Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


KIT hírlevél: 2003/43., 11. 26.

Ha az információ lenne a hatalom, a könyvtárosok milliomosok lennének
A Magyar Szociológiai Társaság közgyűlése
Az Év Könyvtára: a Würzburgi Városi Könyvtár
Közpénzből csak akadálymentes beruházás finanszírozható -- akadálymentesítés a fejekben
Elektronikus dokumentumok digitális archiválása: angol összegzések
Unesco állásfogalás a digitális örökség megőrzéséről
DAT 2003
Együttmunkálkodás idősebb kollégákkal -- kihívások
Leépítések a közszférában: negatív szelekció
Lesz-e információs társadalom Magyarországon
Az információ szerepe a döntéshozatalban (Menedzsmentfórum - Kontrolling)
Elinternetezzük a munkaidő negyedét
A világ digitális megosztottságáról
Tíz mód e-mail adatbázis építésére
Online közösségek
Kalandozások a marketing tengerén
Újabb magyar informatikai bravúr - gépi látás
Kétmilliárdos pluszforrás a kulturális intézményeknek
A lapkiadók az olvasottság csökkenésére számítanak
Diákigazolvánnyal lehetne fizetni a digitális tankönyvért
Ötszáz éves orvostudományi munkák a Semmelweis Egyetem könyvtárában
A családfakutatás technikai nehézségei
MEK -- vakoknak is
Megjelent a Magyar Művelődéstörténeti Lexikon
Online japán-magyar szótár
Japan Media Review (Infinit-ajánlás)
Képernyőn Európa
A Móra Kiadó újdonságai a téli könyvvásárra (sajtótájékoztató a FSZEK-ben)


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Ha az információ lenne a hatalom, a könyvtárosok milliomosok lennénekFEL

"Ha az információ lenne a hatalom, akkor a könyvtárosok milliomosok lennének" -- hangzott el az Értéknövelő üzleti hírszerzés a vállalati gyakorlatban c. IIR-konferencián a múlt héten. A kijelentéssel ellentétben nehéz lenne a milliomos könyvtárosok nevét sorolni, de természetesen nem ez a lényeg. Hanem inkább az, hogy -- mivel a tudás a hatalom -- az inkább divatszinten emlegetett tudásmenedzsment nem kap lábra a hazai könyvtárakban, sem a szolgáltatásban, sem a szakmai menedzsmenten belül (van ugyan könyvtári hazai tudásmenedzsment-projekt, de a hatalomkultúrában gyakorlatilag fából vaskarika). A tudásmenedzsmentet a könyvtári stratégia (2002-2007) és a MITS is inkább csak deklarációk szintjén támogatja: bennük a fókusz a szépirodalom megőrzése és reprezentálása, ami nem baj, hanem édeskevés, melynek jól látható velejárója a könyvtárak folyamatos és stratégiai piacvesztése. S ez azért szomorú, mert a környezetváltozások nem most kezdődtek: - "...főleg informális csatornák igénybevétele a jellemző." - "Információkat kérnek és nem könyveket. ... Sokkal többféle igénnyel jönnek be, de nem tartózkodnak olyan hosszú ideig." - "Szinte teljesen eltűnt a motívumok közül az olvasmányajánlás, kultúraközvetítés, csökkent az emberi kapcsolatok jelentősége is." Mivel mindezek hét évvel ezelőtt jelentek meg (A könyvtárhasználati szokások változása az utóbbi tíz évben / Vidra Szabó Ferenc. In: Könyvtári Figyelő 1997/1. link ), -- és természetesen számos hasonló figyelmeztető forrást lehetne még felsorolni -- a könyvtári--döntéshozói reakcióképesség szintje (a NKÖM-ös sikerjelentések ellenére) alulmúlja a kívánatos szintet, ami a felelősség megállípításán valamint a tanulságok levonásán túl könyvtárügyi irányvonalváltást tesz szükségessé. (MG)


A Magyar Szociológiai Társaság közgyűléseFEL

Helyszín: november 27-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (1088 Szabó Ervin tér 1.), november 28-án a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (1093 Budapest, Fővám tér 8. 2001. terem)
Magyar Szociológiai Társaság közel 600 tagot számláló civil szakmai szervezet, amely feladatának tekinti a szociológia tudomány fejlődésének szolgálatát, a pályakezdők támogatását, a társadalom és a tudomány művelői közötti kapcsolat építését. A Társaság az évente esedékes közgyűléséhez kapcsolódóan tudományos konferenciákat szervez valamely aktuális témáról, idén az információs társadalom kérdéséről. A rendezvényen neves külföldi és magyar előadók mondják el gondolataikat az információs és kommunikációs technológia terjedésének mechanizmusairól, társadalmi fogadtatásáról, társadalmi hatásairól. Kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a hazai kutató műhelyek vezetőivel, bemutatkoznak a téma fiatal kutatói, a nagy informatikai szolgáltató cégek és a felhasználók képviselői pedig vitafórum keretében cserélik ki gondolataikat. A konferencia nyilvános, tehát várunk minden érdeklődőt. A konferenciát a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem támogatja. A Közgyűlésre: regisztrációs díj felnőtteknek 2.000.-, hallgatóknak, nyugdíjasoknak 1.000.-Ft. Részletes program: link


Az Év Könyvtára: a Würzburgi Városi KönyvtárFEL

A legnagyobb német könyvtári elismerést, az Év Könyvtára címet 2002-es teljesítményéért a Würzburgi Városi Könyvtár (Stadtbücherei Würzburg) kapta. A könyvtár az elmúlt hét évben - műemlék épületének átépítése óta - kölcsönzési teljesítményét négyszeresre emelve 2002-ben elérte az 1,25 milliós nagyságrendet (lakosonként náluk csaknem tíz kötet, a német átlag 5,5, a magyar 3,5), olvasónként ez egy év alatt 48 kötetet jelent, hússzal többet, mint két évvel korábban. A központi könyvtárban napi átlagban 2200 ember fordul meg. A beiratkozott olvasók 78%-a 40 év alatti, ezen belül 31% gyerek és fiatal (18 éves korig). A könyvtár saját bevételeit három év alatt a teljes költségvetés arányában 8%-ról 21%-ra emelte. Kiváló honlapját 2002-ben csaknem 120 ezer látogató kereste fel (előző évben csak 43 ezer). Az érdeklődést azzal is fokozni tudják, hogy olvasóiknak külön jutalmakat ígérnek, ha azok új olvasót verbuválnak (pl. három hónapig mindent ingyenesen használhatnak, az internetet is beleértve). (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link

Közpénzből csak akadálymentes beruházás finanszírozható -- akadálymentesítés a fejekbenFEL

Hatéves cselekvési programot fogadott el a Fogyatékossággal élő Emberek Európai Parlamentje, melyen részt vett öt magyarországi fogyatékos érdekképviseleti szervezet is. A parlament ajánlása szerint a közbeszerzési pályázatokon jövőben csak akadálymentes pályázatok juthatnának állami támogatásokhoz.
-- Saját házunk táján söpörgetve: amíg lehet nívódíjat kapni olyan, nyolc éven belül emelt könyvtári épületért, melyben az akadálymentes közlekedés nem vonatkozik a belső udvarra, vagy olyan magasak a polcok, hogy a felsőről csak könyvtárosi segítséggel lehet levenni a könyvet (ő is dobogóra áll), vagy a gyerekek csak ágaskodva--nyújtózkodva éri fel a kölcsönzőpultot, addig nem állítható, hogy az akadálymentesítés több, mint divatos szólam. Kívánatos, hogy a címben jelzett nemes szándék a helyi döntéshozók fejében is tisztázódjon. Erre egyik módszer, ha a kerekesszékbe nem kényszerített ember e segédeszközbe ülve kísérel meg közlekedni, olvasóként viselkedni az akadálymentesnek kikiáltott könyvtárban. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Magyarország.hu, nov. 18., link

Elektronikus dokumentumok digitális archiválása: angol összegzésekFEL

Az Egyesült Királyság felsőoktatási információs finanszírozási testülete (Joint Information Systems Committe=JISC) megbízásából elkészült két igen fontos anyag: a kutatási jelentések illetve az elektronikus folyóiratok hosszú távú megőrzésének problémáiról és lehetőségeiről. A két anyag (pdf formátumban 69 illetve 64 oldal terjedelemben) közzétételre került a hálón. Mindkettő széleskörűen foglalkozik az eddigi projektekkel és eredményekkel (JSTOR stb.). (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link és link

Unesco állásfogalás a digitális örökség megőrzésérőlFEL

Az Unesco október közepén tartott közgyűlése jóváhagyta a digitális örökség megőrzését célzó charta tervezetét, valamint a kapcsolódó irányelveket (Draft Charter on the Preservation of the Digital Heritage, guidelines for the preservation of digital heritage). A témáról kiváló összefoglaló olvasható DPC/PADI (Digital Preservation Coalition/Preserving Access to Digital Information) negyedéves elektronikus híradó új számában is, továbbá az amerikai tudományos könyvtári egyesület, a Research Library Group híradójában (RLG DigiNews) C. Webb tollából. (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link , link

DAT 2003FEL

A DAT konferencián -- hagyományosan -- ismét külön szekcióval jelentkeznek a könyvtárak, 10-én, szerdén délelőtt a Lehár teremben. A könyvtárakat emellett a 'Digitális tartalom tulajdonjogok' szekcióban képviseli a Neumann ház, illetve a 'Tudásszabványok, a Digital Right Management' szekcióban az OSZK MEK.

Hírforrás:
2003. november 26.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): Forrás és részletes program: MATISZ Hírlevél, 24. szám link

Együttmunkálkodás idősebb kollégákkal -- kihívásokFEL

A mai vállalati szervezetekben sokszor fiatalabbak vezetnek időseket. Annak érdekében, hogy a fiatalabb és az idősebb generáció harmonikusan tudjon együttműködni számos tényezőt figyelembe kell vennie mind a vezetőknek, mind a beosztottaknak.
-- Az ALA a múlt évben riadtan kongatta a vészharangot a könyvtárosi átlagéletkor növekedése miatt. Noha a munkavégzés szempontjából nem a fizikai, hanem a mentális életkor számít, a hazai közalkalmazotti elbocsátások -- a hierarchikus könyvtári kultúra miatt -- a címben jelzett nemzedéki anomáliák terjedése várható. Ezért érdemes elolvasni a Kiégett alkalmazottak ösztönzése (Inspiring the jaded employee / Stever Robbins. In: Harvard Business School Working Knowledge Nov. 17, 2003, link ) című cikket is. A szerző a fiatal(abb) főnökök figyelmébe ajánlja:
- Akkor szeretünk változni, ha mások a mi életünk könnyebbé tételéért fáradoznak.
- A változást az ő érdekeik szerint kell kezdeni. Pl.: a vállalati közös érdekek szolgálatában csökkenteni a saját extra juttatásokat és előjogokat.
- Érzelmi kapcsolatokat kell építeni.
- Könnyebb feladatokat, mint attitűdöt váltani.
- Cselekvésre és nem szavakra van szükség.
A szerző e szlogenszerű szentenciák mellett gyakorlati tennivalókkal is szolgál. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Menedzsmentfórum, nov. 18. link

Leépítések a közszférában: negatív szelekcióFEL

A közszolgálati leépítések során megpróbálják megtartani azon munkavállalókat, akiknek nem lenne sok esélyük a munkaerőpiacon.

Régebbi hírforrás(ok): Menedzsmentfórum, nov. 18., link

Lesz-e információs társadalom MagyarországonFEL

A fenti kérdés válaszára, valamint az információs társadalom kiépítésének, segítésének feladatkörére vonatkozó elképzeléseiket ütköztették a köz- és a magánszféra jeles képviselői a Piac és Profit által szervezett E-Magyarország, e-kormányzat konferencia első napjának délutáni fórumán.

Régebbi hírforrás(ok): Menedzsmentfórum, Piac & Profit, nov. 14., link

Az információ szerepe a döntéshozatalban (Menedzsmentfórum - Kontrolling)FEL

Vállalati vezetőkkel, szakemberekkel találkozva lépten nyomon tapasztaljuk, hogy sokan a tudást azonosítják az információval és természetesen azt hiszik, hogy az információ menedzsment megoldja a tudás, illetve az intangible vagyon menedzsmentjének problémáit. Ez komoly tévedések forrása. Hogy miért, arra ráérezhetünk Hauszmann János tanulmányából.

Régebbi hírforrás(ok): Menedzsmentfórum - Kontrolling, nov. 19., link

Elinternetezzük a munkaidő negyedétFEL

A magáncélú internetezés a hazai mérések szerint makrogazdasági szinten a GDP 2-3 százalékának megfelelő összegű kárt jelent a munkaadóknak.

Régebbi hírforrás(ok): Menedzsmentfórum, nov. 14., link

A világ digitális megosztottságárólFEL

A világ digitálisan alaposan meg van osztva - derül ki egy a napokban nyilvánosságra hozott tanulmányból, vagyis elmondható, hogy míg egyes régiókban az élet minden egyes területét high-tech megoldások uralják, addig más országok ettől még fényévekre vannak.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, nov. 23., link

Tíz mód e-mail adatbázis építéséreFEL

Ha levelet szeretnénk küldeni (potenciális) ügyfeleinknek, fogyasztóinknak, azt legolcsóbban e-mailben tehetjük meg. Az e-mail marketing alapja, hogy rendelkezzünk egy adatbázissal, amelyben nyilvántartjuk a címeket. Hazánkban az e-mail marketingnek csak az ún. opt-in módszere engedélyezett (azaz csupán a fogyasztó kifejezett kérésére küldhetünk neki levelet), míg az ún. opt-out módszer (azaz kéretlen levelek küldése a leiratkozási lehetőség feltüntetésével) spamnek minősül, és így tiltott. Cikkünkből megtudhatják, milyen fogásokat érdemes alkalmazni, hogy kiépítsük megfelelő e-mail adatbázisunkat.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, nov. 18., link

Online közösségekFEL

Az online marketing több tevékenységre, alterületre osztható. Olvasóink megismerkedhettek már az e-mail marketing bizonyos fogásaival, de mindeddig nem ejtettünk szót egy igen fontos kérdésről. Az online közösségépítés meghatározó szerepet játszhat abban, hogy egy vállalatra hogyan tekintenek ügyfelei, törzsvevői, partnerei. Kolma Kornél, a Microsoft Magyarország online marketingmenedzsere, az IT-szakemberprogramok koordinátora bemutatta lapunknak, hogy a világ egyik legnagyobb cége milyen módon használja fel az online közösségépítést a mindennapok gyakorlatában.

Hírforrás:
2003. november 26.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, nov. 18., link

Kalandozások a marketing tengerénFEL

Ma mindenki forradalmi változásokról, robbanásszerű fejlődésről beszél. Úgy általában is, de az infokommunikációs szektorban különösen. Most tegyünk így mi is, hiszen a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület szeptember közepén tartott konferenciája újabb területen bizonyította a fenti hangzatos kijelentések igazát. A sorrendben immár hetedik Távközlési és Informatikai Marketing Fórumról van szó. Emlékezzünk csak vissza: jó 10-15 évvel ezelőtt ki hallott még marketingről a telefonpiacon?

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, nov. 18., link

Újabb magyar informatikai bravúr - gépi látásFEL

Az MTA-SZTAKI-ban több mit tíz éve indult alapkutatás eredményeképpen olyan speciális képfeldolgozó technológiát fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi akár több ezer kép felvételét és kiértékelését másodpercenként. A technológia egy biológiailag motivált látó chipben illetve az azt körülvevő számítástechnikai infrastruktúrában ölt testet. A technológiát megtestesítő, ipari alkalmazásban is megjeleníthető hardver és szoftver eszközöket az MTA-SZTAKI leányvállalata, az AnaLogic Kft. fejlesztette ki. Az így elkészült Bi-i elnevezésű ipari kamera idén megnyerte a Stuttgartban rendezett "VISION 2003" szakmai kiállításának - Európa legjelentősebb nemzetközi gépi látással foglalkozó ipari vásárának - első díját. A Bi-i önálló működésre képes intelligens ipari kamera. Kifejlesztése során az volt a fő szempont, hogy a Bi-i ne csak felvegye a képeket, hanem azokat értelmezni is tudja, tartalmuk alapján döntéseket tudjon hozni.

Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet 2003. november 17. (link

Kétmilliárdos pluszforrás a kulturális intézményeknekFEL

Az eredeti tervekhez képest kétmilliárd forinttal több jut a 2004-es költségvetésben a kulturális intézményeknek, ha a parlament elfogadja a kulturális és a pénzügyi tárca egyeztetett javaslatát - közölte a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma.

Régebbi hírforrás(ok): link

A lapkiadók az olvasottság csökkenésére számítanakFEL

A Magyar Lapkiadók Egyesülete sajnálattal veszi tudomásul, hogy a nyomtatott sajtótermékekre vonatkozó általános forgalmi adó az országgyűlési végszavazás eredményeként a 15 százalékos kategóriába került, ez az adószint ugyanis messze meghaladja az Európai Unióban használatos mértéket - áll az egyesület által kiadott sajtóközleményben.

Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, 2003. november 20., link

Diákigazolvánnyal lehetne fizetni a digitális tankönyvértFEL

Az oktatási miniszter szerint néhány éven belül magántőkét is be lehetne vonni a digitális könyvkiadás rendszerébe. Magyar Bálint erről a Műegyetemen rendezett felsőoktatási könyvvásáron beszélt. A tárca tervei szerint a hallgatók a diákigazolványukkal fizetnének a letöltött kiadványokért.

Régebbi hírforrás(ok): Magyarország.hu, nov. 21., link

Ötszáz éves orvostudományi munkák a Semmelweis Egyetem könyvtárábanFEL

2003. november 20. csütörtök -- Közép-Európa legrégebbi és legnagyobb orvostudományi könyvtára található Magyarországon, a Semmelweis Egyetem központi épületében. Az idén 175 éves intézmény digitális gyűjteményét két napig tekinthetik meg az érdeklődők.

Régebbi hírforrás(ok): link

A családfakutatás technikai nehézségeiFEL

Az emberek elődeik iránti érdeklődése szerte a világon olyannyira felerősödött, hogy az új népszámlálási adatokat közzétevő levéltári webszájtok szinte bizonyosan nem tudnak rendszerösszeomlások nélkül megbirkózni a beérkező lekérések tömkelegével - áll a brit Nemzeti Számvevőszék minapi jelentésében. A számvizsgálók szerint a brit Nemzeti Levéltár webhelyének két évvel ezelőtti összeomlását is -- amely öt nappal az után következett be, hogy az 1901-es népszámlálás adatait közzétették -- kizárólag csak feneketlen költségvetési forrásból lehetett volna elkerülni. A szájt csaknem 150 millió találatot regisztrált.

Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél No.228, nov. 23., link Guardian, link

MEK -- vakoknak isFEL

Elkészült az új MEK vakok és gyengénlátók számára fejlesztett felülete a link címen. Az alkotók a felületet teszt jelleggel tették nyilvánossá, a tesztelésben részt vesz továbbá a Vakok Országos Szövetsége. Kérik továbbá vak- és csökkentlátó olvasóinkat is, hogy az új felületről véleményüket, javaslataikat juttassák el az info@mek.oszk.hu címre. A borítólapokon található "Online felolvasás" egy másik, párhuzamos fejlesztés eredménye lesz, amelynek elindítását a közeljövőben tervezik.

Hírforrás:
2003. november 26.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): Moldován István, MEK könyvtáros, nov. 19.

Megjelent a Magyar Művelődéstörténeti LexikonFEL

Először jelenik meg átfogó munka a magyarság művelődéstörténetéről. A tízkötetesre tervezett Magyar Művelődéstörténeti Lexikon, amelyet a Balassi Kiadó gondoz, az államalapítástól a XVIII. század végéig tartó időszakról ad útmutatót - hangzott el a sorozat első kötetének csütörtöki bemutatóján.

Régebbi hírforrás(ok): Magyarország.hu, nov. 21., link

Online japán-magyar szótárFEL

Elkészült az első, ingyenesen használható japán-magyar, magyar-japán szótár link , amely jelenleg mintegy 2000 szót és szókapcsolatot tartalmaz.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, nov. 22., link

Japan Media Review (Infinit-ajánlás)FEL

Nem csak japánbarátoknak ajánlható figyelmébe az angol nyelvű anyagokat közlő Japan Media Review link A csak online formában megjelenő "újság" a szerkesztők szándéka szerint az új technológiák etikát, törvényeket, gazdaságot, politikát és újságírást átalakító, specifikusan japán hatásait járja hétről-hétre körbe. A 2003 márciusa óta működő lap anyagi hátterét meglepő módon az USA Oktatási Minisztériuma biztosítja, és amerikai egyetemek is részt vesznek az elkészítésében. Néhány érdekesebb friss anyag az oldalról:
-- A mobilcégek az idősebb felhasználókat célozzák Japánban
-- A kisebb japán médiavállalkozások a konvergenciában bíznak
-- A kamerás telefonok szenzitívebbé teszik a fotóalanyokat
-- Miért szeretik annyian a mobil internetet, miközben mások a létezéséről sem tudnak?
-- A magazinkiadók félelmei az új adatvédelmi törvény kapcsán

Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél, No.228, nov. 23.

Képernyőn EurópaFEL

Europapa névre hallgat az a tizenévesek számára fejlesztett képzés, mely az internet segítségével a tanterembe hozza az Európai Uniót, kihasználva az e-learning adta lehetőségeket.

Hírforrás:
2003. november 26.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, nov. 23., link

A Móra Kiadó újdonságai a téli könyvvásárra (sajtótájékoztató a FSZEK-ben)FEL

A Móra Ferenc Könyvkiadó több mint húsz kötettel gazdagítja a téli könyvvásár ajánlatainak a sorát, a kiadványok között egyaránt szerepelnek a legkisebbeknek, a kisiskolásoknak, a tizenéveseknek, illetve a felnőtteknek szánt olvasmányok - mondták el a könyves műhely képviselői a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában sajtótájékoztatón, szerdán.

Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, MTI, nov. 19., linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról