Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


KIT hírlevél: 2006/26., 6. 28.

Közalkalmazottak stresszterhelése -- 'csak ne lennének olvasók' :-)
A hierarchikus kultúra kimondottan gátolja a teljesítményt a hazai minisztériumokban (is)
Mire jó a hangoskönyv? -- Hallgatni Aranyt
Kolozsvár: a nyugdíjasok többnyire ponyvát kölcsönöznek ki a könyvtárból
Sok vezetőnek csak kinyilatkoztatásra telik
Érthetetlenek a laikusok számára az IT-sek -- a könyvtárosoknak is ez a baja?
Segédlet a mély web tanulmányozásához
A Batthyáneum legújabb viszontagságai -- könyvsorsrontók
Web-nemzedék netes emlékei -- új forrásdokumentum könyvtáraknak (nem kötelespéldány!)
Felhőszakadás rongálta meg a könyvtár köteteit
Nemzeti ereklyék a Széchényi Könyvtárban
Javaslat egy Magyar Internet Archívum létrehozására
Egymillióba is kerülhet egy közalkalmazott elbocsátása
A közkönyvtárak hozzájárulása az országok gazdasági növekedéséhez
Kedvenc olvasmányok: Sorstalanság, az Abigél, a Tüskevár, Harry Potter
Kódexmásolás az Egyetemi Könyvtárban
Tudományos nyilvánosság -- Cousteau
Szövegfelolvasó számítógép vakoknak
Megelőzhető a PC-betegség
Régi mozifilmek megmentése
A szexi könyvtároskisasszony
Napló -- amíg az oroszok ki nem vonulnak
Hungaroton albumokkal bővül a T-Online Zeneáruház kínálata
Új magyar zeneletöltő portál
Francia Google Earth-rivális szolgáltatás


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Közalkalmazottak stresszterhelése -- 'csak ne lennének olvasók' :-)FEL

A kutatásban 1500 közalkalmazottat kérdeztek meg a stressz-szintjükről. Egy 10-es skálán kellett elhelyezniük magukat, ahol a 10 volt a legstresszesebb érték.
A megkérdezettek 64,2 százaléka adott magának 5-ös vagy magasabb osztályzatot. Mi több, a közszférában foglalkoztatottak több mint negyede állította, hogy időnként kénytelen a stressz miatt munkaszünetet tartani, míg 9,2 százalék azt állította, hogy volt már a stressz miatt betegszabadságon.
A 12 dolog, amitől a legstresszesebbek a közalkalmazottak:
1. Munkaterhelés
2. Az alulértékeltség érzése
3. A munka típusa
4. Határidők
5. Más emberek munkájának elvégzése
6. A munkanap beosztása feletti kontroll hiánya
7. A munkakörnyezet miatti frusztráció
8. Az elvégzett munka miatti elégedettség hiánya
9. A túl hosszú munkaidő
10. Célok hiánya
11. A képzés elmaradása miatt az önmaguktól elvártnál kisebb munkateljesítmény
12. Szervezeti változások, amelyek hatással vannak rájuk és munkájukra.

Mivel irritálják a közalkalmazottakat leginkább a kollégáik:
1. Azt látni, hogy mások nem végzik tisztességesen a saját munkájukat
2. A vezetők véleményének változása arról, hogy mit kellene csinálni
3. A vezetői támogatás hiánya
4. A rájuk nehezedő vezetői nyomás
5. A vezetők általi sürgetés érzése
6. A vezetők erőszakos magatartása
7. Zavanak a kollégák
8. Zavarnak a vezetők
9. A kollégák erőszakos viselkedése
10. A kollégáktól származó támogatás hiánya - F: jún. 21.

Régebbi hírforrás(ok): HVG Online; link

A hierarchikus kultúra kimondottan gátolja a teljesítményt a hazai minisztériumokban (is)FEL

A felmérésben szereplő minisztériumokban -- FM, PüM, NKÖM, ESZCSM, MEH, IHM; a szervezeti hierarchia erősségének sorrendjében -- dominál a hierarchikus kultúra. A csoportirányultság, nyílt rendszer és a racionalitás kisebb mértékben van jelen bennük. 'A szervezeti kultúra és a szervezeti--vezetői teljesítmény közötti összefüggés minden esetben azonos irányú: a szervezeti kultúra hierarchikus jellege negatívan, annak csoport-központúsága valamint nyílt rendszer jellege pedig -- éppen ellenkezően -- pozitívan befolyásolja az érintett teljesítménymutatót. Az összegzett szervezeti teljesítmény (a vezető munkaminősége, az érzékelt szervezeti hatékonyság, a csoportmunka minősége és a szervezeti teljesítmény) szoros -- szinte függvényszerű -- negatív kapcsolatban van a szervezeti kultúra hierarchikus jellegével: minél hierarchikusabb egy szervezet, annál gyengébbek a vizsgált teljesítményjellemzők. Feltűnő, hogy a munkahelyi megelégedettség alig szignifikáns a szervezeti kultúrával; egyedül a csoportkultúra befolyásolja, ha nem is túl erős módon. A kultúra alkalmazkodóképessége növeli, stabilitása viszont csökkenti a szervezeti teljesítményt.

Régebbi hírforrás(ok): Kultúra és teljesítmény a közigazgatásban / Hajnal György. In: Vezetéstudomány 37 (2006) 4 p. 2-9

Mire jó a hangoskönyv? -- Hallgatni AranytFEL

Magyarországon vakoknak, Amerikában irodalmi ínyenceknek készültek az első hangoskönyvek. A műfaj legújabb darabjai idén már elárasztották a hazai 'könyvpiacot', miközben az USA-ban kis híján hangoskönyv Oscar-díjat kapott egy magyar mű. A műfaj legalább két irányban érvényesül: művészi felolvasás élvezete, illetve vakok segédlete. S e kettő nem azonos. Nyilatkozik a témában Shawn Taylor Zelman, az Amerikai Hangoskönyvkiadók Szövetségének kommunikációs igazgatója, Magos György rendező, Parai Sándor, a Vakok Szüvetsége hangoskönyvtárának stúdióvezetője, Földes László, a Kossuth Kiadó munkatársa, Péterfi Rita, az OSZK olvasásszociológusa, valamint Récz Mariann, látásában fogyatékos angoltanár és Matatek Judit, a Vakvagányok c. film hősnője. A MEK-ről sajnos nem esik szó. - F: jún. 24.

Régebbi hírforrás(ok): 2006/25. p. 94-95. regisztrációval olvasható: link

Kolozsvár: a nyugdíjasok többnyire ponyvát kölcsönöznek ki a könyvtárbólFEL

A kolozsváriak tíz százaléka iratkozott be a megyei könyvtárba, a megyében a vidéki lakosság körében ugyanez az arány átlagosan ennél is kisebb -- írja a Bună Ziua, Ardeal. Az olvasók nagy része, mintegy háromnegyede diák, 13 százaléka értelmiségi, a többiek nyugdíjasok, munkanélküliek vagy háziasszonyok. A tanulók a kötelező háziolvasmányokat, a nyugdíjasok pedig inkább a szerelmes vagy kalandregényeket, történelmi regényeket, illetve életrajzokat kölcsönzik ki, de a napi sajtót is átlapozzák. A legkeresettebb könyvcímek: Gabriel Liiceanu Uşa interzisă (Titkos ajtó), Dan Brown A DaVinci- kód és Paulo Coelho regényei. (buna ziua, ardeal) - F: jún. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Sok vezetőnek csak kinyilatkoztatásra telikFEL

Nincs még egy olyan gyakori vezetési hiba, mint a dolgozók semmibe vétele. Az elhanyagolt emberek, akikkel nem kommunikál a vezető, sokkal gyengébb teljesítményt nyújtanak, így ezt a főnök teljesítménye is megsínyli. A vállalatok élére jutva sokan még az alapvető vezetői készségeknek is híján vannak. Így nem kommunikálnak a beosztottakkal, képtelenek egyértelmű célokat kijelölni, méltánytalanul osztanak el feladatokat, amelyek megoldásához szintén hiányoznak az egyértelmű utasítások -- derül ki egy most publikált felmérésből. A szakemberek szerint a vezetők sikere jórészt a beosztottakon múlik, így meglehetősen rövidlátó dolog csupán utasításokon keresztül kommunikálni velük. - F: jún. 20.

Régebbi hírforrás(ok): link

Érthetetlenek a laikusok számára az IT-sek -- a könyvtárosoknak is ez a baja?FEL

Az Európa kilenc országában IT menedzserek körében végzett felmérés komoly kommunikációs kihívásokra mutat rá az IT menedzserek és a cégvezetés tagjai között. Az informatikai területek vezetői azt látják fő problémaának, hogy új technológiák értékét meg tudják értetni főnökeikkel. Az IT menedzserek 62 százalékának jelent problémát, hogy az új technológiák értékét meg tudják értetni a vezetőkkel, derül Coleman Parkes és az Intel most közzétett közös felméréséből. A kommunikációs problémákban ugyanakkor az IT menedzserek is ludasak, mivel többségük képtelen a témát 'laikus' nyelvezetre lefordítani. -- Gazdasági érvek kellenek! A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a választ adók 85 százaléka nem tud konkrét arányszámot felállítani a teljes működési költségekre (total cost of ownership, TCO) az új IT eszközökbe történő befektetések esetében. - F: jún. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Segédlet a mély web tanulmányozásáhozFEL

Magyar fejlesztésű adatbázisok az interneten címmel írt szakdolgozatot Szabó Judit, aki frissen végzett a SZTE JGYTFK-n, informatikus könyvtáros szakon. A dolgozat terméke egy internetes katalógus, a magyar fejlesztésű és/vagy magyar nyelvű webhelyek rendezett, annotált gyűjteménye. Az információ menüpontban pedig a magyar fejlesztésű vagy magyar nyelven a mély webet is jól kereső internetes keresőszolgáltatások, magyar nyelvű internetes katalógusok, tájékoztató szolgáltatások gyűjteményét találják, például a magyar nyelv sajátosságait is figyelembe vevő SZTAKI keresőjét, a HuDir és a Hungaroo.com internetes katalógusokat és új fejlesztésű magyar metakeresőket, mint az Ariadnet és a Polymeta. További lehetőség például a Magyar tudakozó és a Tudakozó centrum cégadatbázisok, a Közhasznú Információs Szolgálat és a Libinfo. A mély web oldalait az internetes keresőszolgáltatások technikai vagy egyéb okok miatt nem vagy csak nehezen tudják elérni. Az itteni oldalakat ebben nehéz megtalálni, hacsak nem tudjuk pontosan, hol keressük. A fejlesztők igyekezete ellenére a web ezen értékesebb és nagyobb része még mindig láthatatlan. Az internetes katalógusok egyik előnye az indexelő keresőkkel szemben, hogy a mély webhez tartozó weboldalakat is tartalmazhatnak. A szakdolgozat gyakorlati részét is egy ilyen internetes katalógus képezi. Az mű taglalja a különböző típusú internetes keresőszolgáltatások előnyeit és hátrányait, sajátosságait, pl. röviden ismertetve az indexelő keresők működési elvét és jellemzőit. Az internetes katalógust is bemutatja: pl. az Általános információk főmenüben az online 'kézikönyveket': enciklopédiákat, lexikonokat és szótárakat találnak. Az enciklopédiák közé nemcsak a klasszikus értelemben vett online enciklopédiák kerültek, hanem a Mindentudás Egyeteme is, az enciklopédikus jellegű információk miatt. Hasonló módon a szótárak között is található Rövidítések szótára és a Hallatlan, amely egy jelnyelvi szótár videoklipekkel. Az internetes katalógus további technikai és tartalmi fejlesztést követően hamarosan az interneten is elérhető lesz.

Régebbi hírforrás(ok): Szabó Judit, myletters@freemail.hu

A Batthyáneum legújabb viszontagságai -- könyvsorsrontókFEL

A gyulafehérvári római katolikus érsekség annak ellenére nem kapja vissza a román államtól a Batthyány-könyvtárat, a Batthyáneumot, hogy egy bírósági ítélet annak társtulajdonosává minősítette. A gyűjteményt gyakorlatilag elzárták a kutatók elől, és rendszeresen tűnnek el belőle értékes kötetek. - F: jún. 24.

Régebbi hírforrás(ok): HVG 2006/25., p. 41-42

Web-nemzedék netes emlékei -- új forrásdokumentum könyvtáraknak (nem kötelespéldány!)FEL

Az amerikai diákok többsége már nem veszi meg a korábban divatos középiskolai évkönyveket, helyette az interneten teszi közzé élményeit. Egyre több közösségi oldal alakul azzal a céllal, hogy valamely célközönség igényeit speciális szolgáltatásokkal kielégítve, egyre nagyobb felhasználói tábort gyűjtsön maga köré. Az itthon divatos iWiW-hez hasonlatos közösségi oldalakon, új generációs szolgáltatások segítik a felhasználó emlékeinek megőrzését. - F: jún. 26.

Régebbi hírforrás(ok): Figyelő Net; link

Felhőszakadás rongálta meg a könyvtár köteteitFEL

Mentették, ami menthető, de több mint ezer kötet menthetetlen a Somogyi Könyvtárban Szegeden, ahol a múlt hétvégi nagy eső tette tönkre a könyvállomány egy részét. Folyamatosan dolgoztak a hétvégén a szegedi Somogyi Könyvtár restaurátorai, így vasárnap estére sikerült szétbontani és megtisztítani a péntek esti felhőszakadás következtében betört, esővíz által megrongált muzeális értékű köteteket. Az az ezer kötet viszont, amely bedobozolva várt további sorsára, menthetetlen, mert annyira átáztatta a víz, hogy nincs értelme a költségigényes fertőtlenítésnek és az újrakötésnek. - F: jún. 26.

Ezer kötet menthetetlen, link
Ezer kötet menthetetlen, link
Dráma Szegeden! - Beázott a Somogyi-könyvtár, könyvritkaságok is sérültek, link

Régebbi hírforrás(ok): link

Nemzeti ereklyék a Széchényi KönyvtárbanFEL

A Corvinák, a Képes Krónika, a Halotti Beszéd és a Himnusz eredeti kézirata: október 8-ig mind-mind látható lesz az Országos Széchényi Könyvtárban. A nemzeti ereklyéket a könyvtár új kiállítóterében nézhetik meg az érdeklődők július 7-től. - F: jún. 26.

Régebbi hírforrás(ok): link

Javaslat egy Magyar Internet Archívum létrehozásáraFEL

Az OSZK MEK Osztálya javasolja egy Magyar Internet Archívum létrehozását. Az Interneten megjelenő tartalom folyamatos és rohamos növekedése mellett egyben folyamatosan és rohamosan pusztul is. Digitális kultúránk megőrzése nagyon fontos, de nálunk még fel nem ismert, meg nem oldott feladat: komplett webhelyek nyilvános gyűjteménye nem létezik még Magyarországon. Pedig ilyen archívumok a világ sok országában létrejöttek az elmúlt években, ahol vagy a teljes nemzeti webteret, vagy válogatott site-okat mentenek le rendszeres időközönként, és tesznek kutathatóvá a jelen és a jövő számára. A feladat nagysága és komplexitása miatt ez mindenképpen több intézmény együttműködését igényli. Többek között a következő feladatokat kell megoldani: az archiválandó kör lehatárolása, az automatikus időszaki mentés és gazdaságos tárolás technológiájának kidolgozása, ajánlások készítése a jól archiválható web-site struktúrákhoz, metaadatok hozzárendelése az archivált anyaghoz, intelligens keresőprogramok beépítése, a webarchívumok jogi státusának tisztázása...

Régebbi hírforrás(ok): Drótos László, mekdl@iif.hu, OSZK-MEK

Egymillióba is kerülhet egy közalkalmazott elbocsátásaFEL

Nemcsak az állam, hanem közvetlenül a közigazgatási, illetve a központi költségvetési szerv vezetője is kezdeményezheti a csoportos létszámcsökkentést, ha a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításához készült új szabályzó életbe lép -- írja a Világgazdaság. Az elbocsátásokat az is megkönnyíti majd, hogy év közben is minősíthető lesz a közszférában dolgozók teljesítménye, ha a vezető úgy tapasztalja, hogy a beosztott alacsony színvonalon végzi a munkáját. Mindez a munkahelyek biztonságát fenyegeti -- mondta el a Világgazdaságnak Michalkó Péter, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöke. - F: jún. 27.

Régebbi hírforrás(ok): link

A közkönyvtárak hozzájárulása az országok gazdasági növekedéséhezFEL

Az amerikai tanulmány azt vizsgálja, milyen okozati összefüggés van a közkönyvtárak, az analfabetizmus szintje és az egy főre eső nemzeti össztermék (GDP) között. Abból a feltételezésből indul ki, hogy a közkönyvtárak, az iskolai könyvtárakkal együtt, hozzájárulnak az analfabetizmus felszámolásához, azaz az írás, olvasás, tanulás és számítógép-használat alapvető ismereteinek megszerzéséhez, ami viszont elősegíti a gazdasági termelékenység növekedését. Több statisztikai forrásból gyűjtött adat alapján, az ún. "útvonal elemzés" (path analyis) módszerét használva, az eredmények megerősítették a feltételezést. A tanulmány kimutatja, hogy a közkönyvtárak ilyen jellegű képzési programjaikkal hozzájárulnak a gazdasági termelékenység növekedéséhez, ezért anyagi támogatásuk megnyirbálása -- ami sajnos sok városi önkormányzat gyakorlatában megtalálható -- rövidlátó politika, amely hosszú távon károsan hat a gazdasági termelékenységre. (Autoref.)
-- Ezévi 6. számunkban link az iskolai könyvtárak megtérüléséről esett szó. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Liu: The contribution of public libraries to countries' economic productivity: a path analysis- In: Libr.Rev. 2004/9. Autoref.: Könyvtári Figyelő, 2005/2.

Kedvenc olvasmányok: Sorstalanság, az Abigél, a Tüskevár, Harry PotterFEL

Sorstalanság, az Abigél, a Tüskevár, valamint a Harry Potter a diákok kedvenc olvasmánya egy most elkészült felmérés szerint, amiből az is kiderült, hogy a lányok sokkal szívesebben vesznek kezükbe könyvet, mint a fiúk, s az olvasási kedv később, a munkavállalás idején sem változik. A lányok jóval fogékonyabbak az olvasásra: 42 százalékuk gyakran olvas szórakoztató irodalmat, míg a fiúknak csak 31 százaléka tesz ugyanígy. A szépirodalmi művek tekintetében hasonlóan nagy az eltérés, a lányok 20 százaléka olvas rendszeresen szépirodalmat, míg a fiúknak csupán 13 százaléka vallotta ugyanezt -- olvasható a Felvételi Információs Szolgálat 425 középiskola 23.682 diákjának részvételével készült felméréseben. A diákok a magyar íróktól kedvenc könyvként a Sorstalanságot, az Abigélt és a Tüskevárat említették, míg a külföldi szerzőktől a Harry Potter, A Gyűrűk ura és A Da Vinci kód szerepelt az első három helyen. A tanárok körében a magyar íróktól az Egri csillagok, A gyertyák csonkig égnek és az Abigél áll a dobogón, míg a külföldi íróktól a Száz év magányt, a Mester és Margaritát és az 1984 című könyvet említették.

Régebbi hírforrás(ok): MTI, link

Kódexmásolás az Egyetemi KönyvtárbanFEL

Az ország legrégebben folyamatosan működő könyvtára a Múzeumok éjszakáján várta a látogatókat, akik XIV–-XVII. századi nyomtatványokat láthattak, barangolhattak az Egyetemi Könyvtár eklektikus épületében -- többek között olvasóktól jelenleg elzárt helyiségekben is. A gyermekek kipróbálhatták kódexmásoló tudásukat, iniciálét színezhettek. Megtekinthető a 'Kódexeink világa' című kiállítás, dr. Vargay Zoltán intarziatábla-készítő tárlata, Magyar Ágnes festőművész legjobb munkái és a könyvtár állandó kiállításai: az ELTE története és a könyvtár története. - F: jún. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Tudományos nyilvánosság -- CousteauFEL

1997: Jacques-Yves Cousteau francia oceanográfus halála (szül. 1910. jún. 11.). Calypso nevű hajóján 1952-től számos tudományos expedíciót vezetett a világtengereken, s az általa kifejlesztett víz alatti filmezési eljárással a kutatás mellett filmeket is forgatott. Az 1960-as évektől figyelme egyre inkább a környezetvédelem felé fordult, már akkor felemelte a szavát a tengerek tisztaságáért, amikor az ökológia még a gyermekkorát élte. Legnagyobb érdeme a tudományos életben oly gyakran lenézett népszerűsítő tevékenység volt: minden ismeretét azonnal közkinccsé tette. - F: jún. 25.

Régebbi hírforrás(ok): link

Szövegfelolvasó számítógép vakoknakFEL

Júliusban már kapható lesz Nagy-Britanniában az a hordozható számítógép, amelyik a vak emberek számára 'felolvassa' az írott szöveget. - F: jún. 26.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Megelőzhető a PC-betegségFEL

Egy brit orvosi szaklap szerint az alsó kéz megfelelő alátámasztásával csökkenthető a törzs felső részében érzett fájdalom, mely leginkább a számítógépeken dolgozókat érinti. A San Francisco-i University of California kutatása szerint, ha a kezet a megfelelő magasságban és módon pihentetjük, kiküszöbölhető a nyak- és a vállfájdalom, úgymint a kézfej, a csuklók és az alkar nyilallása is. Dr. David Rempel, a városi kórház ergonómiai programjának vezetője szerint egyértelművé vált -- olvasható a medpagetoday.com oldalon --, hogy a munkaadóknak biztosítaniuk kell a PC-vel dolgozó alkalmazottaiknak a megfelelő alkar-alátámasztás lehetőségét. A tanulmány kimutatta: a bevezetett kéztartó és az ergonómiai gyakorlatok kiküszöbölik a fájdalom kialakulását a kézfejtől a vállakig. A nyaki és a lapocka-elváltozások közel fele előzhető meg ezzel. - F: jún. 23.

Régebbi hírforrás(ok): link

Régi mozifilmek megmentéseFEL

A klasszikus filmek fizikailag sérülékeny értékek, de egy új, automatikus film-helyreállító rendszer megőrizheti őket a jövő generációi számára. - F: jún. 24.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

A szexi könyvtároskisasszonyFEL

Késő este van, ezért arra gondoltam, megmutatom a könyvtároskisasszonyt egy kicsit másképp, hogy ne csak ez jusson eszetekbe, ha rá gondoltok... - F: jún. 26.

Régebbi hírforrás(ok): link

Napló -- amíg az oroszok ki nem vonulnakFEL

1956. október 23. -- két 12 éves budapesti kisfiú naplót kezd írni. Az egyikük valamikor 1957 elején azt gondolja, addig folytatja a feljegyzéseket, amíg ki nem vonulnak az oroszok Magyarországról. Az utolsó bejegyzése 1957. március 15-ei. Az oroszok még hosszú évtizedekig maradtak, a napló az asztalfiókban várta a jobb időket. Csics Gyula, a tatabányai könyvtár igazgatója volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, naplóját most adta ki az 1956-os Intézet. - F: jún. 24.

Régebbi hírforrás(ok): link

Hungaroton albumokkal bővül a T-Online Zeneáruház kínálataFEL

A T-Online Zeneáruházban elérhetővé válik a Hungaroton teljes könnyűzenei és folkrepertoárja, valamint komolyzenei és népzenei kínálatának legfontosabb felvételei. Magyarország egyetlen internetes zeneáruházában a bővítésnek köszönhetően több mint 300000 zeneszám lesz elérhető. - F: jún. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Új magyar zeneletöltő portálFEL

A link néven új internetes portál kezdte meg a működését. A zenészeknek és zenehallgatóknak egyaránt sokat ígérő új médiát szerdán, éppen a zene ünnepén mutatták be a Jövő Házában. A dalok.hu olyan médiaként kíván működni, amely ismét szorosabbá teheti a zenészek és a nagyközönség közötti, az utóbbi időben meglazult kapcsolatot. - F: jún. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Francia Google Earth-rivális szolgáltatásFEL

A franciák saját részletes kereshető online műholdkép-adatbázist bocsátottak a felhasználók rendelkezésére, amely a mögötte álló intézmények szerint részletesebb felvételeket tartalmaz az országról, mint a legismertebb Google Earth. - F: jún. 25.

Régebbi hírforrás(ok): linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról