Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

KIT hírlevél: 2007/21., 5. 23.

Minden harmadik beteget félrekezelnek -- információs és tudásdeficit!
Könyvtári CRM 1977-ből -- 67%-os részvételi eredmény!
Könyvtár 2.0 kerekasztal -- népítélet a könyvtári szolgáltatásokról
Gondolatok a jövő könyvtáráról
Mit nyújtanak a könyvtáros egyesületek? -- Ők is versenyhelyzetben...
A könyvtárosok hallgatnak. De miért?
TÉR és próbaidő a közszférában
Minden jó, de a tető beázik -- Hódmezővásárhely közkönyvtárában 37 dok / olvasó
Könyvtárfejlesztés -- debreceni városi
Könyvek által a világ -- hargitai vetélkedő
Könyvtári felhasználói e-learning alkalmazások: SWIM és Internet Detective
MEK: webtér-archiválás és képadatbázis az elektronikus könyvtár tervei között
Német felsőházi 'nem' az open access-re
A Lausanne-i Könyvtár a Google-on -- kiszervezett digitalizálás
Átalakított univerzális Google kereső
Élő könyvtár -- embereket kölcsönöznek
A magyar oktatók alig élnek az internet lehetőségeivel
Pszichológiai profilok alapján reklámozna a Google
Blogok az EPA-ban -- még archiválás nélkül
Európában is hír a budaörsi wap-szolgáltatás
Csillapíthatatlan az adatéhség
Az ATM által tudományos tévécsatornát indít az MTA
Eljön az igazság pillanata a web 2.0-s cégeknek
A Festetics-kódex az Országos Széchényi Könyvtárban látható
Melyik bankban kössük le pénzünket? -- Bankmustra
Segít az adóbevallásban az új adóportál
Mikor váltsunk valutát a nyaraláshoz?
MTA és T-Mobile: újabb mobiltársadalom-kutatási kötet
Könyvtár, ásvány- és gyógyvízgyűjtemény Pécsett
Magyar Hírlap Kiadó -- új megyei napilapokkal?
Saját gyártású videókat kínáló hazai portál


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Minden harmadik beteget félrekezelnek -- információs és tudásdeficit!FEL

Németországban az orvosi tudás és gyakorlat között hatalmas szakadék van, az orvosok már nincsenek abban a helyzetben, hogy feldolgozzák a rájuk zúduló információáradatot. A Die Welt című német napilap online változata idézi azt a szakértői csoportot, amely a Bizonyított Gyógyítás Hálózata nevet viseli. A szervezet képviselő azt állítják, hogy a páciensek 30-40 százalékát nem úgy látják el, ahogy az a tudomány mai állásának megfelel, ezen kívül a betegek egynegyede olyan terápiát kap, amely felesleges, sőt káros. - F: máj. 18.
-- A könyvtárosok kétszeresen is érintettek e hírben. Egyrészt, mert az orvosok információellátásában -- vagy annak nem kielégítő voltában -- a könyvtári szolgáltatás is részes. Már amennyiben komolyan gondoljuk, hogy a könyvtár az információs társadalom alapintézménye. Az érintettség másik területe az analógia. Elgondolkodhatunk, hogy saját könyvtárügyünk gyakorlata és a mai könyvtári tudás között mekkora a különbség? -- Persze az adott költségszinten. A következő hír éppen arról szól, hogy az eljárás harminc éve adott, ismert -- lehetne. A könyvtári gyakorlat az összehasonlíthatatlanul jobb körülmények ellenére elmarad az éppen 30 évvel ezelőtti példától. -- Egy pozitív orvosi könyvtári példa: link csinljk/ (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link link csinljk

Könyvtári CRM 1977-ből -- 67%-os részvételi eredmény!FEL

'Nagyon érdekes, hogy sokan még mindig nem veszik figyelembe a [könyvtári rendezvényre való] meghívás során, hogy kit érdekelhet az adott téma, legyen az kiállítás megnyitó, irodalmi est. Pedig már a hetvenes években is végeztek Magyarországon ilyen tevékenységet. Arató Antal, a jászberényi Városi-Járási Könyvtár egykori igazgatója (1970. szept. 1. - 1982.10.15) 1977-ben számolt be arról az új módszerről (Arató Antal : Új módszer az író-olvasó találkozóra meghívottak kiválasztására. In: Könyvtáros. 1977/7.), hogy a könyvkártyán lévő olvasó törzsszámok alapján öt évre visszamenőleg megkeresték azokat az olvasókat, akik olvasták Cseres könyveit. A strigulázás módszerével az író-olvasó találkozóra azt a 40 olvasót hívták meg, akik több könyvet is olvastak már az írótól, majd az alábbi szövegezésű levelet küldték ki: 'Kedves Olvasóink! Örömmel tapasztaltuk, hogy Ön az elmúlt időszakban Cseres Tibor könyvei közül többet is kölcsönzött könyvtárunkból. Bizonyára élményt jelentene Önnek, ha személyesen is találkozhatna az íróval. Szeretettel meghívjuk…' A 40 meghívott közül 27-en jöttek el, ami valljuk be, nagyon jó aránynak számít, ahhoz képest, hogy a céltalanul, protokollból elküldött drága meghívók megjelenési aránya csak 10-20%-os., és a könyvtárak többsége még ezt a módszert alkalmazza. Ráadásul, mint azt az akkor könyvtárunkban dolgozó munkatársaim elbeszéléséből megtudtam, ez a tevékenység akkor, egy hétig, több dolgozó idejét lekötötte, ma pedig viszonylag egyszerű algoritmusokkal a lekérdezéstől és a megcímzett meghívókig is csak pár percet venne igénybe.' - F: Nagy Nikolett szakdolgozata, 'Az ügyfél nem fél ügy', 2007
-- E művelet ma az olvasótól való, pl. beiratkozáskori engedélykérés után lehetséges. És felettébb kívánatos. A könyvtári CRM-ről összefoglalóan: (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Nagy Nikolett szakdolgozata, 'Az ügyfél nem fél ügy', 2007

Könyvtár 2.0 kerekasztal -- népítélet a könyvtári szolgáltatásokrólFEL

Jó ötlet volt az MKE-től kerekasztalt szervezni a könyvtár 2.0-ról. A témát természetesen nem sikerült kimeríteni (maradt bőven a vándorgyűlésre is :-), vagy a megült félelmeket feloldani, de arra jó volt, hogy a panel résztvevői az eszmecsere második felében a hallgatóságba vegyülve mikrofonnal kérdezgették a jelenlévőket; 'offline web2-es eljárást' bemutatva, a megmondó attitűd helyett a horizontális kapcsolatokra mutatva. Néhány vonatkozó technikai eszköz felsorolása után Kokas Károly kifejtette: autóvásárlás előtt legizgalmasabb információ a 'népítélet' olvasgatása (azaz a már használók beírt véleményének -- címkéinek -- figyelése), s ez kiváló lehetőség a könyvtári szolgáltatások valós szintjének megítélésére. A beszélgetés és a követő büfébeli beszélgetések során deficit mutatkozott a könyvtári RSS-aggregáló szolgáltatások és a katalógus olvasói címkékkel való ellátása terén. Tehát maradt még megbeszélni és megismernivaló. (MG) -- További beszámoló: link

Régebbi hírforrás(ok): link

Gondolatok a jövő könyvtárárólFEL

Az elmúlt napokban elgondolkodtam az alábbi videón link - nem csak megnéztem és véleményeztem, hanem tényleg elgondolkodtam (ahogy egyébként kértem is mindenkitől). Szóval többé-kevésbé megpróbálom rendezetten közreadni, hogy mire is jutottam. A jövő azonban nem csupán a technológia függvénye lesz. A jövőt valószínűleg együtt fogja létrehozni az ember és a technológia - igen, nem feltétlenül az ‘ember a technológia segítségével', sokkal inkább kölcsönhatásban azzal. Sőt, egy lépéssel még tovább is mennék: a jövő szerintem nem az egyénen, hanem újra a közösségen fog alapulni. - F: máj. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Mit nyújtanak a könyvtáros egyesületek? -- Ők is versenyhelyzetben...FEL

Az angolul jól beszélő, külföldi kapcsolatokra vágyó szakembereket érintheti a lehetőség, hogy Nagy-Britannia tekintélyes szakmai civil szervezete a CILIP (Chartered Institute of Library and Information Science Professionals) teljes jogú tagjává válhatnak Britannián kívüli információs és könyvtári szakemberek is. A havi mintegy 5 fontos (Magyarországot is magában foglaló országcsoportra vonatkozó) tagsági díjért cserébe online adatbázisokhoz férhetnek hozzá a tagok, kedvezményesen rendelhetnek szakkönyveket, rendezvényeken vehetnek részt, online hírleveleket rendelhetnek meg. Bővebb információk a link webhelyen találhatók. (ref.: Németh Márton)

Régebbi hírforrás(ok): link

A könyvtárosok hallgatnak. De miért?FEL

Omertá címmel Horváth Sándor Domonkos sorozatot indított blogján, azt boncolgatva, mi készteti a könyvtáros szakma képviselőit a fórumokon való meg nem szólalásra (esetleg a félhangos bosszús durrogásra -- illetve az ezzel ellentétes értelmű nyíltszíni hízelgésre). A szerző a jelenséget saját példájával illusztrálja: írása végén öncenzúrát gyakorol. A sorozat első része: máj. 17.

Régebbi hírforrás(ok): link

TÉR és próbaidő a közszférábanFEL

Szigorúbb, a teljesítményen alapuló kiválasztás, rugalmasabb jogviszony - egyebek mellett ezt szolgálja a közszolgálati törvények átalakítása. Az előterjesztés, amelyet tegnap tárgyalt, de jóvá még nem hagyott a kormány, bevezetné a közszférában a versenyvizsgát és a próbaidőt. - F: máj. 17.

Régebbi hírforrás(ok): link

Minden jó, de a tető beázik -- Hódmezővásárhely közkönyvtárában 37 dok / olvasóFEL

Minden szakmai követelménynek magas szinten felel meg a százéves vásárhelyi könyvtár -- csak a tetejével van gond, beázik. A következő évek egyik legfontosabb feladata az épület felújítása lesz. Korábban volt olyan elképzelés is, hogy a Németh Lászlóról elnevezett intézményt az Emlékponthoz csatolják, ám végül önálló maradt. - F: máj. 17.

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtárfejlesztés -- debreceni városiFEL

Pályázati forrásokból egészíti ki idei költségvetését a városi könyvtár. Csaknem
5 millió forintot remél az intézmény könyvek vásárlására és számítógépek
beszerzésére. Az önkormányzat a szükséges önrészt biztosítja. A már megnyert
állami és városi támogatásból most a fogyatékkal élők számára rendeznek
programokat az Újkerti Könyvtárban. - F: máj. 17., link

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvek által a világ -- hargitai vetélkedőFEL

A vidéki könyvtárak olvasói és lehetséges olvasói számára szervez vetélkedőt Könyvek által a világ címmel a Hargita Megyei Könyvtár. Az ötletet az szolgáltatta, hogy a korábbi évek felméréseiből kiderült, a falusi lakosság 26,7 százaléka egyáltalán nem járt/jár könyvtárba, a tékalátogatók 47 százaléka pedig 14 év alatti. - F: máj. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtári felhasználói e-learning alkalmazások: SWIM és Internet DetectiveFEL

Két érdekes angol nyelvű ingyenes e-learning alkalmazásról adok most hírt. Az egyik neve SWIM, teljesen dán fejlesztés, s több nemzetközi díjat is nyert már. Végigvezet a könyvtári elektronikus és hagyományos információkeresés folyamatának rögös útjain. Neki állsz összeállítani egy dolgozatot, tanulmányi projektet. A mostani információdömpingben fokozott jelentősége van annak, hogy el tudd választani az ocsút a búzától, hogy valóban releváns információkkal dolgozz. Ki kell tudnod választani a megfelelő adatbázisokat, virtuális alkalmazásokat. Megfelelő koncepció keretében történő hatékony használatuk jelentősen megkönnyíti a munkát. Rengeteg időt lehet velük megtakarítani. Ehhez azonban megfelelő mértékű információkezelési gyakorlat és jártasság szükséges. Ennek alapjait sajátíthatod el játékos formában e kurzus révén. Menetközben rendszeresen válaszút elé kerülsz, miközben virtuális csoporttársakkal kell együttműködnöd. A végén pedig részletes összegző visszajelzést kapsz arról, hogy mennyire célravezetőek és hatékonyak az általad választott alternatívák. - F: máj. 17.

Régebbi hírforrás(ok): link

MEK: webtér-archiválás és képadatbázis az elektronikus könyvtár tervei közöttFEL

Újabb digitalizált könyvekkel és XIX. századi folyóiratokkal bővült a Magyar Elektronikus Könyvtár; a tervek között egy képadatbázis létrehozása és a magyar webtér archiválása is szerepel -- közölte a Magyar Elektronikus Könyvtárért Közhasznú Egyesület ügyvezető elnöke pénteken az MTI-vel. - F: máj. 20.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Német felsőházi 'nem' az open access-reFEL

A Bundesrat nem támogatja a szabad hozzáféréssel (open access) foglalkozó EU-bizottsági álláspontot. A német tartományok számára létrehozott 'felsőház' plenáris ülése május 11-én úgy látta, a szellemi tulajdon gondosabb mérlegelést és védelmet érdemel, -- s e tekintetben a hagyományos publikációs szereplők is sokat tehetnek. Ugyanakkor azzal sem értettek egyet, hogy a megjelenő tudományos publikációk minősége elsősorban a kiadók tevékenységén múlna, hisz mindenkor a legfontosabb a szerző belső késztetése, szellemi potenciálja. (ref.: SP) - F: máj. 15.

Régebbi hírforrás(ok): link

A Lausanne-i Könyvtár a Google-on -- kiszervezett digitalizálásFEL

Victor Hugo és Balzac, valamint számos más francia szerző művei ősztől eredetiben lesznek olvashatók a világhálón, a Google-on. A svájci Lausanne egyetemi könyvtára az első ilyen jellegű francia nyelvű intézmény, amely csatlakozik a Google digitális könyvtárához: százezer kötetet bocsát a projekt rendelkezésére, olyan régebbi műveket, amelyek után már nem kell jogdíjat fizetni. ... A program költségeinek oroszlánrészét a Google állja. A szállítás, a biztosítás, az elektronikus feldolgozás költségeit vállalta az amerikai internetes cég, a svájci kanton hatóságai szinte semmit sem fizetnek majd a munkáért, amelynek költségeit 6-9 millió euróra (1,5-2,25 milliárd forint) becsülik. A BCU főleg a 17. és 19. század között élt francia szerzők műveiből válogatott, de német, angol, latin, spanyol, sőt még japán nyelvű köteteket is a Google rendelkezésére bocsátott. Ezeket a műveket ingyen lehet majd lehívni az amerikai keresőprogramból -- ám arra az esetre, ha később a Google fizetőssé tenné a műveletet, a BCU szerződésben kötötte ki, hogy feltehesse a digitalizált könyveket a saját honlapjára, amely legkésőbb 2008 szeptemberében készül el és ingyenes lesz. - F: máj. 20.

Régebbi hírforrás(ok): link

Átalakított univerzális Google keresőFEL

A Google a tegnapi napon lerántotta a leplet az új funkciókkal kibővített keresőjéről. A változtatás lényege, hogy ezután egy oldalon jelennek meg a különböző kategóriákba tartozó találatok. - F: máj. 18., Prím Online, link ; SG.hu, link

Régebbi hírforrás(ok): link

Élő könyvtár -- embereket kölcsönöznekFEL

Egy ausztráliai könyvtár könyvek helyett embereket kölcsönöz a könyvimádó tagjainak. Brisbane város tanácsának kezdeményezésére két napos élő könyvtár-programot indítottak a helyi városi könyvtárban, amely lehetőséget nyújt az olvasóknak, hogy egy élő személyt kölcsönözzenek harminc percre egy könyv helyett, és elbeszélgessenek vele könyvekről, életproblémákról, saját tapasztalataikról. Catherine Birmingham városi tanácsos elmondta, hogy a program ugyanúgy működik, ahogyan egy könyvkölcsönzés, itt azonban könyvek helyett élő személyekkel beszélgethetnek a könyvtári tagok. Az élő könyvtár program lelki segítségnyújtás céljával került bevezetésre. - F: máj. 18.

Régebbi hírforrás(ok): link

A magyar oktatók alig élnek az internet lehetőségeivelFEL

Megdöbbentő, hogy a 'tudásközpontú társadalom' korszaka idején a magyar oktatók között milyen kevesen és milyen kevéssé élnek az internet mint információs csatorna adta lehetőségekkel. A kutatás célja annak a kérdésnek a megválaszolása volt, hogy az információs társadalom és az internet terjedésének korában a magyarországi egyetemek oktatói mennyire tartják fontosnak, hogy tudományos munkájuk eredményeit, elérhetőségüket és az oktatott tananyagot közzétegyék a világhálón, támpontokat adva ezzel a hallgatók, illetve az érdeklődők számára, akik felkeresik az adott intézmény karainak, tanszékeinek honlapját. Viszonylag olcsón és gyorsan elhelyezhetők ezek az információk egy honlapon, mégis lesújtó a kép. - F: máj. 20.

Régebbi hírforrás(ok): link

Pszichológiai profilok alapján reklámozna a GoogleFEL

A Google nemrég egy olyan eljárás szabadalmaztatását kérvényezte az Egyesült Államokban és Európában, melynek lényege az internetes játékosok megfigyelésén alapuló reklámszórás volna. - F: máj. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link

Blogok az EPA-ban -- még archiválás nélkülFEL

Tegnap keresgélés közben meglepő(?) dologra bukkantam: az Elektronikus Periodika Archívumban (EPA, szép magyarul online folyóirat-adatbázis) a típusok közt ott van a blog is. Egyelőre csak kilenc van nyilvántartásba véve, de kiindulásnak nem rossz, a körülményeket figyelembe véve. Sajnos nem archiválják őket, de szerintem idővel ez is meg fog oldódni… - F: máj. 13.

Régebbi hírforrás(ok): link

Európában is hír a budaörsi wap-szolgáltatásFEL

'Wapon intézheted a hivatalos ügyeidet Budaörsön' címmel közöl írást az Európai Unió egyik fontos kiadványa, amely az elektronikus kormányzati szolgáltatások helyzetét figyeli Európa-szerte. Az EU IDABC program hivatalos hírlevelében megjelent írás beszámol arról, hogy a budaörsi lakosok egy új fejlesztésnek köszönhetően ügyeik jelentős részét mobiltelefonon keresztül is intézhetik. - F: máj. 18.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Csillapíthatatlan az adatéhségFEL

Az emberiség által felhalmozott adatmennyiség évente 60 százalékkal nő. Ez egyszerre jelent üzletet az adattárolókat gyártó cégek számára és problémát, illetve kiadásokat a vállalatoknak, az intézményeknek és a felhasználóknak. A szakemberek szerint a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az egyszer eltárolt fájlok több mint felét soha többé nem nyitják meg az emberek. A cégek például számos dokumentumot csak jogi vagy más okokból tárolnak el akár évekig, és gyakran teljesen megfeledkeznek róluk. Az elraktározott adatmennyiség tehát folyamatosan nő és ugyan az adattárolás a csökkenő áraknak köszönhetően egyre olcsóbb, mégis jelentős feladat. Az IDC piackutató cég felmérése szerint a következő öt esztendőben az évente eltárolt adatmennyiség továbbra is 60 százalékkal nő majd. Ami azonban egyrészt probléma, az másfelől óriási üzlet is az adattárolással foglalkozó cégeknek. - F: máj. 18.

Régebbi hírforrás(ok): link

Az ATM által tudományos tévécsatornát indít az MTAFEL

Tudományos televíziós csatorna indítására készül a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a műsor sugárzását ősszel kezdenék meg -- erősítette meg a tudós testület internetes honlapján megjelent hírt az MTA kommunikációs igazgatója az MTI-nek. Egy magyar tudományos csatorna indításának tervei csaknem egy éve fogalmazódtak meg, a televízió létjogosultságát mindenekelőtt a Mindentudás Egyeteme sikere indokolja – olvasható az Akadémia közleményében. - F: máj. 18., link . Az adót a most cégbírósági bejegyzés alatt álló Akadémiai Tudásmédia Műsorszolgáltató (ATM) üzemelteti majd. -F:

Régebbi hírforrás(ok): link

Eljön az igazság pillanata a web 2.0-s cégeknekFEL

Kellemetlen igazság, hogy a MySpace közösségi portál vagy a YouTube videomegosztó site sikertörténete nem tipikus az úgynevezett web 2.0-s cégek világában, hanem inkább kivétel. A híres kaliforniai Palo Altótól a nem kevésbé nevezetes indiai Bangalore-ig a világ minden táján megtalálható technológiai központok új vállalkozói sokáig azt gondolták, hogy az internet világának második nagy cégalapítási hullámában elég kitalálniuk egy ingyenesen használható szoftvert (keresőt, fájlmegosztót, akármit), hozzáadni az egyre olcsóbb hardvereket (szerver- és tárolókapacitást), feltenni az egészet az internetre mint ingyenes terjesztési hálóra, és máris kész a vállalkozás, és imhol dőlni fog a pénzt. - F: máj. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link

A Festetics-kódex az Országos Széchényi Könyvtárban láthatóFEL

A Nemzeti Ereklye kiállítássorozat újabb darabját állították ki kedden az Országos Széchényi Könyvtárban. A több mint ötszáz éves Festetics-kódexet július 14-ig nézhetik meg a látogatók. A Festetics-kódex Kinizsi Pál felesége, Magyar Benigna számára készült. A magyar nyelvű imádságoskönyvet a pálosok nagyvázsonyi kolostorában másolták 1493 körül. A kódex az imádságok mellett tartalmazza Petrarcának hét bűnbánati zsoltárát, valamint a János evangélium elejét. - F: máj. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Melyik bankban kössük le pénzünket? -- BankmustraFEL

A Pénzcentrum.hu havi rendszerességű lekötött betét körképének keretén belül ismét összegzi Olvasói számára, hol éri meg leginkább pénzt lekötni, ha valaki semmiképp nem szeretne minimális kockázatot sem vállalni megtakarított pénzével. Előrebocsátjuk, az előző körkép óta még keserűbb szájízzel térhetünk be a bankba, a vizsgált összegek és futamidők által behatárolt mátrixban ugyanis egyetlen szegmens kivételével mindenhol szinten maradtak vagy csökkentek a kamatok. A legjobb ajánlatot nyújtó bankok mezőnyébe ezúttal az UniCredit is beférkőzött. Lássuk, kik nyerték a kamat-csatát! - F: máj. 17., link (regisztráció után olvasható)

Régebbi hírforrás(ok): link

Segít az adóbevallásban az új adóportálFEL

Új internetes portált hozott létre a Személyi Jövedelemadózási Szakmai Kollégium, hogy ezzel is támogassa az adózókat a személyi jövedelemadó bevallás kitöltésében. Az link adóportál szolgáltatásai térítésmentesen vehetők igénybe. - F: máj. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link

Mikor váltsunk valutát a nyaraláshoz?FEL

Vélhetően sok, a nyáron utazni vágyó olvasónk örül, amikor azzal nyugtatjuk
őket, hogy a következő 1-3 hónapban valószínűleg nem nagyon kell figyelniük az
árfolyamot utazás előtt. - F: Napi Online,

Régebbi hírforrás(ok): link

MTA és T-Mobile: újabb mobiltársadalom-kutatási kötetFEL

A mobiltelefon társadalmi hatásait elemző, az ezzel összefüggő kutatásokat összegző újabb kötet jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile közös, a 21. század kommunikációja nevet viselő nemzetközi kutatásának keretében. - F: máj. 18., Prím Online, link

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Könyvtár, ásvány- és gyógyvízgyűjtemény PécsettFEL

Az Aquaprofit Zrt. nevéhez köthető több meghatározó hazai és európai ásványvíz
vízbázisának kutatása, tervezése és kivitelezése. A társaság különlegességeként
tartják számon a több ezer darabból álló szakmai könyvtárát és a már 3000 fajtát
meghaladó, a világ több mint 100 országából származó ásvány- és gyógyvíz
gyűjteményét, amely egyedisége mellett óriási információtartalommal is bír. A
cég megalakulása óta minden munkája közös vonása a vízzel való kapcsolat,
melynek megfelelően a vállalat mottója és küldetése a vízzel való törődés a
természettől a fogyasztóig. - F: máj. 22.,

Régebbi hírforrás(ok): link

Magyar Hírlap Kiadó -- új megyei napilapokkal?FEL

A Magyar Hírlap Kiadó új megyei napilapot indított Fejér Megyei Napilap címmel -- tudta meg a Kreatív Online. A kiadó tervei szerint a megjelenést még további megyei napilapok követik az év során. A Széles Gábor által alapított Első Médiaholdinghoz tartozó Magyar Hírlap Kiadó saját lapcsaládot kíván kialakítani, ennek az első lépéseként jelentette meg a Fejér Megyei Napilapot -- tudta meg a Kreatív Online Pölöskei Gábortól, a Magyar Hírlap Kiadó kiadóigazgatójától. - F: máj. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Saját gyártású videókat kínáló hazai portálFEL

Bemutatkozó sajtótájékoztatóját tartotta ma Budapesten a fél éve indult webcsatorna.hu médiavállalkozás és webportálja link . Rutai Gábor ügyvezető-tulajdonos elmondta, a WebCsatorna Magyarországon az első, kifejezetten internetre készített műsorokat kínáló videoportál. A WebCsatorna nézői nem fizetnek a műsorok megtekintéséért, de a filmek előtti reklámot bizony ki kell bírni (max. 10 mp). A megtekintéshez kb. 1 Mbit/s-os sávszélesség ajánlott, de kis türelemmel 512 kbit/s-on is élvezhetők a videók. - F: máj. 21.

Régebbi hírforrás(ok): linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról