Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


KIT hírlevél: 2006/20., 5. 17.

i-expo -- információs trendek párizsi seregszemléje
Teljesítménymérés-konferencia a Kodolányin
Kipróbált látens pénzszerzési stratégiák és taktikák könyvtárosoknak
Célkeresztben az információ
'Partner, konkurens, megrendelő -- céginformáció Magyarországon'
Média Hungary 2006: a digitalizáció jogi és üzleti kérdéseiről
Mindenért nem kell fizetni -- CC
Hozzáférés a közszféra adataihoz -- tanulmány
BizBlog.hu: szakmai összefogás az üzleti blogolás elterjesztéséért
Google-hírlevél könyvtárosoknak
A tudományos cikkek szerzői a szakmai lektorálást részesítik előnyben
Digitális videokönyvtár létrehozása
Az iskolapadban töltött idő is számít -- régi EU-tagok internethasználata
A kismama a leglojálisabb munkaerő
Tíz tanács a karriered leporolásához
Egyre népszerűbb az e-TMT
Saját könyv két nap alatt
Megfigyelt (könyvtár)használók?
Közösségi jog az információs társadalom területén
Szabadalmi világsorrend: USA, Németország, Japán
Bécsi vér: digitális érhálózat a sógoroknál
Angol weblapok magyarul egy kattintásra
Új lapterjesztő -- közvetetten még drágább lesz a kistelepülések ellátása?
Bébitévé indult Amerikában -- itthon régebb óta fogható a Baby TV
Inventor Média - sportnapilapot indít
Ingyenes e-könyv szolgáltatás az 1 éves Silihosttól
Indul az MTV online zeneboltja


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

i-expo -- információs trendek párizsi seregszemléjeFEL

A párizsi i-expo kiállítás ( link ) a digitális információk világtendenciáinak éves seregszemléje. Az idén máj. 31. és jún. 1. között több mint 130 kiállító mutatja be termékeit, 5 konferencia, 8 műhelybeszélgetés, valamint egyéni és csoportos bemutatók keretében. Ezévben, első alkalommal nemzetközi szekciója is van az i-exponak. A 2006. áprilisi bostoni 'search engine meeting' konferencia értékelése és összefoglalója is hallható lesz angol nyelven. Az előadók: Harry Collier (Infonortics), a bostoni konferencia szervezője és Stephen Arnold (The Google Legacy), a Google szakértője. A kiállítás tudományos bizottságának ezévi kiemelt témakörei: digitalizálás, digitális könyvtárak, az információs rendszer fejlődése és a decentralizáció, az információterjesztők és -felhasználók megváltozott szokásai az új információs eszközökkel: RSS, blogok, wikik, audiovizuális források hasznosítása, új koncepciók az információtermelésben: állami szektor és a magánkiadók viszonya (nyitott archiválás, új kiadói modellek), kisvállalatok és a mesterséges intelligencia. A kiállítás vendége: Németország. A konferenciák és a nemzetközi szekció előadásai ingyenesen látogathatók, a műhelyelőadások fizetősek. Az árak változóak, aszerint, hogy egy műhelyelőadásra szólnak (200/250 euro) vagy egy napra (250/300euro); van kétnapos jegy (600-750 euro) vagy kétnapos diák ill. munkanélküli jegy (100 euro).
Az i-expon díjakat is osztanak. Tavaly a zsűri különdíját kapta a 'Hogyan kezeljük együtt hatékonyan a folyóirat-megrendelést? Vademecum' amely öt szakmai szövetség közös munkája. Ennek rövid összefoglalása hamarosan olvasható a TMT-ben.

Régebbi hírforrás(ok): Grebot Ágnes)

Teljesítménymérés-konferencia a KodolányinFEL

A könyvtári teljesítmény mérése címmel hetedik alkalommal szervezte meg tavaszi könyvtári konferenciáját a Kodolányi János Főiskola Könyvtára május 8-9-én Székesfehérváron. A téma igencsak aktuális, hiszen a könyvtárakat is 'elérte' a minőségbiztosítás. Az előadók (Vidra Szabó Ferenc, Nádas Zsuzsánna, Hegyközi Ilona, Fazokas Eszter és Klausz Gábor) különböző szempontból elemezték a feladatot: az elméleti alapozástól a DEENK több könyvtárára kiterjedő egységes elveken nyugvó minőségi szabályain át a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárban elvégzett gyakorlati munka tapasztalatainak átadásáig. A konferencia anyaga hozzáférhető a Kodolányi János Főiskola Könyvtárának honlapján link a szolgáltatás menüpontban a rendezvények címszó alatt.

Régebbi hírforrás(ok): Beniczky Zsuzsa

Kipróbált látens pénzszerzési stratégiák és taktikák könyvtárosoknakFEL

Akkor is felhasználható, befektethető pénzhez jutunk, ha elkerülünk bizonyos kiadásokat -- világított rá egyebek mellett Czupi Gyula a Kodolányi János Főiskolán május 9-én tartott előadásán. Sőt, bevételünk is származhat abból, ha beszerzésnél pl. könnyen mozgatható polcokat vásárolunk. A masszív szerkezetekkel ellentétben gyorsan átrendezhetjük belső tereinket pl. egy bevételt hozó konferenciához, bemutatóhoz. Vagy: a nagykanizsai közkönyvtár a munkaügyi központtal szorosan együttműködve radikálisan csökkenteni tudta retrokonverziós kiadásait és a feldolgozási időt. Az időközben megszerzett digitalizálási tudást pedig sikerült bérmunka formájában áruba bocsátani. A fénymásolás és nyomtatás kiszervezése felesleges leterheltséget szabadít fel és pénzt is hoz a könyvtárnak. A takarítás is forráskímélőbb, ha azt nem közalkalmazott végzi. Az ilyen és ezekhez hasonló ezer apró ötlet a könyvtárat nemcsak eredményesebbé, hanem hatékonyabbá teszi -- ami nemcsak könyvtárakban, hanem azon messze túlnyúlva is figyelemreméltó teljesítmény.

Régebbi hírforrás(ok): MG

Célkeresztben az információFEL

Az Open Gates Hungary Kft. és az IBA Magyarország Kft. által útjára indított Üzleti hírszerzés konferenciasorozat keretében 2006. május 29-30-án a soproni Fagus Hotelben kerül megrendezésre a 'Marketing és kommunikáció a versenypiaci hírszerzés fényében' című szakmai esemény, amely a vállalatok döntéshozóit, ezúttal a felső-, kereskedelmi és marketingvezetőket célozza meg. A rendezvény szakmai partnere a Magyar Információbrókerek Egyesülete. Forrás: máj. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

'Partner, konkurens, megrendelő -- céginformáció Magyarországon'FEL

'Partner, konkurens, megrendelő -- céginformáció Magyarországon' címmel, 2006. június 6-án (kedden) egész napos konferenciát szervez a Magyar Információbrókerek Egyesülete (MIBE). A rendezvény célja, hogy megvilágítsa a hazai céginformációs kereslet és kínálat helyzetét, az államigazgatás és a versenyszféra törekvéseit, a piac igényeit, valamint gyakorlati példákkal szolgáljon a vállalkozói kör eredményes működéséhez, és segítse a kapcsolatépítést. Az előadások után kerekasztal-beszélgetésen ütköztethetik véleményeiket a résztvevők. Helyszín: Hotel Mediterrán, Budapest. Bővebb információ a honlapon: link konferencia@mibe.info.

Régebbi hírforrás(ok): MG

Média Hungary 2006: a digitalizáció jogi és üzleti kérdéseirőlFEL

Május 23-24. között a Club Tihanyban rendezik a Média Hungary 2006 konferenciát
a digitális robbanás jogi és üzleti kérdéseiről.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Mindenért nem kell fizetni -- CCFEL

Az, hogy Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök könyve megjelent a weben Creative Commons (CC; magyar fordításban: kreatív közvagyon) liszensz alatt, ingyenesen letölthető formában, még lehet egyszerű marketingfogás. Ám a szerzői kiadású művek esetében sokaknak létkérdés lehet a CC, egyszerűen azért, mert akkora a művek felhozatala a weben. De mit is ajánl a CC a szerzőnek és a felhasználónak? S mit szól hozzá a kodifikált szerzői jog? - F: máj. 3.

Régebbi hírforrás(ok): link (regisztrációval olvasható!)

Hozzáférés a közszféra adataihoz -- tanulmányFEL

E tanulmány ambíciói nem szerények. Szerzői egy átfogó munka első részeként
tekintenek rá. A dokumentumnak -- a szerzők szándéka szerint -- a
problémameghatározás a feladata, amelynek alapján már kidolgozhatóak a nemzeti
adatvagyon-politika modelljei, esetleg az adott modellen belüli változatok, majd
ezt követően reményeink szerint megalkotható a Nemzeti adatvagyon törvény.

Régebbi hírforrás(ok): Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet link tanulmánya: link

BizBlog.hu: szakmai összefogás az üzleti blogolás elterjesztéséértFEL

Szakmai fórumot alapított a magyar blogélet kilenc vezető képviselője. A szakemberek a vállalati, üzleti célú blogok és a kapcsolódó új online kommunikációs eszközök elterjesztése érdekében fogtak össze. - F: máj. 10.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Google-hírlevél könyvtárosoknakFEL

A Google 2005 decemberében kifejezetten könyvtárosoknak szóló hírlevelet indított Google Librarian Newsletter címen. Az ötlet az Amerikai Könyvtáros Egyesület chicagói konferenciáján merült fel. A hírlevelet a tervek szerint negyedévenként adják közre, fontos esemény alkalmából különszámot állítanak össze. Saját írásaik mellett várják az olvasók véleményét, kérdéseit, fejlesztési javaslatait.

Régebbi hírforrás(ok): link Ref.: eTMT 2006/4. ref.: Jáki É.

A tudományos cikkek szerzői a szakmai lektorálást részesítik előnybenFEL

A londoni University College Centre for Information Behaviour and the Evaluation of Research (Az Információs Viselkedést és a Kutatásokat Értékelő Központ) felmérése szerint a tudósok 96,2%-a támogatja, hogy a tudományos cikkeket megjelentetés előtt szakmailag lektorálják (peer review). A vizsgálatot a Kiadók Egyesülete (The Publishers Association) és a Természettudományos, Műszaki és Orvostudományi Kiadók Nemzetközi Egyesülete (International Association of STM Publishers) támogatta. A felmérésben 5513 választ értékeltek. Bár a válaszadók nagy többsége támogatta a szakmai lektorálást, sokan bírálták a folyóiratok drágaságát, és azt, hogy hosszú idő telik el a cikkek leadása és megjelentetése között. A nyílt hozzáférésről a válaszadók több mint fele úgy gondolta, hogy alá fogja ásni a hagyományos rendszert, míg 41%-uk jó dolognak tartotta. A szerzők 30%-a úgy vélte, hogy 'sokat' vagy 'valamit' tud a nyílt hozzáférésről. A felmérés azonban kimutatta, hogy azok a publikációk, amelyekről a szerzők úgy tudták, hogy nyílt hozzáférésű folyóiratban jelentek meg, valójában hagyományos folyóiratokban láttak napvilágot.

Régebbi hírforrás(ok): link , Ref.: eTMT 2006/4. ref.: Jáki É

Digitális videokönyvtár létrehozásaFEL

Az Open Video Digital Library Toolkit (OVDLT) projekt célja olyan programcsomag megalkotása, amely múzeumok, könyvtárak és más intézmények mozgóképgyűjteményének közzététele érdekében internetalapú digitális videokönyvtár létrehozását segíti. Sok múzeum és könyvtár mozgóképgyűjeménye tarthat számot a közönség érdeklődésére, de hiányoznak a videokönyvtár létrehozásához szükséges eszközök. A programcsomag webalapú, saját videokönyvtáron belüli katalogizálást és a videoforrások elérhetőségét támogató összetevőket, továbbá a videokönyvtár alapfeladatainak ellátásához szükséges segédprogramokat tartalmaz. Ilyenek: a tömörített videoanyag kibontása, figyelemfelkeltő kivonatok (klipek) készítése, háttérműveletek támogatása (például a megtekintések és letöltések számának figyelése). Használati utasítás és oktató anyag mutatja be a saját könyvtár kialakítását az OVDLT programmal. A programcsomag és a kapcsolódó forrásanyagok ingyen letölthetők lesznek a projekt internetoldaláról, valamint olyan népszerű programletöltő helyekről, mint a SourceForge.net. További információ: link

Régebbi hírforrás(ok): Library Hi Tech News, 22. köt. 6. sz. 2005. p. 21-22., eTMT 2006/4. ref.: Reinicz B.

Az iskolapadban töltött idő is számít -- régi EU-tagok internethasználataFEL

A régi tagállamokban is komoly szociális és képzettségi szakadék mutatható ki az internethasználatban. A hozzáférés és annak kezelése komoly szocio-demográfiai kérdéseket vet fel. A cikk szerint a képzettség hasonló súllyal esik latba mint azéletkor és az anyagi helyzet. Az országok mindegyikében nagy a szakadék az új információs műveltséggel bíró állampolgárok, s az ebből kirekesztődők közt. Elsődleges ok mindenütt a jövedelmi különbség, függetlenül attól, hogy liberális (Nagy-Britannia, Írország), vagy jóléti típusú (északi, skandináv) a rendszer. Önálló kategória a mediterrán tagállamok, s a kontinentális csoport is (Ausztria, Németország, Franciaország, Benelux államok). Összefüggés mutatható ki a probléma súlya, és a nemzeti oktatási rendszerek szerkezetei közt. Minél tovább marad bent valaki az oktatási rendszerben, annál nagyobb az esélye a megfelelő kompetenciák elsajátítására (ez a tényező 14-15 éves kor felett markáns igazán). Az északi (skandináv) országokban azonban nincs ilyen szakadék, a 15 évesen oktatásból kilépők ugyanannyit használják az internetet, mint az idősebb korban is az iskolapadot koptató társaik. A GDP aránya és a nemzeti kulturális hagyományok mellett az adott országok szociális-, oktatás- és társadalompolitikája is komoly kihatással van az internethasználat lakosságon belüli arányára. A kutató szerint pontosan ezekre a szocio-demográfiai és társadalmi intézményi különbségekre kell koncentrálni a digitális szakadék elleni európai harcban. Részletes vizsgálatokat igényel még az internet s az egyéb új infokommunikációs technológiák összeolvadásának jelensége is.

Régebbi hírforrás(ok): Pekka Räsänen: Information society for all: Structural characteristics of internet use in 15 European countries. In: European Societies, March 2006. Ref.: Németh Márton

A kismama a leglojálisabb munkaerőFEL

A cégek általában nincsenek felkészülve a gyesről és gyedről visszatérő dolgozók újbóli integrálására a munkába. Emiatt a legtöbb nőt érintheti az a probléma, hogy gyermekvállalás miatt veszélybe kerül a munkahelye. Az mfor.hu néhány jól működő vállalati gyakorlatnak nézett utána. - F: máj. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Tíz tanács a karriered leporolásáhozFEL

Időnként az embernek olyan érzése van, hogy már nem a helyes mederben halad az életpályája. Aki nem akarja beletörődően megvárni, hogy bekövetkezzék valami még rosszabb, ilyenkor jobb, ha nekilát leporolni a karrierjét. Van hozzá pár ötletünk. - F: máj. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Egyre népszerűbb az e-TMTFEL

A TMT elektronikus változatának fejlesztése 1999-ben kezdődött (az OMIKK-nak a BME-be történő integrálásakor egy időre elakadt). Az üzemszerű működés a 2002. 1. számmal indult az újonnan megjelenő nyomtatott számok elektronikus változatának folyamatos közreadásával. A NKÖM-tól és az IHM-tól kapott pályázati támogatásoknak köszönhetően 2002 őszén megkezdődhetett a folyóirat-adatbázis visszamenőleges feltöltése. A kéziratok elektronikus formában (Word-fájlokban) csak 1996-ig álltak rendelkezésre, ezért az adatbázis összetétele az alábbiak szerint alakult:
1954-1995 válogatott cikkek szkennelve, 1996-1998 az összes cikk HTML formában, 1999-től a teljes tartalom HTML formában. Az e-TMT létjogosultságát igazolja, hogy folyamatosan és rohamosan nő iránta az érdeklődés, évről évre, hónapról hónapra többen keresik fel honlapját. Amíg 2005 januárjában 7185 látogatója volt, addig 2006. januárra számuk 17 418-ra nőtt (ez 242%-os növekedést jelent.

Régebbi hírforrás(ok): e-TMT, 2006/4. Viszocsek É.--Szántó P.

Saját könyv két nap alattFEL

Ma már bárki kiadhatja kedvező áron, akár kis példányszámban is saját könyvét. A Könyvcsináló megoldást kínál mindazok számára, akik kézirataikkal eddig sikertelenül kopogtattak kiadóról kiadóra. A 'Books on Demand' -- magyarul: 'Könyv rendelésre' --fogalma már évek óta rendkívül népszerű és elterjedt Amerikában és Európa számos országában, mint Németországban, Franciaországban vagy Angliában. Magyarországon elsőként a Révai Digitális Kiadó kínálja a szolgáltatást.


Megfigyelt (könyvtár)használók?FEL

Beépülnek a marketingesek. Új eszközük az etnográfiai módszer: a fogyasztót (vagy használót) saját közegében meglesve értékes információkat nyerhetnek egy-egy termékről vagy szolgáltatásról. A kutató akár több napig együtt él a 'célszeméllyel', elmegy vele vásárolni, a munkahelyére, 'betelepszik' az otthonába. Főbb technikák: beépülés, rögzítés (pl. videó), naplózás (a fogyasztó végzi). Pl. kiderült, hogy a Harley Davidson vevői már nem a menő vagányok, hanem cégvezetők. Vagy hogy a fiatalokat célzó Est Média kiadványait szüleik is olvassák. Így a további eredményesség érdekében a termékek és szolgáltatások kommunikációjának is érdemes megváltoznia.
- Elgondolkodtató, hogy a könyvtárhasználók pontosan mire és hogyan használhatják a könyvtári szolgáltatásokat? Milyen véleményt mondanak a könyvtárról szóban és mit mutat a nonverbális kommunikáció? Mennyiben használják fel a könyvtárban készített fénymásolatokat? Mely kikölcsönzött könyveket olvassák el vagy éppen fordítva? Mekkora tényleges olvasási tevékenységet váltanak ki a 'Nagy Könyvek'? Mely könyvespolc előtt kopik leginkább ki a padló? Közkönyvtáros koromban filctollal regisztert rajzoltam a szótárak gerincére, mely igazgatói figyelmeztetést és -- mint megfigyelhető volt -- fokozódó olvasói használatot egyaránt kiváltott :-) (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Beépülnek a marketingesek / Hermann Irén. In: FigyelőNet (2006. ápr. 15.) link

Közösségi jog az információs társadalom területénFEL

Az Európai Unió egyik kiemelt célja, hogy részt vegyen és vezető szerepet játsszon a tudásalapú információs társadalom alakításában és folyamatos fejlesztésében. Információs társadalomról akkor beszélhetünk, amikor az információs ágazat társadalmi, gazdasági súlya dominánssá válik, az információ beépül az egyének, szervezetek és intézmények mindennapjaiba, és a társadalmi kommunikáció nagy része a digitális csatornákon zajlik. Az információ mind szélesebb körű és könnyű elérése, fokozott termelése és hasznosítása segíti a társadalom megújulását, mobilizációját, utat nyit az egyéni kezdeményező készségnek, vállalkozó kedvnek, szélesíti a civilizációs termékek, kulturális javak fogyasztását, továbbá globálissá teszi az emberi tudás megszerzését és megosztását, és soha nem látott mértékben sokszorozza meg azt. - F: máj. 6.

Régebbi hírforrás(ok): link

Szabadalmi világsorrend: USA, Németország, JapánFEL

Németország a világ összes szabadalmának 18,5 százalékával Európában élen állt tavaly a legtöbb szabadalmat benyújtott országok sorában -- derül ki az Európai Szabadalmi Hivatal (EPA) adataiból, amelyekhez a Süddeutsche Zeitung jutott hozzá. A hivatalos adatokat az EPA júniusban teszi majd közzé. - F: máj. 15.
-- Megjegyzendő, hogy a szabadalmakat jegyző ill. az üzletileg jól teljesítő szervezetek nem feltétlenül esnek egybe. A feltalálás és kreatív alkalmazás különböző készségeket kíván meg.

Régebbi hírforrás(ok): Németország a világ összes szabadalmának 18,5 százalékával Európában élen állt

Bécsi vér: digitális érhálózat a sógoroknálFEL

'Elegünk lett abból, hogy pályázati kiírásokra várjunk. Meggyőztük a helyi művészeti és kulturális bizottságokat, hogy a digitális kultúrát olyan formában kell támogatni, ahogyan a terület megkívánja: együttműködések szabad forrású rendszerén keresztül' -- mondja Johannes Grenzfurthner, az osztrák NetzNetz egyik alapítója. A kulturális támogatásokat Európában egyedülálló módon osztja el és használja fel ez a bécsi netes közösség. - F: máj. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Angol weblapok magyarul egy kattintásraFEL

Új szótárprogramot és vele mindeddig egyedülálló weblapfordító programot mutattak be szerdán a Lurdy házban: a fordító program az eredeti képi anyag elrendezésének megőrzésével bármilyen angol nyelvű honlapot vagy internetes újságot magyarra fordít. - F: máj. 11

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Új lapterjesztő -- közvetetten még drágább lesz a kistelepülések ellátása?FEL

Az F-LOG német cég a Népszabadsággal, a Ringier Kiadóval és a FigyelőNetet is megjelentető Sanoma Budapesttel együttműködve előfizetéses terjesztői vállalkozást indít Médialogisztika Zrt. néven, amely a tervek szerint 2007. január 1-jén kezdi meg működését. - F: máj. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link

Bébitévé indult Amerikában -- itthon régebb óta fogható a Baby TVFEL

Csütörtökön indult Amerikában a BabyFirstTV, ami hathónapostól három éves gyerekeknek sugároz műsorokat napi 24 órában. A reklámmentes csatorna azt ígéri, segít a szülőknek gyermekük készségfejlesztésében és oktatásában. Magyarországon az Antenna Digitallal már jó ideje fogható az angol nyelvű Baby TV ( link ), amely szintén hároméves korig nyújt programokat a gyerekeknek. Műsorkínálata hasonló a BabyFirstTV-hez, segítségével a kicsik megtanulhatnak számolni, gyerekdalokat énekelni és színezni. A legkisebbeknek pszicholó­gusok által összeállított képeket, ábrákat és zené­ket tartalmazó műsorokat ajánlanak, amelyek se­gítik a csecsemőket a világ megismerésében. A magát egy zöldszárnyú pillangóval hirdető angol csatornán az Index családos munkatársai a Zöldség-állatok című kreatív műsort tartják a legjobbnak. - F: ápr. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link

Inventor Média - sportnapilapot indítFEL

A foci vb kezdetére időzítve új sportnapilappal jelenik meg a magyar piacon az Inventor Média. A rövid ideig kiadott Színes Sport után hamarosan megint lesz konkurense a Nemzeti Sportnak, miután Sport 21 néven új napilappal jelentkezik az Inventor Média, amely az idei labdarúgó világbajnokság miatti fokozottabb sportérdeklődést szeretné kihasználni. A sportlap főszerkesztője a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szekeres István lesz, amit a szövetség is megerősített a Kreatív Online-nak. - F: máj. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Ingyenes e-könyv szolgáltatás az 1 éves SilihosttólFEL

Magyarország egyetlen díjmentes internetmarketing távoktatását folytató Silihost Kft. első éves születésnapja alkalmából elindította az ingyenes EkönyvCentrum szolgáltatását. - F: máj. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link

Indul az MTV online zeneboltjaFEL

A Music TV és a Microsoft közös szolgáltatása a héten kezdi meg karrierjét egyelőre nyilvános béta formájában. A Windows Media Player lejátszóba integrált zenebolt a szokott árakon kínálja a tartalmakat. Az Urge névre keresztelt online bolt ( link )feladata a cég felzárkóztatása az Apple által uralt piacon, ám árai nem különböznek a már megszokottaktól. - F: máj. 15.

Régebbi hírforrás(ok): linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról