Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


KIT hírlevél: 2006/2., 1. 11.

Közkönyvtár és egyetem együttműködése Nagykanizsán
Tartalomtrend: webnaplók, azaz blogok
Rózsa György emléke
A szakmai információt közvetítő blogok információközvetítő szerepének elemzése
Költöztetnék a Széchényit
Mobiltelefonos szolgáltatások Lappföld Főiskolai könyvtáraiban
Politikusok vélekedése a közkönyvtárakról (felmérés)
Bibliográfia a 'szabad hozzáférés' témájában
Az Egyetemi Könyvtár épülete, Debrecen
Allianz -- eseti könyvtártámogatás?
Helyes Corvinus-link
Újraválasztották Ambrus Zoltánt
Google -- más is nyugodtan tévedjen ennyit :-)
Füzesgyarmaton még ma is divat könyvtárba járni
A könyvtárhasználók csalogatása -- fotók ürügyén
Google -- fejeket is fog keresni?
24 karátos arany CD-R és DVD-R
Százhuszonötödik évfordulóját ünnepelte a távirati iroda
Kisújszállási könyvtár -- civil központként is működik
Könyvtári ritkaságok -- a Somogyiban rövid ideig ismét láthatóak
Márai-film iskoláknak, könyvtáraknak
Büdöseknek könyvtárba lépni tilos!
Milliárdos üzlet az online könyvkiadás
Agent portál


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Közkönyvtár és egyetem együttműködése NagykanizsánFEL

A jövőben szorosan együttműködik a Veszprémi Egyetem Kihelyezett Képzési Helye a Halis István Városi Könyvtárral. Erről sajtótájékoztatón számolt be Czupi Gyula könyvtárigazgató és Birkner Zoltán oktatási igazgató. Az együttműködés keretében a bibliotéka fokozott figyelmet fordít a felsőfokú oktatási intézményben tanulók és tanítók igényeinek kielégítésére. Ráadásul a jövőben a Halis-könyvtár olvasószobájában meghatározott időben a képzési hely könyvtárosa, Zborovszky Zsuzsa, valamint egy hallgatója, Újvári Zsuzsa is segít az érdeklődőknek. Czupi Gyula rámutatott: a Halis-könyvtár szolgáltatáskapacitása óriási lehetőség a felsőfokú tanulmányokat folytatók számára. Ezt jól érzékeltető adat: a két intézményben jelenleg mintegy 252 ezer dokumentum áll az olvasók rendelkezésére. - F: jan. 6.

Régebbi hírforrás(ok): Zalai Hírlap

Tartalomtrend: webnaplók, azaz blogokFEL

Ma a legnépszerűbb netes műfajnak a web­­naplók, a blogok számítanak, amelyek révén -- ellentétben a médiával -- bárki belekiálthatja gondolatait a világba. Sőt, ha egy-egy cybergyerek túllő a célon, még csak bocsánatot sem kell kérnie az őt olvasó hálótársaktól. A webnapló, azaz a weblog kifejezést Jorn Barger kreálta 1997-ben, de két év múlva már igeként (we blog) is bekerült a köztudatba. A 2001. szeptember 11-i merényletek, majd az iraki háború kitörése adott lendületet a blogok népszerűségének, hisz' a hadszínterekről adott szubjektív tudósítások milliók kíváncsiságát ébresztették fel. Ma a világhálón a tematikus és a haverblogok kedveltek, ez utóbbiak közösségépítő médiumként is felfoghatók. A technika fejlődése táplálta a vlog, azaz a videoblog kialakulását, amely során az írásban közölt gondolatok mozgóképpel támogattatnak meg. Nagy jövőt lát ebben az Apple elnöke, aki szerint a videolejátszós iPod-okon sok ilyet követnek majd figyelemmel a Podcasting kedvelői (a Podcasting hírek, rádió- és tévéadások igény szerinti összegyűjtése és továbbítása a felhasználó személyi iPodjára). Amíg a videók küldéséből is valóság lesz, gyűlnek a blogra vonatkozó új szócikkek a Wikipedia névre keresztelt, az internet közössége által írt, ingyenesen forgatható megalexikonba, amely közel 900 ezer szócikket tartalmaz angolul, és további egymilliót más nyelveken. A netpolgárok által szerkesztett ingyenes lexikont tudományos szinten is jegyzik.
-- A Figyelő 'A jövő ígéretes technológiái' cikkében emellett a Google-t is említi. Úgy tűnik tehát, hogy a tartalomipar és a keresőpiac is rohamosan fejlődik. Így kritikus kérdés a hozzájuk való viszony, pl. versengés vagy együttműködés. A válasz halogatása, pl. a hazai könyvtári marketing-stratégia hiánya lemaradást eredményezhet. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link

Rózsa György emlékeFEL

Eltemették Rózsa Györgyöt, az Akadémiai Könyvtár korábbi főigazgatóját, a genfi ENSZ-könyvtár egykori vezetőjét. Amikor a politika elől 1951-ben a külügyből Rózsa a könyvtárosságba menekült, senki sem tudta -- ő sem --, hogy a könyvtár nem marad az állandóság, a változatlanság, a mozdulatlanság szigete. Hogy az nem a múlt nyúlványa, nem csak a tanulás háza -- a hatvanas évektől kezdve --, az új információs világ egyik kulcsává, a gazdasági növekedés közvetlen forrásává vált. Hogy miközben más hagyományos nyilvános terek -- az aréna, a színház vagy a nagy ünnepségek -- újrarendeződtek, de azért felismerhetőek maradtak, a könyvtár átalakult. Rózsa azok között van, akik a hetvenes években ezt Magyarországon először vették észre, de nem hitték, hogy itt a világvége, hanem élni próbáltak az új információs kultúra lehetőségeivel. Akkor hirtelen a számítógép körül minden elképzelhető lett. Rózsa nem félt a digitális könyvtártól, és úgy hitt a betű jövőjében, hogy közben azért nem adta fel a hagyományos -- olvasólámpás, folyosói beszélgetéses - könyvtár vízióját sem. - F: jan. 9.

Hírforrás:
2006. január 11.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

A szakmai információt közvetítő blogok információközvetítő szerepének elemzéseFEL

Blogok készítése manapság fontos tevékenységgé vált a weben, a weblogok száma rendkívül gyorsan nő, s ezt a jelenséget nem szabad figyelmen kívül hagyni. A tanulmány két hónapon keresztül (2003 szeptemberében és októberében) vizsgálta a blogok bizonyos körét, és leíró statisztikai módszerek és tartalomelemzés segítségével jellemezte őket. Ún. 'témára irányuló'(topic-oriented) blogokat választottak ki, azaz olyan blogokat, amelyek célja szakmai információ közvetítése. Az eredmények azt mutatják, hogy e blogok többsége kiváló információközvetítő: rövid összefoglalókat is közöl, és csatolásokat ad a blog témájával kapcsolatos főbb kérdések irodalmához.

Régebbi hírforrás(ok): Bar-Ilan: Information hub blogs. In: Journal of Information Science 2005/4. Autoref.: Könyvtári Figyelő, 2005/4.

Költöztetnék a SzéchényitFEL

... a Széchényi Könyvtár számára hosszú távon nem megfelelő a budavári elhelyezés, különösen, hogy az intézmény már most kinőtte a helyben lévő raktárait. Bár a 2004 tavaszán meghirdetett Vár-programból mindmáig szinte semmi sem valósult meg, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakértői elkészítették a budai Vár helyreállításának 2012-ig szóló koncepcióját. - F: jan. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Mobiltelefonos szolgáltatások Lappföld Főiskolai könyvtáraibanFEL

Kemi, Tornio és Rovaniemi szakirányú főiskolai könyvtárai, valamint a lapp egyetemi könyvtár közös beszerzés keretében útjára indította a szöveges üzenetet továbbító mobiltelefonos szolgáltatást használói számára. Finnország más könyvtáraiban is megjelent az új termék és vele az új szerkesztői gárda. A szolgáltatás kifejlesztője a tamperei INA Finland Oy cég. Finnország első könyvtári használatra kifejlesztett mobiltelefonos szolgáltatást nyújtó csomagját ez a cég most három, Voyager rendszert használó könyvtár számára adaptálta. A mobiltelefon az ismertebb könyvtári szolgáltatásokon kívül teljesen új szolgáltatásokat is nyújt. Segítségével az olvasók lapozhatnak a könyvtár honlapján, megújíthatják saját kölcsönzéseiket, automatikus üzenetet rendelhetnek a kölcsönözni kívánt könyv beérkezéséről, emlékeztetőt kérhetnek a kölcsönzés lejártáról. Kívánságra megkaphatják a könyvtár automatikusan kiküldött hírlevelét az aktuális eseményekről és a kivételes nyitvatartási időpontokról. Ezenkívül az olvasó megrendelésre tallózhat az úgynevezett 'készhírekből' is. Ezek többnyire a könyvtárakat érintő általános tudnivalók. A szolgáltatás új elemeket is tartalmaz: a felhasználó választhat a finn, svéd vagy az angol nyelv közül. Egy alkalommal megújíthatja a már kikölcsönzött összes, vagy pedig csak egy kiválasztott könyvet. A szolgáltatás tartalmaz webes könyvtári tájékoztatási oldalakat is, amelyeket a könyvtár 'készhírekből' és az aktuális friss információkból állít össze. A szolgáltatás főleg mobilhálózaton érhető el és a könyvtárak maguk dönthetik el, mennyit számolnak fel, vagy szednek-e egyáltalán díjat érte. A mobilszolgáltatással kapcsolatban bővebb információ található Kemi-Tornio főiskolai könyvtárának honlapján: link címen.

Régebbi hírforrás(ok): Pudas: Mobiilipalvelua Lapin korkeakoulukirjastoissa. In: Kirjastolehti 2005/1. Referálva: Könyvtári Figyelő, 2005/4. ref.: Kránitz Lné

Politikusok vélekedése a közkönyvtárakról (felmérés)FEL

A cikk norvég parlamenti képviselőkkel folytatott interjúkon alapul, amelynek keretében azt vizsgálták, hogyan látják és értékelik a közkönyvtárak szerepét. A politikusok igen pozitívan látják a közkönyvtárakat. Mindazonáltal a könyvtárak feladatkörét arra korlátozzák, hogy a könyvkölcsönzéssel és a különböző szintű oktatás támogatásával népszerűsítsék az irodalmi értékeket és a kulturális örökséget. A demokrácia és a szociális egyenlőség előmozdításában játszott könyvtári szerep nem áll központi helyen a politikusok gondolkodásában. Meglepő módon ugyanez érvényes a Norvég Levéltári, Könyvtári és Múzeumi Hatóság fejlesztési elképzeléseire is, amelynek megjelenése után a parlament ennek megfelelően határozta el a könyvtári szektor újjászervezését. Az IFLA oslói konferenciája -- amelyet jelentős állami pénzekkel (is) finanszíroztak -- előtt nem sokkal a norvég parlamenti tagok számára az IFLA neve teljesen ismeretlen.

Régebbi hírforrás(ok): Audunson: How do politicians and central decision-makers view public libraries? The case of Norway. In: IFLA Journal, 2005/2., Autoref.: Könyvtári Figyelő, 2005/4.

Bibliográfia a 'szabad hozzáférés' témájábanFEL

A link címen elérhető a 'szabad hozzáférés' magyarországi irodalmának bibliográfiája. Közlését nem a Magyarországon megjelent írások nagy száma indokolja, hanem annak szükségessége, hogy a szabad hozzáférés eszméjét minél szélesebb körben tegyük ismertté a magyar könyvtárosok és a kutatói társadalom előtt. A szabad hozzáférés lényege, hogy a felhasználónak nem kell fizetnie azért, hogy tudományos közleményeket olvasson az interneten, azokat kinyomtassa, nem-kereskedelmi célokból tovább is adhassa, és mindezt korlátozások nélkül tehesse. A bibliográfia összeállításához (részben autopsziával) vizsgáltuk a nyomtatott és elektronikus magyar könyvtári szaksajtót. Mivel a témát feldolgozó cikkek száma viszonylag kicsi, a szabad hozzáférést feldolgozó referátumokat és híreket is számba vettük. A bibliográfia nyomtatott változata egy tanulmány kíséretében megjelenik majd a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás 3. számában. A bibliográfia építését online formában folytatjuk. Igyekeztünk minden, a fenti definíciók tág értelmezésének megfelelő publikációt felkutatni. Ha mégis kimaradt volna valamely cikk, referátum vagy hír, örömmel vesszük, ha ezekről értesítenek. A későbbiekben megjelenő írásokról is szívesen fogadunk értesítést. -- Koltay Tibor, Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Kar Informatikai és Könyvtártudományi Tanszékén és a Berzsenyi Dániel Főiskola Könyvtár- és Információtudományi Tanszékén főiskolai docens Koltay.Tibor@jfk.szie.hu ; Tóth Erika, A Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Kar Informatikai és Könyvtártudományi Tanszékén főiskolai tanársegéd. Toth.Erika@jfk.szie.hu

Régebbi hírforrás(ok): Koltay Tibor

Az Egyetemi Könyvtár épülete, DebrecenFEL

... Ahogyan a parkon keresztül az épületekhez érünk, váratlan monumentalitással borul fölénk a két épület közül a kisebbikhez, a könyvtárhoz hozzáépített, erőteljes kapuépítmény, a maga tizenöt méteres (!) magasságával. Ház és plasztika, építészet és szobrászat ritkán látott, döbbenetes egysége lélegzetelállító hatással vonzza és marasztalja az embert, a külső és a belső tér sajátos keveréke megállásra és elgondolkodásra késztet. Új térkarakter született, amelyben rend és káosz örök ellentétét nem eldönti, hanem elénk tárja a kapuszobor. Az építészeti alkotást, a betonkaput Megyik János önmagában is architektonikus jellegű plasztikája emeli művészetté, teszi újszerű, mégis helyénvaló, izgalmas szoborrá. A korcolt rézlemezzel burkolt, sávosan perforált-szabdalt, geometrikus kapuzat az együttes egyetlen formált, a szigorú beton--üveg--fém építészet rendjéből kilépő eleme. Telitalálat az ilyen nagy léptékben lenyűgöző, zöld színhatású, előpatinázott rézlemezburkolat használata, amely tovább erősíti a különleges plasztikai hatást... - F: jan. 6.

Régebbi hírforrás(ok): HVG Online; link

Allianz -- eseti könyvtártámogatás?FEL

Sipos József, az Allianz Hungária Biztosító Rt. szóvivője szerint náluk a kultúra támogatása kevésbé favorizált; elsősorban baleset- és bűnmegelőzésre összpontosítanak. Ennek ellenére könyvtártámogatási akciót indítottak, országszerte nyolcvan könyvtárnak adnak át egyenként 120 ezer -- összességében csaknem 10 millió -- forint értékű könyvcsomagot. A könyvtárak által kiválasztott kiadványok között számos drága album szerepelt, sportévkönyvek, történelmi térképekkel illusztrált kötetek és számos szakkönyv mellett. A biztosító beszáll az ATV televíziós csatornán jövőre induló színházi közvetítések támogatásába is.
-- Előző lapszámunkban közöltünk három cikket konkrét támogatásoktól.

Régebbi hírforrás(ok): link

Helyes Corvinus-linkFEL

Előző számunkban az 'Internet- és könyvtárhasználat a Corvinus Egyetemen' hírben helytelenül adtuk meg az egyetem linkjét, ami javítva: link . A figyelmetlenségért elnézést kérünk.

Hírforrás:
2006. január 11.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): MG

Újraválasztották Ambrus ZoltántFEL

Újabb öt évre kapott bizalmat a közelmúltban Ambrus Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, akit a jelenről és a jövőről kérdeztünk. -- Mik a tervek a következő öt évre? -- Mindent szem előtt tartva, nagyon fontosnak ítélem a fiatal kollégák bevonását a különböző projektekbe, melyek alkalmassá teszik a gárdát arra, hogy a szükséges, pótlólagos forrásokat meg tudjuk szerezni a különböző pályázatokon. Mindemellett a húszéves épületben, bár kisebb lépéseket már tettünk, jelentős átszervezésre és korszerűsítésre lesz szükség. A dolog nagyságrendjét és átfutási idejét tekintve ezen már most el kell gondolkodni. -- A távolabbi jövőbe tekintve mi vár a könyvtárakra? -- A világban uralkodó trend szerint ezek az intézmények mindenhol reneszánszukat élik, és ezt furcsa mód épp annak a digitalizációnak köszönhetik, amelytől a leginkább tartottak. Tehát könyvtár eddig is volt, és ezután is lesz. - F: jan. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Google -- más is nyugodtan tévedjen ennyit :-)FEL

Előző lapszámunkban a 'Támogatói is kritizálják a Google könyvtárprojektjét' hírre Bánhegyi Zsolt küldött kommentárt, melyet ezúton megköszönve, -- rövidítve -- közlünk: 'Mint látható a megadott linknél link , hogy az online lap tömörítőjének, egy bizonyos Berta Sándornak fogalma sincs arról, mit tömörít. ... A Google projektet természetesen érik kritikák, a különböző érdekképviseletek, copyright védők és egyéb lobbiberkekből. ... Ekkora tömegű munkánál becsúsznak hibák -- ám az, hogy egy-egy műnél pár oldal rosszul van szkennelve meg ilyesmi, nem falrengető. Annyira nem, hogy ez a hír szinte -- NEM hír, sőt. Nem kell aggódni azért a projektért, nem is kell temetni -- annál is inkább, mert a Library of Congress (LoC) meg jónéhány más könyvtár is a Google-projekthez igen hasonló kezdeményezésbe fogott, az LoC egyenesen a Google-lal szövetkezve... A KIT-összefoglaló azért is félrevezető, mert indokolatlanul lemaradt az a két mondat, ami magyarázza a dolgot és a hibák kijavítását ígéri - íme, ami kimaradt: '...nehézségek és hibák, amiket idővel teljesen meg fognak oldani. Adam Smith, a Google Books termékmenedzsere elismerte, hogy a kezdetekkor túl sok könyvre kellett egyszerre figyelniük és ezért fordulhattak elő pontatlanságok.' -- Bánhegyi Zsolt

Régebbi hírforrás(ok): Bánhegyi Zsolt

Füzesgyarmaton még ma is divat könyvtárba járniFEL

Füzesgyarmaton egyre többen veszik igénybe rendszeresen a Hegyesi János Városi Könyvtár szolgáltatásait. Ezt erősíti az a tény is, mely szerint 2004-ben még csak 863, 2005-ben viszont már 915 beiratkozott olvasója volt az intézménynek. A füzesgyarmati könyvtár tevékenységéről Lévainé Homoki Éva intézményvezető a napokban tartott képviselő testületi ülésen számolt be a városvezetőknek. A könyvtári feladatokat három dolgozó látja el Füzesgyarmaton. Az intézmény koordinálja az önkormányzat lapját, az Amondót is. Az unitárius egyházzal együttműködve minden hónapban nagy sikerű irodalmi esteket szerveznek. Novemberben felújítási és bővítési munkálatok kezdődtek a könyvtárban. Az átalakítással az intézmény arculata megváltozik, szolgáltatása áttekinthetőbbé válik, s teleház is létesül. A beszámolót viták nélkül fogadta el a képviselő testület. - F: jan. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

A könyvtárhasználók csalogatása -- fotók ürügyénFEL

Mutassa be a Kőbányai Könyvtárban utazásai alkalmával készített felvételeit! -- olvasható a FSZEK portálján. -- A Kőbányai Könyvtárban 1999 óta működő Karaván klub szeretettel várja azoknak a jelentkezését, akik utazásaik alkalmával filmfelvételeket készítenek, és azokat szeretnék bemutatni másoknak. A Karaván klub lehetőséget biztosít a saját készítésű felvételek bemutatására, a róluk szóló élménybeszámolók előadására és megbeszélésére. - F: jan. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Google -- fejeket is fog keresni?FEL

Piaci elemzők szerint egyre nagyobb realitása van annak, hogy a Google a rendelkezésére álló tőkéből felvásárolja a világ legnagyobb online állásközvetítő vállalatát, a Monstert. - F: jan. 6.

Régebbi hírforrás(ok): link

24 karátos arany CD-R és DVD-RFEL

A Memorex minden igényt kielégítő, archiválási célokra elsőrangú 24 karátos arany réteggel készülő médiumokat mutatott be. - F: jan. 5.

Régebbi hírforrás(ok): Prim Online; link

Százhuszonötödik évfordulóját ünnepelte a távirati irodaFEL

Továbbra is megbízható, hiteles, pártatlan és gyors tartalomszolgáltatás a Magyar Távirati Iroda célja -- mondta Vince Mátyás elnök a hírügynökség 125. évfordulója alkalmából rendezett parlamenti ünnepségen. - F: jan. 7.,

Régebbi hírforrás(ok): link

Kisújszállási könyvtár -- civil központként is működikFEL

Az Arany János Városi Könyvtár civil központként is működik; helyet adnak a TIT és az anyanyelvápolók helyi csoportjának és mindenben segítik a helyi klubokat, egyesületeket. A könyvtárosok kimagasló munkáját tavaly az önkormányzat Arany János Pedagógiai, Kulturális és Művészeti Díjjal ismerte el. Az intézmény Gubuczné Tomor Mária igazgató vezetésével az elmúlt években közel kétmillió forintot nyert pályázatokon, így nemcsak állományukat gyarapíthatták, hanem vetélkedőket, előadásokat, élménybeszámolókat is tarthattak. - F: jan. 4.

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtári ritkaságok -- a Somogyiban rövid ideig ismét láthatóakFEL

A szegedi Somogyi Könyvtár kettős jubileuma alkalmából különlegességek is előkerülnek a pincékből. Idén ünnepli alapításának 125. évfordulóját a szegedi Somogyi Könyvtár; megemlékeznek a 195 évvel ezelőtt született névadóról, Somogyi Károlyról is. A könyvtár alapjait az esztergomi kanonok 43 ezer 701 kötetből álló bibliotékája adta, amelyet Somogyi Károly az 1879. évi nagy árvizet követően 1880. április 26-án ajánlott fel az újjáépülő városnak. - F: jan. 5.

Régebbi hírforrás(ok): link

Márai-film iskoláknak, könyvtáraknakFEL

A közeljövőben valamennyi hazai középiskola és közkönyvtár megkapja Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének tévéfilmváltozatát - mondta Sipos József producer, a PCN Kommunikációs Kft. vezetője. Agárdy Gábor és Avar István főszereplésével, a pesti Magyar Színház előadása alapján forgattak filmet a Márai-műből Iglódi István rendezésében. Mostanra a DVD-változat is elkészült. A producer elmondta, mintegy háromezer példányban juttatják el a képlemezt az ország minden részébe úgy, hogy becslésük szerint mintegy 1,5-2 millió néző férhet hozzá. Kereskedelmi forgalomba egyelőre nem kerül, viszont a mű szerepelni fog a január végén kezdődő Magyar Filmszemlén. - F: jan. 5.

Régebbi hírforrás(ok): link

Büdöseknek könyvtárba lépni tilos!FEL

A dallasi könyvtárosok megunták szaglászni a kellemetlen illatú látogatókat. Egyelőre még igen sok a vita az USA-ban a dallasi könyvtárosok kezdeményezésével kapcsolatban, akik szeretnék kitiltani a rossz szagú látogatókat a közkönyvtárakból. Az egyik könyvtár igazgatója a sajtónak elmondta, hogy a tervezett szigorításokkal a látogatók kényelmét kívánják szolgálni, ugyanis nemcsak a büdös embereket tiltanák ki a könyvtárépületekből, hanem ugyanakkor korlátoznák az olvasótermekben végezhető tevékenységeket is. Ennek értelmében a jövőben tilos lenne ott aludni, tisztálkodni, mezítláb járkálni és szeretkezni is.

Régebbi hírforrás(ok): link ; link

Milliárdos üzlet az online könyvkiadásFEL

2005-ben milliárdos üzletté nőtte ki magát az online könyveladás. Idén pedig kiderül, lesz-e még értelme 2010-ben is új könyvesboltokat nyitni Magyarországon - írja a Magyar Hírlap. Elképzelhető ugyanis, hogy addigra a kereskedőknek és a vevőknek sok szempontból kényelmesebb e-boltokban zajlik majd a vásárlások zöme. - F: jan 6.

Régebbi hírforrás(ok): link

Agent portálFEL

Az első magyar nyelvű mesterséges intelligencia portál. Az MI információk közérthetően, mindenki számára élvezetes stílusban vezetnek be a mesterséges intelligencia világába. Robotika, mesterséges élet, információs társadalom...
A portál címe: link

Hírforrás:
2006. január 11.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról