Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


KIT hírlevél: 2003/2., 1. 15.

Vezetési tanácsadás - kicsik elonyben?
A kontrolling szerepe és hazai fejlodése
Medgyessy: Az informatikára kell építenünk
Az év kisegíto könyvtárosa
Interneten kölcsönöz a clevelandi könyvtár
Ingyen e-tankönyv
A Dialog információs szolgáltatása a Világ Kamaráinak weboldalához
Az információs társadalom az óvodában kezdődik
Arcanum: a jövo (CD)könyvtára
Két és fél milliárd jut felsooktatási informatikára
A legnépszerubb online alkalmazások
Az amerikaiak szerint eredményesen fellelhetők a hálózaton a keresett információk
Januártól a munkáltató fizeti a monitor elott dolgozók szemüvegét
A magyar internetezőknél a Microsoft a nyerő
Magyar települések: mi legyen a honlapon?
Az Accenture és az Axelero Internet is támogatja a Cisco Hálózati Akadémia (CNA) programját
Megállíthatatlan a spam áradat
Még több vírus várható 2003-ban
Hallgatói információs központ - két nap alatt kétszáz látogató


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Vezetési tanácsadás - kicsik elonyben?FEL

Egy osztrák-magyar találkozón arról faggatta a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) az ausztriai társszervezetet, hogy milyen hatást gyakorolt az ottani tanácsadási piacra annak idején az uniós csatlakozás. A válasz nagyon egyszeru volt: semmilyet. A kapott válasz persze túlzó, ám - véli Gonda György, a PricewaterhouseCoopers Kft. igazgatója, a VTMSZ elnöke - attól semmiképpen sem kell tartani, hogy az Európai Unióból (EU) tanácsadók tömegei szabadulnak rá a hazai piacra, ugyanis a helyi ismeretek elengedhetetlenek ebben a szakmában. Nálunk is várható viszont az unióval kapcsolatos tanácsadás fellendülése. Jelenleg a hazai vezetési tanácsadási iparág bevételeinek 22 százalékát kitevo állami megrendeléseken belül az EU-val kapcsolatos munkák mindössze 1 százalékot képviselnek.A hazai vezetési tanácsadás a tendenciákat tekintve már együtt mozog a nyugat-európaival, amely egyre koncentrálódik: a bevételek több mint felét a 20 legnagyobb cég termeli.

Hazánkban is további koncentráció várható, mégpedig stagnálás, legfeljebb enyhe bovülés mellett. Bizonyos területeken viszont visszaesésre lehet számítani. A cégek zöme például már túl van az informatikai alapmodulok bevezetésén, s az erre fogékonyak többnyire már a folyamatok átszervezésén is átestek, tehát ezen szolgáltatások kereslete megcsappanhat.Míg korábban a többféle tanácsadási szolgáltatást nyújtó nagyobb cégek remélhettek konjunktúrát, most a kicsi, szakosodott társaságoknak jósolnak jövot, azon egyszeru oknál fogva, hogy áraik általában alacsonyabbak, mint a nagy "szupermarketeké".

Régebbi hírforrás(ok): FigyeloNet, link 2003. jan. 2.

A kontrolling szerepe és hazai fejlodéseFEL

Mi a kontrolling? A tervezés során stratégia és a résztervek összegyúrója és számszerusítoje, döntés-elokészíto muhelye. Megpróbálja összemérni az összehasonlíthatatlant: számba veszi és pénzben kifejezi különbözo tevékenységek ráfordításait és bevételeit, múltban és jövoben egyaránt, különbözo idotávon, bizonytalan környezetben. Méri a teljesítményt azáltal, hogy egyetlen közös nyelvre, pénzre fordítja a vállalatok szerteágazó tevékenységét. Azonban ezen felül küldetése a jövobe tekinto kockázatfeltárás: észre kell vennie és riasztania, amennyiben egy üzleti döntés következtében számottevo negatív hatás vagy elszalasztott lehetoség adódhat. Érdemes áttekinteni a kontrolling hazai fejodését és megvizsgálni, vajon a magyar vállalatok hol tartanak ebben a folyamatban.
Röviden összefoglalva a hazai vállalatok kontrollingrendszerei az alábbi fejlodési fokok valamelyikét érték el.
1. Adaptálták a korszeru vállalatok pénzügyi rendszereit.
2. Az újonnan kialakított pénzügyi rendszerek szükségessé tették az IT háttér korszerusítését.
3. A korszerusített IT háttéren futó új pénzügyi rendszerek révén megsokszorozódott a vezetés részére rendelkezésre álló információ. Hogy ez kihasználható legyen, a vállalatok hozzáfogtak a vezetoi információs rendszereik kiépítéséhez.
4. Ezután kiderült, hogy a pénzügyi rendszerek utólagos hatását nem lehet kiküszöbölni. A döntéshozáshoz meg kell ragadni az üzleti folyamatok teljesítmény okozóit ("leading indicator"-ok), melyek elore jelzik, hogy a pénzügyi változók hogy fognak alakulni. Ez a balanced scorecard típusú rendszerek kialakításához vezetett.
5. Ez a szakasz egyébként az új párbeszédelemek kiválasztásának szakasza is. Óvatosan bár, de kísérleteznek a minoségüggyel, a tevékenység alapú költséggazdálkodással és vállalatirányítással, a CRM-mel. A nyugati menedzsmenttechnikák teljes palettájának átvétele nem jellemzo.
6. A hazai vállalatok élenjárói elkezdték a gazdálkodás nem tárgyiasult elemeivel való foglalkozást. A magyar vállalatok többsége az elso három szakasz valamelyikében van és lassan, de kitartóan halad elore a magasabb fejlodési fokozatok irányába. A többségre egyelore a klasszikus út óvatos követése a jellemzo.

Régebbi hírforrás(ok): Magyar Hírlap, a Menedzserfórum nyomán, link , 2003. jan. 9.

Medgyessy: Az informatikára kell építenünkFEL

A miniszterelnök az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) elso szakmai napján többek között arról beszélt, hogy a következo idoszakban a magyar gazdaság versenyképessége azon múlik, miképpen tudja az informatikai rendszereket használni és alkalmazni. Medgyessy kifejtette: a globalizáció és a digitalizáció nem jár együtt a nemzeti identitás megszunésével, ellenkezoleg, lehetové teszi a kultúra színvonalas megorzését. A szakmai napon Kovács Kálmán, az IHM vezetoje elmondta: 2003 és 2006 között kiemelt feladatként kezelik a hatékony gazdaság kialakítását és az e-gazdaság, ezen belül az elektronikus kereskedelem beindítását és az elektronikus aláírás elterjesztését. 2006-ra meg akarják kétszerezni, azaz szinte teljes köruvé akarják tenni a kis- és a közepes vállalkozások körében az internet használatát. Hozzátette: fontos az is, hogy három év múlva minden oktatási intézmény és iskola rendelkezzen internetes kapcsolattal.

Régebbi hírforrás(ok): Origo:link 2003.01.10.

Az év kisegíto könyvtárosaFEL

Az amerikai Library Journal márciusi elso számában számol majd be az év kisegíto könyvtárosi díjának átadásáról. Az újság szerkesztosége szerint ez a négy éve rendszeresen kiosztott díj éppen olyan fontosságú, mint az 1989 óta az újság által adományozott "Az év könyvtárosa" cím, hiszen a késobbiekben hozzájárulhat ahhoz, hogy a nem szakmabéliek is egyre nagyobb számban vehessenek részt a könyvtárak életében. A kisegíto könyvtárosi díjat egy olyan könyvtári dolgozó kaphatja meg, aki kiváló teljesítményt nyújt munkájában, kimagasló szorgalommal dolgozik közösségéért (legyen az város, egyetem, iskola vagy egyéb szervezet), minden leheto eszközzel igyekszik olvasásra buzdítani a közösség tagjait, elkötelezett az információhoz való szabad hozzáférés iránt, valamint igyekszik jó szellemiségu, egymást elfogadó kapcsolatot kialakítani a végzett és a nem szakmabeli munkatársak között.

Régebbi hírforrás(ok): link 2003.01. 09.

Interneten kölcsönöz a clevelandi könyvtárFEL

Valószínuleg a tábla-PC-knek köszönhetoen feléledni látszik tetszhalott állapotából az e-bookok piaca: a clevelandi közkönyvtár hamarosan megnyitja elektronikus részlegét, melyben körülbelül ezer letöltheto könyv közül lehet majd válogatni. Az új e-book-gyujtemény márciusban kerül a netre, és gyakorlatilag ugyanúgy üzemel majd, mint a hagyományos könyvtári rendszer: az elektronikus könyvek letöltéséhez szükség lesz kölcsönzojegyre, és minden e-book csak korlátozott "példányszámban" lesz elérheto. Bizonyos ido elteltével a kölcsönzött könyv lezárja magát, ezután újabb olvasók is hozzáférhetnek. Az e-bookok piacának fellendülése eddig még váratott magára, foleg a kevéssé használható olvasóeszközök és a kiadók másolástól való félelmei következtében. A clevelandi könyvtár rendszere éppen ezért továbbfejlesztett szoftveres védelmet alkalmaz.

Régebbi hírforrás(ok): Index, link 2003. 01.07.

Ingyen e-tankönyvFEL

Újabban Bruce Perens, a nyílt forráskód atyja nem csak a Linux környékén tevékenykedik: a programozó meggyozte a Prentice Hall-t, Amerika legnagyobb szakkönyv- és tankönyvkiadóját, hogy jelentessen meg egy könyvsorozatot az interneten is, szabadon másolható, módosítható és terjesztheto formában. Az elektronikus szakkönyvek pár hónappal a bolti megjelenést követoen kerülnek a netre. Ketto már most is elérheto, a harmadikra márciusig várni kell. Perensék úgy tervezik, hogy ebben az évben 7-9 könyvet adnak ki ilyen módon. Perens szerint ezeknek a könyveknek nagy elonye, hogy soha nem fogynak el, könnyen naprakészen tarthatók, emellett bármikor kinyomtathatók és árusíthatók is. Ha szükséges, az ezekbol oktató tanárok úgy szerkeszthetik és módosíthatják a szöveget, ahogy a tanmenet megkívánja. A könyvek egyébként a Linuxszal és más nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkoznak.

Hírforrás:
2003. január 15.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): Index, link 2003. 01.07.

A Dialog információs szolgáltatása a Világ Kamaráinak weboldaláhozFEL

A párizsi Világ Kamaráinak Hálózata (WCN), amely a világ több mint 12 000 kereskedelmi kamaráinak kínál kereskedelmi szolgáltatásokat, nemrég szerzodést írt alá a Dialoggal, amely egy online keresot hív életre a tengerentúli kereskedelmi kutatások elosegítése érdekében. A link weboldalt felkeresve ezentúl a Dialogon keresztül juthatnak piaci információkhoz a külföldi vállalatok.A felhasználóknak a keresés elso lépésében ki kell tölteniük egy kereso adatlapot ahhoz, hogy hozzájuthassanak a különféle vállalati információkhoz, piaci elemzésekhez és gazdasági hírekhez. A keresés ingyenes, s a felhasználók aztán igényük szerint térítés ellenében megrendelhetik a kívánt dokumentumokat.

Régebbi hírforrás(ok): link 2002.12.23.

Az információs társadalom az óvodában kezdődikFEL

Dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára tavaly decemberben két speciálisan gyermekeknek kialakított számítógépes terminált adott át a zirci Benedek Elek Óvodában, az IBM KidSmart programjának elso állomásán.Karácsonykor további 30 ilyen berendezést helyeztek el elsosorban hátrányos helyzetu településeken és körzetekben, melyeket idén további 120 terminál követ. A KidSmart program az utóbbi évek legnagyobb jótékonysági kezdeményezése, melyet Spanyolország, Portugália, Olaszország, Csehország és Ausztria után a cég Magyarországon is elindított. A program keretében gyermekeknek készített, biztonságos, színes, ütésálló, "kakaóbiztos" és a kicsik méreteire szabott házzal és bútorzattal ellátott korszeru számítógépeket helyeznek el az óvodákban. Egy 2001-ben elemzés szerint a gyerekek koncentráló-képessége, valamint a tanítás és tanulás minoségi szintje jelentosen javult az új eszközök használatával. Idén a következo helységek óvodái kapnak számítógépeket: Nyíracsád, Vámospércs, Zirc, Szigetvár, Doboz, Sarkad, Békés, Szakcs, Dombóvár, Ináncs, Sóstófalva, Budapest VIII kerület.

Régebbi hírforrás(ok): e-gazdaság, link 2003. 01. 10.

Arcanum: a jövo (CD)könyvtáraFEL

Sokan a mai napig idegenkednek attól, hogy a nagy klasszikusok muveit ne könyvek lapjairól, hanem számítógép-monitorról ismerjék meg. Az Arcanum Adatbázis Kft. CD- és DVD-ROM-jai azonban sok más területen a segítségünkre lehetnek. Ha szükségünk van Jókai összes muvére, akkor az évekig tartó gyujtomunka helyett megszerezhetjük egyetlen lemezen. Ha kíváncsiak vagyunk, hogy például a Duna hányszor és milyen szövegkörnyezetben szerepel a legnagyobb magyar költok verseiben, egyetlen kattintással kideríthetjük. Ha érdeklodünk az elmúlt idoszak külföldi és hazai társadalmi, politikai, gazdasági, kulturális vagy sporteseményei iránt, bármire egyszeruen rálelhetünk egy napilap tíz évet átfogó, digitális kiadásában. A muvek részletei könnyen átemelhetoek dolgozatokba, cikkekbe, illetve kinyomtathatóak. Az Arcanum termékei között a lexikonoktól a bibliai kiadványokon át a napilapokig számos anyagot megtalálunk.

Régebbi hírforrás(ok): link 2003. 01. 08.

Két és fél milliárd jut felsooktatási informatikáraFEL

Idén 2,5 milliárd forintot fordíthatnak a felsooktatási intézmények informatikai fejlesztésekre, míg az intézményi beruházásokra 12,4 milliárd forint jut - nyilatkozta Mang Béla a felsooktatási vezetok találkozóján. Az oktatási tárca helyettes államtitkára elmondta: a fontosabb intézményi beruházások tovább folytatódnak 2003-ban.

Régebbi hírforrás(ok): link 2003.01.10.

A legnépszerubb online alkalmazásokFEL

A Nielsen//NetRatings kutatása szerint a hálózathasználók több mint72%-a nemcsak szörföl az interneten: a különbözo internetes alkalmazások egyre nagyobb népszeruségnek örvendenek.

Régebbi hírforrás(ok): link 2003.01.09.

Az amerikaiak szerint eredményesen fellelhetők a hálózaton a keresett információkFEL

A Pew Internet & American Life Project felmérése arra derített fényt, hogy még azok az amerikai polgárok is jelentos százalékban bíznak az online információkeresés eredményességében, akik maguk nem használják az internetet. A hálózathasználóknál természetesen még magasabb ez az arány. A kutatás tanúsága szerint az internetezok többsége (80%), illetve a hálózatot nem használók számottevo hányada (40%) úgy véli, az internet alkalmas arra, hogy segítségével megbízható információkra lehessen bukkanni, legyen szó akár hírek keresésérol, vagy egészségügyi, e-kereskedelemmel kapcsolatos, illetve kormányzati információk felkutatásáról. Az internetbe vetett bizalom okai: az internetezok kétharmada több mint három éves felhasználói tapasztalattal rendelkezik.

Másodszor: tapasztalataik birtokában a webhelyek üzemeltetoi is egyre hatékonyabban kínálják az információkat. Harmadszor: a keresoeszközök olyan mértéku fejlodésen mentek keresztül, hogy az emberek könnyuszerrel rálelhetnek a keresett dolgokra. Az emberek ugyanakkor már sokkal kisebb valószínuséggel bíznak abban, hogy egy adott személyrol fellelhetik a kívánt információkat. Az amerikaiak mindössze 31%-a hiszi, hogy megbízható adatokat találhat egy másik emberrol. A felmérés üzenete mindazonáltal az, hogy Amerikában ma már az internet jelenti a normát - összegezte a kutatás eredményeit a cég képviseloje.

Régebbi hírforrás(ok): link link

Januártól a munkáltató fizeti a monitor elott dolgozók szemüvegétFEL

A képernyo elotti éleslátást biztosító szemüvegek költségét január 1-jétol a munkáltatónak kell biztosítani mindazoknál a dolgozóknál, akik naponta legalább négy órát töltenek számítógép elott. A munkáltatónak csak a számítógépes munkavégzéshez elengedhetetlen, egy úgynevezett harmadik szemüveg árát kell biztosítani.

Régebbi hírforrás(ok): FigyeloNet: link 2003. 01.08.

A magyar internetezőknél a Microsoft a nyerőFEL

Az elmúlt év végén az internetfelhasználók közel 90 százaléka a Microsoft Explorer nevu programjával böngészte a világhálót, s ennél is nagyobb azok aránya, akik valamilyen Windows operációs rendszert használnak PC-jükön - derül ki az ActiveAgent Magyarország felmérésébol. Az ActiveAgent Magyarország által alkalmazott online reklámkiszolgáló rendszerrel (AdServer) az alapveto célzási, kiszolgálási és mérési funkciók mellett sikerült felmérni a kampányokkal elért internetezok technikai adatait is. Azt, hogy az operációs rendszerek mintegy 95 százaléka Windows (ezek közel fele Win98), célszerubb nagyobb arányban a vállalati szféra elemzéseként tekinteni, ugyanis az elérések jó része munkaidoben történt, ilyenkor a felhasználók meghatározó része munkahelyérol használja az internetet - fogalmaz a dokumentum. Az online marketinggel foglalkozó szakemberek számára fontos tudni, hogy milyen képernyofelbontásra optimalizálják a készítendo kreatív anyagokat. A felmérésbol kiderül, hogy közel azonos, 40-40 százalékos arányban találhatóak 800x600, illetve 1024x768-as képernyofelbontások a felhasználók körében.

Régebbi hírforrás(ok): Ádám Viktor, NAPI online, link 2003. 01.14.

Magyar települések: mi legyen a honlapon?FEL

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) nemrég lezárult "e-Demokrácia" pályázatán mintegy ezerötszáz önkormányzat jutott pénzhez informatikával, valamint interneteléréssel kapcsolatos fejlesztéseikhez. Számítógép-vásárlásra 450 millió forintot, az elektronikus aláírással kapcsolatos fejlesztésekre 16 millió forintot, az internetelérés kiépítésére pedig nagyjából 1,5 milliárd forintot költhetnek a helyhatóságok..

Régebbi hírforrás(ok): NAPI online, a Népszabadság nyomán, link 2003. 01. 14.

Az Accenture és az Axelero Internet is támogatja a Cisco Hálózati Akadémia (CNA) programjátFEL

A Cisco Systems által 1997-ben elindított nonprofit Cisco Hálózati Akadémia Program 2002-ben is jelentosen bovült világszerte és hazánkban egyaránt. A 149 országban bevezetett program keretében mintegy 10 000 Akadémián, több mint 300 000 diák sajátíthatja el a legújabb hálózati ismereteket. A hazai CNA közösség 1500 diákot számlál, összesen 53 Akadémián folyik az oktatás. A program további hazai elterjesztését és a résztvevo iskolák számának növelését tuzte ki célul az a megállapodás, amelyet az Accenture és az Axelero Internet kötött a Cisco Systems-szel.
Az Accenture 2000 és 2001 folyamán 30 millió, 2002-ben további 24 millió forint értékben támogatott Akadémiákat, jövore pedig újabb 25 millió forintot irányzott elo a programra. A legnagyobb támogatást (6,6 millió Ft) a Budapesti Muszaki Foiskola kapja, ezenkívül a gödölloi Szent István Egyetem, a Miskolci és a Veszprémi Egyetemek, valamint további nyolc középiskola szerepel a támogatottak között.Az Axelero Internet az idén már két oktatási intézmény - a debreceni EURO Szakiskola és Szakközépiskola, valamint a zalaegerszegi School of Business Üzleti Szakközépiskola - számára tette lehetové, hogy Lokális Akadémiaként csatlakozhasson a programhoz. A támogatás értéke oktatási intézményenként 3 millió (összesen 6 millió) forint. Az Axelero további 1 millió forintos támogatással járult hozzá a pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskolában folytatott szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztéséhez.

Régebbi hírforrás(ok): Grint József - NAPI online, link 2003. 01. 14.)

Megállíthatatlan a spam áradatFEL

Az elektronikus küldemények egyre nagyobb arányban tartalmaznak kéretlen reklámüzeneteket, közölte a Silicon.com. A továbbított e-mailek immár 40 százalékban kéretlen küldemények. A Brightmail tanulmánya alapján készült összefoglaló szerint csak 2002 novemberrol decemberre 7 százalékkal nottek a spamek. A listán már rég nem a felnotteknek szóló oldalak hirdetése vezet, hiszen az erotikus tartalmakra a spamek 16 százaléka hívja fel a figyelmet. Ezzel szemben pénzügyi szolgáltatásokat reklámoz a 26 százalékuk, míg a listavezeto 31 százalékkal a különbözo termékek promóciója. A csalásokra apelláló levél, mint a hírhedt "nigériai email" az esetek 6 százalékában fordul elo.

Régebbi hírforrás(ok): link 2003. 01. 13.

Még több vírus várható 2003-banFEL

A felhasználóknak az idei évben a vírusok tovább bovülo körével kell szembenézniük, és elsosorban az azonnali üzenetküldo rendszereken terjedo féregprogramok lesznek gyakoriak, állítja egy számítógépes biztonsági szakérto.A világ negyedik legnagyobb anti-vírus cégeként ismert brit Sophos Plc. közleménye szerint az idei évben még több vírusra, illetve féregprogramra kell számítania a felhasználóknak. Bár a vírusok száma növekedni fog, a fertozések gyakorisága összességében nem fog emelkedni.A legtöbb új vírus a csevegorendszereket fogja támadni, mint amilyen az ICQ, az MSN Instant Messenger, és a Yahoo megoldása. A Sophos szóvivoje szerint azonban egyik megoldást sem lehet kiemelni, mint a legkevésbé biztonságos technológiát. Emellett gyarapodni fog a "hátsó kapukat" nyitó trójai falovak száma is, amelyek lehetové teszik a megfertozött rendszer irányításának késobbi átvételét. Cluley szerint jelenleg mintegy 80 ezer különféle számítógépes vírus létezik. 2002-ben havonta 600 - 700 új vírus jelent meg hasonlóan 2001-hez. 2000-ben viszont mintegy 800 - 900 új vírus bukkant fel havonta. Az idei évben legalább havi 600 - 700 új vírus megjelenésére számít a szakérto, ami nagyjából megegyezik a korábbi gyarapodási ütemmel. Cluley úgy véli, az antivírus szoftverek igen hatékonyak a vírusok kiszurésében, a meggondolatlan felhasználók azonban továbbra is gyenge pontot jelentenek. A szakérto meggyozodése, hogy a vírusok a közeljövoben nem lesznek a cyberterrorizmus eszközei, és egyelore a PDA-k és mobiltelefonok tulajdonosainak sem kell túlzottan tartaniuk a vírusoktól.

Régebbi hírforrás(ok): link 2003. 01. 14.

Hallgatói információs központ - két nap alatt kétszáz látogatóFEL

A megnyitás óta eltelt két nap alatt mintegy kétszázan keresték fel a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központot (HIK) Budapesten - közölte Rohrböck Kinga kommunikációs referens az MTI érdeklodésére hétfon. A központ a látogatók elott pénteken nyitotta meg kapuit.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online link 2003. jan. 8.legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról