanezer olvasójuk az internet adta lehetőségeknek köszönhetően hamarosan akár az épület falain kívülről is hozzáférhet a nemzeti könyvtár teljes katalógusához. - F: jún. 3.

Régebbi hírforrás(ok): link

A NAVA késleltetése? Kovács Kálmán felelőssége -- György Péter cikkeFEL

Minden közösség elemi érdeke, hogy megőrizze kulturális hagyományait, emlékeit, és ezáltal lehetőséget teremtsen azok alkotó megújulására- megújítására. Hagyományról, majd értelmezői közösségről akkor s addig beszélhetünk, amíg rendelkezésre állnak a múlt lenyomatai, közjavakká téve ismertek elődeink dokumentumai, mindaz, ami lehetővé teszi a múltról való folyamatos gondoskodást. Ha mindebből adódik, hogy nemzet sincs emlékezet nélkül, akkor az is belátható, hogy kollektív emlékezet nem lehetséges azt hordozó anyag, formák, technikák nélkül. Narrációk, fikciók, kultuszok, kánonok küzdelmei, muzeumizálódása, majd megújulása elgondolhatatlan azok nélkül a közintézmények nélkül, amelyek a hozzájuk szükséges tudásokat a nyilvánosság számára fenntartják. Azaz: elég könnyen belátható, hogy az emlékezetpolitika megannyi kérdése nem pusztán levéltáros, muzeológus, könyvtáros, archivista értelmiségiek szakmai belügye...

Régebbi hírforrás(ok): link

Az útikönyveknél is Horvátország a slágerFEL

A kiadók és terjesztők szerint idén nem drágultak a Magyarországon kapható útikönyvek tavalyhoz képest. A hazai útikönyv-, térkép- és atlaszpiac 1,5-2 milliárd forintra becsülhető; nagy bővülés 2004-ben nem várható. A magyar utazók nem elsősorban az ár alapján választanak útikönyveket, sokan megszoktak egy-egy kiadványt, s a következőt is ebben a kiadásban szerzik be vagy ismeretterjesztő könyvként veszik meg. A nyári sláger idén is Horvátország. - F: júl. 7.

Régebbi hírforrás(ok): link

A kultúra digitális korszaka – konferenciaFEL

The Digital Age of Culture címmel harmadik alkalommal rendeznek nemzetközi konferenciát Krasznaja Poljanában (Oroszország) 2004. szeptember 6. és 10. között. A konferencia témái egyebek között: az internet hatása a kultúrára, oktatásra és a tudományra, a kormányzat és a magánszféra szerepe az új elektronikus információforrások létrehozásában, nemzeti és nemzetközi projektek bemutatása, a számítástechnika és a telekommunikáció legújabb vívmányai az oktatásban. (CCD 3) Bővebb információ: Ministry of Culture of the Russian Federation info@elvek.ru, post@elvek.ru link , tel.: +7 (095) 795 78 73 - F: júl. 9.

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont

Viták a debreceni új levéltár és könyvtár építése körülFEL

A város a megyei könyvtárat és a levéltárat is a Bem térre képzeli, míg a megye az okleveleseket a Böszörményi útra álmodja. Napok óta vitatkozik a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés az utóbbi által felépíteni kívánt új megyei könyvtár és a levéltár épületének leendő helyéről. Abban mindegyik önkormányzati szerv egyetért, hogy valóban új helyre kell költöztetni a megyei könyvtárat, mert a régi bibliotéka épületei alaposan leromlottak. S miután több évtizede szóban forog az új könyvtár építkezésének gondolata, még az állagmegőrzésre sem fordítottak nagyobb összeget. A lepusztulás mértéke már-már akkora, hogy maguknak a könyveknek az épségét fenyegeti. - F: júl. 2

Régebbi hírforrás(ok): Metró

Lemorzsolódás-vizsgálat és a könyvtárFEL

Valószínűleg le akar morzsolódni a könyvtárhasználó, ha látogatásainak száma a megelőző hat hónap átlagához képest több mint 50 százalékkal csökken. Az ügyfélszolgálat igazgatója szerint ez lehet az egyik előjelzője annak, ha a használó 'lemorzsolódni' készül. A könyvtár ilyenkor -- irányelveitől függően - - felkeresheti az illetőt egy, a meglévőnél kedvezőbb használói konstrukcióval, de úgy is dönthet, hogy hagyja kihullani az illetőt a rendszerből. Nem mindenkit érdemes ugyanis megtartani; az igazán értékes a legnagyobb használói értékű a felső decilis, amely -- hangzott el egy szakkonferencián -- a teljesítmény 225 százalékát hozza a könyvtárnak.
-- No jó, jó; az eredeti írásban nem könyvtár, hanem egy hazai mobilszolgáltató szerepel :-) Azért írtam át, mert az integrált könyvtári szoftver elvileg alkalmas a lemorzsolódók táborának jelzésére is. Hogy ezen ügyféltőke-információval a könyvtár hogyan gazdálkodik, az persze a helyi döntéshozó kompetenciája. A közelmúltban egy budapesti könyvtári doktori védésen (vö.: link tudásmenedzsmenttel kapcsolatban az hangzott el, hogy a könyvtárnak nem fontos az ügyféltőkével foglalkozni(!). Annak ellenére, hogy a delikvens summa cum laude minősítést kapott teljesítményére, az a meggyőződésem, hogy a használói tábor szokásainak figyelése alapvető a tervezésben, irányításban, sőt, a tudásmenedzsmentben is. A 'nekünk minden használó egyaránt fontos' elv is szép ugyan, de komolyan sem gondolni, sem megvalósítani nem lehet. A könyvtárak is szakosodnak: ki az idősebb használók számára biztosít több szolgáltatást, ki a tanulókra vagy éppen kutatókra optimalizálja szolgáltatásait, és a jó rendszer egységei lefedik a teljes közösséget. Külföldi könyvtári lemorzsolódás-vizsgálatokról már beszámolt a KIT, annak reményében, hogy a hazai könyvtárakban is teret nyer az eljárás. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link (csak jelszóval érhető el!) jelszó nélküli változat: link

PLT - olvasásnevelésFEL

A középiskolásokkal akarja megszerettetni az olvasást a Pannon Lapok Társasága olvasónevelői programjával. A Westdeutsche Allgemeine Zeitunghoz (WAZ) tartozó Pannon Lapok Társasága (PLT) Séta című napilap-ismertető programját azért indította el, mert a középiskolások körében igen alacsony a napilapok iránti érdeklődés. A PLT úgy kelti fel az érdeklődést a napilapok iránt, hogy megismerteti a fiatalokkal az újságok műfajait, illetve a lapkészítés folyamatait és szabályait. A PLT azokban a megyékben indította el az akciót, ahol lapjai megjelennek: Zala megyében, Vas megyében, Veszprém megyében és Fejér megyében. Ezekben a megyékben a kiadó a középiskolákkal és pedagógiai szervezetekkel vette fel a kapcsolatot. A kiadó reményei szerint a programnak köszönhetően nő majd a nyomtatott kiadványok eladása, mivel az újságok a fiatalokon keresztül a szülőkhöz is eljutnak majd. A WAZ Németországban több éve szervez már olvasói programot, de a brit és az amerikai lappiacon sem ismeretlen ez a fajta aktivitás.
A Napi Gazdaság információi szerint a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) is gondolkodik hasonló programon, de az egyesület tagjai még nem vizsgálták meg a lehetséges megoldásokat. A kezdeményezések azért időszerűek, mert Magyarországon folyamatosan csökken az írott média olvasóinak száma. Az öt és fél millióra becsült olvasótábor 21 százaléka nyugdíjas, és csak hét százaléka 15-18 éves.

Hírforrás:
2004. július 14.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Más lesz a SulinetFEL

Holnap lesz egyéves a Sulinet Expressz program, amelynek keretében 75 000 új számítógép került a háztartásokba, 200 000 számítógépet újítottak fel és összesen negyedmillió család jutott számítástechnikai eszközökhöz.

Hírforrás:
2004. július 14.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Audible, hangoskönyv és -újság támogatás a Samsung új zenelejátszóibanFEL

A Samsung következő generációs digitális zenelejátszói a korábbi modellek Napster illetve Yepp támogatása után az Audible letöltő rendszerével lesznek kompatibilisek, de támogatják a hangoskönyvek és hangosújságok formátumait is. - F: jún. 12.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Pedagógia vagy beetetés?FEL

Hasznosságát vitatják, árát pedig sokallják annak a több száz számítógépnek, amelyet az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a Brunszvik Teréz Program keretében vásárolt meg és osztott szét hátrányos helyzetű települések óvodái között. A kibontakozó vita némi politikai pikantériától sem mentes. - F: jún. 30.

Hírforrás:
2004. július 14.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Nemecsek, Nyilas Misi és Potter a példaképFEL

Cujo, a veszett bernáthegyi is bekerült a diákok kedvenc regényhősei és példaképei közé. Nemecsek Ernő évtizedek óta tartja a frontot, ám már erősen tör előkelő pozíciójára Harry Potter és A gyűrűk urának három főszereplője. Kétszáztíz iskolást kérdeztek arról, hogy ki a kedvenc regényhőse, és kit választana példaképnek. Valószínűleg a kötelező olvasmányok miatt a fiúknál és a lányoknál is aranyérmes lett Nemecsek Ernő, a Pál utcai fiúk kis hőse. Ám míg a fiúknál Harry Potter, az árva varázsló és A gyűrű szövetségének három tagja: Legolas, Aragorn és Zsákos Frodó lett dobogós, a lányok Nyilas Misit és a két Lottit részesítették előnyben. -- A felmérés eredménye nem meglepő, inkább szomorú. Kitűnik belőle, hogy a gyerekek keveset olvasnak, legfeljebb kötelező irodalmat - mondta Mikolasek Zsófia, a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár könyvtárosa, aki tanulmányt írt a felmérésről. - A gyűrűk ura harminc éve is létezett, mégse írta be a kutya se. Ez az eredmény egyértelműen a regényből készült filmnek köszönhető. Többen írták a Micimackóból Fülest és Malackát, ami egy felsős diáknál legalábbis furcsa. Sőt, egy-két esetben Stephen King horrorregényeinek szereplőivel is találkoztak a felmérés készítői, így Cujóval, a megveszett bernáthegyivel.

Régebbi hírforrás(ok): link

Képekbe rejtett adatok a Fujitsu-tólFEL

A Fujitsu kifejlesztett egy olyan technológiát, ami alkalmas szöveges üzenetek elrejtésére egy papírképen. Az üzenetek szabad szemmel nem láthatóak, ám egy digitális kamerával leolvashatók. - F: júl. 9.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Bill Gates: a DVD-nek annyiFEL

A Microsoft alapítója a német Bild napilapnak adott interjújában kifejtette a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Eszerint például a DVD technológiai zsákutca, a szoftverguru jó ha tíz évet jósol ennek a rendszernek. - F: júl. 13.,

Régebbi hírforrás(ok): link

Előadóművészeti könyvtárak és múzeumokFEL

Az International Association of Libraries and Museums of Performing Arts (előadóművészettel foglalkozó könyvtárak és múzeumok nemzetközi szövetsége) 25. kongresszusát 2004. szeptember 6. és 10. között tartják Barcelonában (Spanyolország). A konferencia célja megvitatni az ilyen könyvtárak, levéltárak és múzeumok szerepét és felelősségét napjaink társadalmában. (CCD 3) Bővebb információ: alvarezmm@diba.es , link

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont

Lukács György könyvtáraFEL

A Lukács György 1971-es halálát követően a filozófus egykori lakásában létrehozott Lukács Archívum nem csak múzeum és könyvtár. Arra törekszik, hogy bemutassa és megossza a publikummal a filozófus gondolati örökségét. Az archívumot 1972-ben egy pártutasítás alapján -- mert hagyatékával mégiscsak kellett valamit kezdeni, de az MSZMP-nek nem igazán kellett a sokszor "hibázó" Lukács -- hozta létre a Magyar Tudományos Akadémia. - F: jún. 3.

Hírforrás:
2004. július 14.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Új művészeti portált indított a Kieselbach GalériaFEL

A Kieselbach Galéria több mint kétéves előkészítő munka után július 1-jei indulással bemutatta minden eddiginél nagyobb művészeti honlapját. A galéria vezetője, Kieselbach Tamás 25 éves műgyűjtői, műkereskedői és művészettörténészi tevékenységének legújabb vállalkozása az új internetes site, s célja, hogy egy jól válogatott anyaggal láthatóvá tegye elsősorban a magyar festészetet, s kedvet csináljon a képekkel való személyes találkozáshoz. Kieselbach Tamás nagyon fontosnak tartja, hogy létrehozza a magyar festészet folyamatosan fejlődő internetes adatbázisát. Mostantól ezúton is gyűjtik a témára vonatkozó leveleket, dokumentumokat, műtárgy-, műterem-, és művészfotókat, archív enteriőrképeket, egyszóval mindent, ami információt hordoz a magyar művészet történetéről. A link művészeti honlap áttekinthető, tematikus, egyértelműen strukturált, így könnyű eligazodni rajta.

Régebbi hírforrás(ok): link

Jön a magyar Bild?FEL

Kiszivárgott hírek szerint az Axel Springer-Budapest Kiadói Kft. (ASB) új országos napilap megjelentetésére készül Magyarországon, amely a németországi, naponta átlagosan négymillió példányban eladott Bildhez hasonlítana. - F: júl. 9.

Hírforrás:
2004. július 14.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Pályázatkereső CD és online adatbázisFEL

A Pénzforrás magazin új kiadványa a Pályázatkereső CD és online adatbázis, mellyel különféle szempontok szerint keresgélhet az előfizető az aktuális páyázati felhívások között. (KultúrPont) Bővebb információ: penzforras.gazella@mail.datanet.hu link tel.: (06 1) 332-7771

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont

Policies for Culture: megújult honlapFEL

A Policies for Culture Dél-Kelet-Európa (Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Montenegró, Albánia, Macedónia, Bulgária, Románia és Moldova) országainak kultúrpolitikájával foglalkozik. Honlapján kutatási projektekről találunk információkat, elektronikus és nyomtatott kiadványokat böngészhetünk és egy elektronikus szakkönyvtár is rendelkezésünkre áll. (OCPA 109) Bővebb információ: info@policiesforculture.org link

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont

Honlapajánló: Svéd Örökségvédelmi HivatalFEL

A Svéd Örökségvédelmi Hivatal angol nyelvű oldalain egyebek között az európai együttműködésekről, a világörökség-listán szereplő svéd helyszínekről, a hivatal működéséről és a Balti-tengeri örökségvédelmi együttműködésről olvashatunk. (KultúrPont) Bővebb információ: link

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont

A DigiCULT újdonsága: kulturális örökség szakértői adatbázisFEL

A DigiCULT weboldalon mostantól a kulturális örökség területén dolgozó szakértők adatbázisa is megtalálható. Az önéletrajzok összegyűjtésekor fontos válogatási szempont volt, mennyire járatos az illető a modern technológiák alkalmazásában. Az adatbázis folyamatosan bővül. (DigiCULT) Bővebb információ: link

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont

Ingyenes kiadvány a 2004-es pályázatokrólFEL

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium elkészítette a 2004-es pályázatokat tartalmazó Forrástérképet, amelyet a vállalkozók ingyen kaphatnak meg. A kiadvány nyomtatott formában, CD-lemezen és a tárca honlapján is elérhető. Bővebben: - F: júl. 7.
-- Ismét olyan információforrás, amiért a vállalkozónak nem a könyvtárba kell mennie, hanem irodájához megy. Felhívja a figyelmet arra, hogy ha a könyvtárak a gazdálkodó szervezetek számára szeretnének szolgáltatást kínálni, akkor a szolgáltatás könyvtári allokálása nem járható út. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link

Borsodi info plaza: egy információs hipermarketben a megye összes adataFEL

Borsodi info plaza elnevezéssel hamarosan olyan virtuális centrum érhető el az
interneten, amelyben, mint egy információs hipermarketben a megye összes adata
megtalálható.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Online oktatási katalógus a megújuló e-learning portálonFEL

Új külsővel és kibővült tartalommal várja júliustól az e-learning iránt érdeklődőket a link Magyarország elektronikus oktatásnak szentelt internetes portálja. Az interneten tanulni vágyóknak a honlap egybegyűjti a hozzáférhető hazai online képzéseket. - F: júl. 5.

Régebbi hírforrás(ok): linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról