Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


KIT hírlevél: 2004/31., 9. 1.

Bizonytalan lépések a szakmai nyilvánosság felé -- OSZK-pályázat
Gondolatok az ELTE könyvtárának leépítéséről
Karcsúbb és hatékonyabb intézményrendszer -- gondolatok egy vándorgyűlésről
Singapore csúcsra tart
Nem avulhat el a vállalati tudás
Lappiac -- csökkent a napilapok olvasótábora
Információs csúcstalálkozó -- erőpróbák
Jövőre már nyolcvanezren dolgozhatnak otthonról
Kevesebb könyvet olvasnak az amerikaiak
Partnerkereső román könyvtár
Digitalizálják a XIX. századi brit újságokat
Többet költenek sörre, mint könyvre az angol diákok
Inkább könyvvásárlás, mint könyvtárközi...
Internetezés Beregvidéken
Szoftverszabadalom helyett maradjon a szerzői jog
DVD Jogtár mellé ingyenes DVD lejátszó
Reklámra éhes a gyerek?
200.000 felett az Egyperces email magazinok olvasótábora
Új Amszterdam Portál
Újra megmérkőznek a nagyszülők és unokák
Három új "98 százalékos" Corvina
Internet a magyar önkormányzatoknál
A világháló 35. születésnapja
Ringier - kitüntetett napilapok
PC-egerek gyerekeknek
Megújult az Axelero Internet weboldala
Irodaszereket, papírárut és irodai kiegészítőket kínál az online áruház.
Aerobic számítógép előtt ülőknek a HáziPatika.com képernyővédőjével


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Bizonytalan lépések a szakmai nyilvánosság felé -- OSZK-pályázatFEL

A Könyv Könyvtár Könyvtáros nyolcadik számában Monok István feltár néhány összefüggést a közelmúlt OSZK-főigazgatói pályázat azon részletei közül, amelyek eddig csak folyosói szóbeszédből voltak ismeretesek (p. 3-5). Mivel konkrét nevek nem olvashatók, legalábbis a tágabb (népesebb) szakma számára további kérdéseket vethet fel (növelve a suskust) egyebek mellett pl. az, hogy az Országos Könyvtári Kuratórium programmeghallgató ülésének időpontja miért csak egy nappal előtte vált ismertté egyes OKT-tagok számára (az információ- visszatartás alapos gyanúja vetődik fel), vagy hogy ki próbálta lebeszélni a két Alföldről érkező tagot a részvételről, mondván, hogy az egész úgyis formális lesz stb. stb.
A Monok-interjúban szó esik a szintén nem minden tanulságot nélkülöző főigazgatói tervekről is (bővebben a 2004/2-es Könyvtári Figyelőben). Az újraválasztás körüli dolgok ilyetén állásával kapcsolatban az interjúalany hallgatásra kér mindenkit, akik szeretik őt, és akik nem (a könyvtár érdekében), és 'akik nem bírják megállni, hogy ezredrésznyi információk alapján ne szóljanak bele mindenbe, ami egyáltalán felvetődik a könyvtárak környékén, a nyilvánosság varázsszavát emlegetve'... :-) A Könyvtárosok kézikönyve (IV. kötet) ide vonatkozó része -- Válságkommunikáció (p. 422-3) -- egyéb kellemetlen helyzetek mellett a 'pletyka a könyvtár és munkatársai ellen' esetére is az egyöntetű szakmai ajánlást hozza fel: 'A pletyka egyedüli ellenszere a bőséges információ' (MG)


Gondolatok az ELTE könyvtárának leépítésérőlFEL

A TMT 8. számából Rózsa György tollából (vagy billentyűzetéből) származó gondolatok és javaslatok olvashatók nemcsak az ELTE könyvtáráról, hanem más könyvtári (ön)csonkításokról, például az OMIKK -- úgymond -- beolvasztásáról. A szerző a kulturális világrendszer két információs pólusát vetíti az olvasó elé. Többször megemlíti az érdekérvényesítést, meghatározó szerepét, újragondolásának lehetőségét.


Karcsúbb és hatékonyabb intézményrendszer -- gondolatok egy vándorgyűlésrőlFEL

Sivák József helyettes államtitkár (közgazdász vándorgyűlés, Eger) szerint alapvető elv az államigazgatás reformjánál, hogy az állam határozza el magát azon szolgáltatások mellett, amelyeket ő a legjobban tud ellátni, és az összes többi szolgáltatást pedig adja át az arra legalkalmasabb szolgáltatóknak (new public management). Az egyik legnagyobb kihívásnak az mutatkozik, hogy azt már évek óta mindenki hangsúlyozza, hogy olcsó államot kell létrehozni, ugyanakkor fontos, hogy az olcsóság nem menjen a hatékonyság rovására. Az Európai Unió szabályozó rendszere is valójában ennek elérését célozza. Sivák felhívta a figyelmet arra, hogy csak első gondolatként tűnik jó megoldásnak a kiszervezés (outsourcing), de már a magyar tapasztalatok is azt mutatják, hogy ez nem járt a hatékonyság növekedésével, ráadásul az állam terjeszkedése - amit eredetileg el akartak kerülni - csak tovább fokozódott.
Ez persze nem azt jelenti, hogy a kiszervezés (illetve különféle új módszerek,
pl. a PPP-megoldás, public-private partnership) ne vezetne eredményre, de ahhoz számos keretfeltételnek megfelelően tisztázottnak kell lennie. A közigazgatási reform megvalósítása során szintén nagy kihívást jelent, hogy a intézmény-leépítés mellett egyidejűleg kell egy modernebb és hatékonyabban működő intézményrendszert is kialakítani, melyhez igen óvatos "határvonalon" kell egyensúlyozni, hogy a munka eredményes lehessen. ...

Stumpf István (elnök, Századvég Politikai Iskola Alapítvány) szerint a közigazgatás munkájának színvonala és az ország versenyképességének alakulása szoros kapcsolatban van egymással. Ezt úgy érzékeltette, hogy amennyiben a közigazgatásban nem tisztulnak le a folyamatok, nem tudja hatékonyan végezni feladatait, úgy az ország igen komoly felzárkózási, fejlesztési pénzektől eshetünk el, ami egyértelműen a hatást gyakorolhat a gazdasági növekedésre és a nemzetközi versenyképességre. Stumpf szerint is szükséges az államigazgatási szféra létszámának ésszerűsítése, ugyanakkor mielőtt átfogó létszámleépítésre kerülne sor, tisztázni kell a leépítések célját, és azt, hogy a kisebb létszámmal milyen prioritások válnak kiemelten fontossá.

Lőrincze (elnök, VOSZ európai uniós csatlakozási munkacsoportja) szerint az államigazgatásban az eddigi ún. self-service gondolkodás- és eljárásmódot át kell alakítani az ún. shared-service gondolkodás- és eljárásmód, azaz pl. a beszerzések területén ne minden egyes minisztériumnak, vagy kórháznak külön beszerzési cége és csatornája legyen, hanem ezek koncentrációja, egységesítése szükséges. Ezzel jelentősen nőhetne kapacitáskihasználtság, és a költséghatékonyság.

Régebbi hírforrás(ok): link ; link ; link

Singapore csúcsra tartFEL

A negyven éve független városállam a világ egyik legfejlettebb pontja. Most már könyvtári vonalon is. A GDP vásárló értéken számítva közelíti a svéd vagy amerikai szintet. Az állami költségvetés második legnagyobb eleme az oktatás és művelődés. A kilencvenes évek első felében készült ambiciózus könyvtári stratégia mára valósággá vált. Akkor a lakosság 10-12%-a volt beiratkozott könyvtárhasználó a közkönyvtárakban. Ma arányuk a közel 3 milliós népességnek több mint kétharmada! Az INTAMEL (nagyvárosi könyvtárak nemzetközi szövetsége) elnöke szerint Singapore történelmi jelentőségű, mások számára is iránymutató fejlesztést hajtott végre.
A fejlesztés főbb elemeiről. 1) Egységes irányítási és működési rendszer, élén az Országos Könyvtári Tanáccsal (NLB), mely az Információs és Művészeti Minisztérium széles hatáskörrel felruházott szerve. A könyvtári rendszer piramisa: fent nemzeti könyvtár, középütt három regionális könyvtár (átlag félmilliós állománnyal, 10-12 ezer m2 alapterülettel), ”lent” néhány tucat köz- és speciális gyermek- vagy ifjúsági könyvtár. A legújabb könyvtárak egy része hatalmas bevásárló központban helyezkedik el, némelyik állománya eléri a 100 ezres szintet. 2) Egységes fejlesztés: például nagyléptékű építkezés, egységes számítógépes rendszer, beleértve egy olyan rádiófrekvenciás azonosítót és ellenőrzőt is, melynek köszönhetően bármely kölcsönzött könyv bárhol visszaadható, s a kölcsönzés ideje a 40-50 perces várakozásról nullára csökkent (minthogy mindenki maga végzi el a tennivalókat). 3) Számítógépesítés, digitalizálás, kisebb könyvtárban tucatnyi ingyenes gép, évente egy millió olvasó használja általuk az internetet. 4) Minőségfejlesztés, ISO 9001-es tanúsítvány.
A 2,1 millió olvasó a közel 10 milliós állományból legutóbb egy év alatt 32 millió dokumentumot kölcsönzött (1997-ben még csak 22 milliót), s közel 32 millió látogatásukat regisztrálták (1997: 13 millió). 2005-ben elkészül a Nemzeti Könyvtár új, grandiózus épülete. A német könyvtári stratégia (Bibliotheken 2007, elkészült 2004 tavaszán) egyik mintája -- a dán, finn és angolszász mellett -- épp a singapore-i volt. Lehetne-e a miénk is. (SP)

Hírforrás:
2004. szeptember 01.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Nem avulhat el a vállalati tudásFEL

Kudarcra vannak ítélve azok a cégek, amelyek nem képesek tanulni, és lemaradnak azok, amelyek lassabban tanulnak, mint a versenytársaik. A szervezetek elsődleges vagyona nem megragadható, nem tapintható és ezért nem is utánozható, ez pedig az emberekben rejlő tudás. - F: aug. 31.

Régebbi hírforrás(ok): link

Lappiac -- csökkent a napilapok olvasótáboraFEL

Mind a négy országos napilapnak csökkent az olvasottsága az idei év első negyedévében az egy évvel korábbi adatokhoz képest -- derült ki a Szonda Ipsos- GfK Hungária MédiaNavigátor felméréséből. (A cikk a Népszabadság, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Népszava, HVG, Heti válasz és a Figyelő, valamint a Blikk, Story, Kiskegyed, és Nők Lapja olvasottságáról közöl adatokat.) - F: aug. 25.

Régebbi hírforrás(ok): link

Információs csúcstalálkozó -- erőpróbákFEL

A 2005-ben sorra kerülő második információs világtalálkozó (WSIS II) előkészületi konferenciáin továbbra is parázs vitákra számíthatunk. Merőben eltérő a tárgyaló felek álláspontja például a szólásszabadság kérdésében... - F: aug. 30.

Régebbi hírforrás(ok): link

Jövőre már nyolcvanezren dolgozhatnak otthonrólFEL

Magyarországon az uniós átlagnál lényegesen kevesebben dolgoznak otthonról. A kormány várakozásai szerint az idei 70 ezerről jövőre 80 ezerre gyarapodhat a számuk, ami a PricewaterhouseCoopers tanulmánya szerint két éven belül 150 ezerre nőhet. Az illetékes tárca pályázattal kívánja népszerűsíteni a távfoglalkoztatást, amelyre 225 millió forintot különített el. - F: aug. 31.

Régebbi hírforrás(ok): link

Kevesebb könyvet olvasnak az amerikaiakFEL

Az amerikai 'The National Endowment for the Arts' (Nemzeti Művészeti Alapítvány) közzétett egy felmérést, mely 1982 óta az USA lakóinak szépirodalom-olvasás csökkenését mutatja. A csökkenés 1992 és 2002 között jelentősebb. Az időszak egybeesik az internet elterjedésével, bár ezt a szempontot a tanulmány írói nem emelik ki. - F: júl. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Partnerkereső román könyvtárFEL

A romániai Bákó megyei könyvtár szeretne Kultúra 2000-es pályázathoz csatlakozni a következő témákban: kulturális örökség, kiállítások, nyelvek, könyvtárak, irodalom, múzeumok, olvasáskultúra népszerűsítése, műfordítás. (KultúrPont) Bővebb információ: Biblioteca Judeteana Bacau; I. S. Sturdza str. 1, 600290 Bacau, Rumania - Silvia-Adriana Tomescu silviaccd2000@yahoo.com , link

Hírforrás:
2004. szeptember 01.  • Továbbküldöm a hírt

Digitalizálják a XIX. századi brit újságokatFEL

A British Library sajtógyűjteménye (Colindale, Észak-London, Nagy-Britannia) a 19. századi brit médiatörténet iránt érdeklődők kutatóbázisa. Az intézmény most az anyag digitalizálására készül: a szerzői jogi szempontból megszűnt védettségű kiadványokat (száz év alatt jár le ugyanis ez a jogi védettség) folyamatosan, internetes tartalomszolgáltatás keretében teszik elérhetővé a szélesebb közönség számára is. Az archivált anyag a hírek, tudósítások, vezércikkek mellett a hirdetéseket és a korabeli fényképeket is magába foglalja majd. (Inforrás) - F: júl. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Többet költenek sörre, mint könyvre az angol diákokFEL

A brit egyetemisták és főiskolások háromszor annyit költenek sörre, mint szellemi táplálékra, azaz könyvre -- derült ki egy felmérésből. A szigetország diákjai között végzett vizsgálódás kimutatta, hogy a brit egyetemisták egy évi italszámlája 950 millió fontsterlingre rúg (mintegy 350 milliárd forint), miközben könyvet csak 330 millió fontért vesznek. A folyékony kenyér mellett további 670 millió fontot adnak ki élelmiszerre. A Royal Bank of Scotland hétfőn közzétett felmérése 2163 diák bevallása alapján készült. - F: aug. 24.

Régebbi hírforrás(ok): link

Inkább könyvvásárlás, mint könyvtárközi...FEL

'Három amerikai könyvtár együttműködése a könyvtárközi kölcsönzésben, az állományfejlesztésben és a beszerzésben' címmel a TMT 8. számában olvashatunk a könyvtárközi kölcsönzés néhány tengerentúli tapasztalatáról. Elgondolkodtató, hogy a könyvtárközi kölcsönzés magas élőmunka-aránya (költségvetési pénz) és az állományfejlesztési igények miatt igen gyakran ésszerűbb megvenni, mint kölcsönözni. További érdekesség: "Az átfutási idő a megrendelés napjától a katalogizáláson keresztül a kölcsönzőpultig hazai kiadványoknál átlagosan 8 napot vett igénybe, a külföldi könyveknél egyes esetekben elérte az egy hónapot." (Az Interlending & Document Supply cikkét Viszocsekné P. É. referálta.)


Internetezés BeregvidékenFEL

”A Beregszászi főiskola, a magyar gimnázium ma is a legnagyobb internet- felhasználónk. Ám más iskolákban mintha figyelmen kívül hagynák azt a tényt, hogy a jövő ezé az őrülten nagy világkönyvtáré, amelyben szerencsére olyan rendszerek vannak beépítve, amelyek lehetővé teszik azt, hogy gyorsan hozzájussunk a témánkba vágó információhoz.” A könyvtár, mint az internetezés helye a cikkben nem kerül elő. - F: aug. 21.

Hírforrás:
2004. szeptember 01.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Szoftverszabadalom helyett maradjon a szerzői jogFEL

Annak ellenére, hogy elvileg nem lehet szoftvereket, algoritmusokat és üzleti eljárásokat szabadalmaztatni, az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) már több mint 30.000 ilyen szabadalmat jegyzett be. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége álláspontja szerint, amennyiben az Európai Unió Versenyképességi Tanácsában, a kérdésről folyó szavazás eredményeként a szabadalmi jogok szoftverekre is kiterjeszthetőekké válnak, a magyar szoftverfejlesztési iparág teljes egészében ellehetetlenülhet. - F: aug. 26.

Régebbi hírforrás(ok): link

DVD Jogtár mellé ingyenes DVD lejátszóFEL

Napjainkban a DVD, mint adathordozó mind inkább kiszorítja a CD formátumot. Az államigazgatási szektor takarékossági okokból nehezen tér át az új technológia használatára. Ezen a helyzeten azonban az uniós jogszabályok elektronikus feldolgozása miatt változtatni szükséges -- állítja a KJK-KERSZÖV Kiadó. - F: aug. 31.

Régebbi hírforrás(ok): link

Reklámra éhes a gyerek?FEL

Öt-hat éves koruk előtt a kicsik különösen védtelenek a hirdetésekkel szemben és a reklámozók szándékosan kihasználják ezt a helyzetet, például a rajzfilmek előtt vetített játék- és édességreklámokkal -- olvasható a Fogyasztóvédelem című szakfolyóiratban. A gyerekekre óvodáskorukban hatnak a legintenzívebben a reklámok: ekkor már felismerik a hirdetéseket, de nincsenek tisztában azzal, hogy ezek nem mesefilmek. A reklámok általános hatása az iskoláskorban gyengül. - F: aug. 27.

Hírforrás:
2004. szeptember 01.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

200.000 felett az Egyperces email magazinok olvasótáboraFEL

Az Egyperces szórakoztató magazinok összesített olvasószáma augusztus végén átlépte a 200.000 egyedi felhasználót. Jelenleg összesen 21 témakörre jelentkezhetnek az internet rövid, ám tartalmas olvasnivalót kereső felhasználói. A 21 témakörből 19 már többéves múlttal rendelkezik, a három legújabb Egyperces csoportban -- 'Hogyan működik', 'Sport', 'Baba-Mama' -- pedig hamarosan várhatóak az első számok. A 204.000 fős olvasótáborból sokan egyszerre több magazinra is regisztráltak, így az Egypercesek összesen 810.000 olvasóval büszkélkedhetnek. A legnépszerűbb a több mint 100 ezer olvasónak heti 2 alkalommal kiküldött könnyed, humoros 'Viccek, vicces képek' magazin, valamint az internet izgalmasabb weboldalait bemutató 'Érdekes Honlapok', melyet heti 1 alkalommal 80 ezren olvasnak. Ezekkel az olvasottsági mutatókkal a dinamikusan fejlődő Egyperces online szórakoztató magazincsalád sok offline, illetve webes újsággal is felveszi a versenyt. - F: aug. 27.

Régebbi hírforrás(ok): link

Új Amszterdam PortálFEL

Amszterdam városa több új, információt és interaktív szolgáltatást nyújtó portált hoz létre a város lakói, tisztviselői és cégei számára. A portálok egy közös szolgáltatásorientált architektúrájú (SOA), BEA WebLogic Platform 8.1 alapú infrastruktúrára épülnek - adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora. A létrejövő Amszterdam Portál közös felületet nyújt majd a központi polgármesteri hivatal, 14 viszonylag független önkormányzat és 40 önkormányzati szolgáltatást nyújtó szerv számára. Jelenleg 170 különböző web site működik ezek kiszolgálására, ezért vált szükségessé az alkalmazások és információs rendszerek összekapcsolása. - F: aug. 25.

Hírforrás:
2004. szeptember 01.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Újra megmérkőznek a nagyszülők és unokákFEL

Október 3-án másodszor is megrendezik az unokák és nagyszülők közös informatikai és műveltségi vetélkedőjét, amelynek fő célja, hogy az idősek is kedvet kapjanak a z Internetezéshez. A szervezők 250 résztvevőre számítanak, a jelentkezési lapok már letölthetők az Inforum weboldaláról. - F: aug. 27.

Régebbi hírforrás(ok): link

Három új "98 százalékos" CorvinaFEL

Újabb három, Besanconban őrzött kö-zépkori kódexről állítható nagy biztonsággal, hogy Mátyás király könyvtárához tartozott. Ez a legfontosabb eredménye annak a besanconi tudományos tanácskozásnak, amelynek keretében magyar és francia kutatók tekinttették át a kelet-franciaországi városban az úgynevezett Granvelle-hagyaték "Corvina-gyanús" műveit. Monok István, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, aki részt vett a konzultáción, lapunknak elmondta: 98 százalékos a valószínűsége annak, hogy további három könyvvel bővült az ismert Corvinák száma. De ezenkívül még legalább további négy "Corvina-gyanús" kötet is található Besanconban. - F: aug. 27.

Régebbi hírforrás(ok): link

Internet a magyar önkormányzatoknálFEL

A GKI Gazdaságkutató Rt. az Európai Unió által támogatott "Regional-IST" program keretében több nyugat-európai kutatóintézettel együttműködve közös kutatásban vett részt 2001 és 2004 között. A projekt célja az infokommunikációs eszközök elterjedtségének és használatának regionális szinten való mérése volt. Egyre több magyarországi önkormányzat csatlakozik az Internethez, de arányaiban még mindig kevesebben, mint a vizsgált nyugat- európai régiókban (Baden-Württemberg, Katalónia, Piemont, Portugália). Ennek oka részben a sajátos településszerkezet, vagyis az a tény, hogy a kis települések (2000 lakos alatt) aránya Magyarországon 74,5%. - F: aug.27.

Régebbi hírforrás(ok): link

A világháló 35. születésnapjaFEL

Csütörtökön lesz 35 éve annak, hogy a Kaliforniai Egyetemen (UCLA) első ízben kapcsoltak össze egy számítógépet egy úgynevezett Interface Message Processorral (IMP) -- a mai routerek ősével --, és ezzel megindult az ARPANET, a ma ismert internet előfutára: erre épülnek az olyan, ma már nélkülözhetetlen alkalmazások, mint a világháló (WWW) és az elektronikus posta (e-mail). A dátum ugyan vitatott, de az internetes közösség bizonyosan megünnepli majd. Az első összekapcsolás nyomán igen gyors fejlődés következett: 1969 végére a hálózatban már négy elosztó csomó volt, s az 1971-ben számon tartott 15 számítógép helyén idén januárra az internetes szerverek száma 233,10 millióra nőtt.

Hírforrás:
2004. szeptember 01.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Ringier - kitüntetett napilapokFEL

A Ringier két napilapja is megkapta a Superbrand minősítést. A Kreatív Online információi szerint a Blikk és a Nemzeti Sport is megszerezte a titulust, amit egy 13 tagú, kommunikációs és marketing szakemberekből álló zsűri ítél oda az ismertsége és kiemelkedő értékei alapján egy-egy márkának. - F: aug. 30.

Régebbi hírforrás(ok): link

PC-egerek gyerekeknekFEL

Az ismert perifériagyártó kifejezetten gyerekeknek szánt, többek között katicabogár alakú számítógépes egereket mutatott be. Az új optikai egereket az USB porthoz kell csatlakoztatni, és már használhatók is. A Logitech gyerekeknek szánt számítógépes egerei kétféle típusban lesznek kaphatók: ezek egyike egy katicabogarat, a másik pedig egy rögbilabdát formáz. A speciális perifériákat a gyártó abszolút az ifjú felhasználók kézméretéhez igazította, térfogatuk csupán kétharmada a hagyományos egerekének. - F: aug. 30.

Hírforrás:
2004. szeptember 01.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Megújult az Axelero Internet weboldalaFEL

Augusztus 27-től megújult weboldallal, de változatlan címen várja az érdeklődőket az Axelero Internet. A változások elsősorban az egyszerűbb eligazodást és online ügyintézést szolgálják. A korábbinál még nagyobb hangsúly került az ügyfelek kiszolgálására: a címlapon egy helyen található meg minden online adminisztrációs oldal belépési pontja. Emellett korszerűbb és egységes lett az oldalak megjelenése is: a könnyebb eligazodást számos kép és ikon segíti.(link - F: aug. 30.

Régebbi hírforrás(ok): link

Irodaszereket, papírárut és irodai kiegészítőket kínál az online áruház.FEL

Három hónappal ezelőtt egy Magyarországon eddig kevésbé ismert webes alkalmazás indult útjára. A magát vállalati beszerzési webshopként meghatározó internetes áruház irodaszereket, papírárut és irodai kiegészítőket kínál a vállalatok számára. A link internetcímen működő weboldal lényege, hogy a multimédiás elemeket teljesen háttérbe szorítva jelentősen leegyszerűsíti és megkönnyíti a rendelést, gyorsabbá és zökkenőmentessé téve ezzel a vállalati beszerzést -- a nap 24 órájában. A teljes mértékben hazai magánszemélyek kezében lévő vállalkozás hosszú távon egy olyan beszerzési portál megteremtésén dolgozik, ahol az irodaszereken kívül más irodai termékek is elérhetővé válnak leendő felhasználóik számára. - F: aug. 27.

Régebbi hírforrás(ok): link

Aerobic számítógép előtt ülőknek a HáziPatika.com képernyővédőjévelFEL

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell. Még annak is, aki egész nap a számítógép előtt dolgozik. A HáziPatika.com új képernyővédőjével már az irodában is végezhetőek a népszerű step aerobic gyakorlatok. A szőke fitness guru, a csinos lányok, és a dinamikus zene segíti, hogy a hosszú ülőmunka után megmozgassuk elgémberedett izmainkat. Az úszógumi eltüntetésére is alkalmas fitnessprogram letölthető a: link címről. - F: aug. 28.

Régebbi hírforrás(ok): linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról