Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


KIT hírlevél: 2004/11., 3. 17.

Tanulmányok a könyvtárosok megítéléséről
452 milliós karcsúsítás és "némely döntéshozó személyi alkalmatlansága"
Tartalomfejlesztő KKV-k részvételi lehetőségei az EU 6. K+F Keretprogramban
Az amerikai közkönyvtárak és a digitális szakadék
Amerikai Internet-használati statisztika
Friss "szabóervines" portál
Szempontok a coach kiválasztásához
XI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - sajtótájékoztató
Manchester előzi Oxfordot, Cambridge-et és a British Múzeumot digitalizálásban
Könyvtári program tizenéves anyukáknak és gyermekeiknek
Arany Érdemkereszt...
Könyvadomány a Bukaresti Magyar Kulturális Központnak
Memóriából katedrálist
Honlap van, elektronikus ügyintézés még nincs az önkormányzatoknál
The European Library -- TEL, www.europeanlibrary.org/
Információs központ a nők egészségéért
Májustól elektronikus pénztárcával is fizethetünk
Munkakörszobrászat
Alacsony a hatékonyság!
Növekszik az e-pontok száma
Sikerrel debütált a felsőoktatási e-jelentkezési rendszer
Laptopprogram pedagógusoknak
George Michael ingyenesen terjeszti dalait a neten
Hárommillióért mobiloztak a kulturális tárcánál
Gates a személyi számítógépek fejlesztéséről
Hungarica Cambridge-ben
Pályázat ifjú meseíróknak
Könyvtári mesék
Megújult zöld weblap
Az NKA Könyvtári Szakmai Kollégiumának pályázata
Olasz partnerkeresés
Honlapajánló: African Review of Books


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Tanulmányok a könyvtárosok megítélésérőlFEL

Tavalyi 45. számunkban közreadtuk a MKE elnökségének ígéretét, mely szerint nyilvánossá teszik a 2002. decemberben a Szonda Ipsos által készített felmérés eredményét. Nos, negyed év elteltével teljesült az ígéret; a múlt héten meg is jelent az anyag a MKE honlapján:
link (link / Megítélésünkről), két másik érdekes és tanulságos tanulmánnyal együtt: Vélemények a közszolgálatról : a magyar lakosság és a közszolgálati dolgozók körében készült közvélemény-kutatások legfontosabb eredményei (a 'Vadász-féle anyag'; melyből a KIT-ben már többször idéztünk), illetve: A könyvtáros szerepe a változó társadalmi környezetben : regionális fórumok tapasztalatainak összegzése (erre következő számunkban térünk ki). Megállapítások a 2002-es felmérésből (és -ről):
-- A felmérést kis mintán végezték (torzító hatás +-6%), emellett telefonos módszerrel, ami az eredményeket pozitív irányba torzítja. Ugyanis a magasabb végzettségűek -- akik inkább könyvtárba járók -- nagyobb arányban rendelkeznek vezetékes telefonnal. Vélhetően ennek hatása a közölt irreálisan magasnak tűnő 41%-os könyvtárlátogatási / kölcsönzési arány.
-- 'A fiatalok (18-29 évesek) valamint a diplomával rendelkezők az átlagosnál jóval 'intenzívebb' könyvtárlátogatóknak tekinthetők, így körükben 66%-os - szemben az átlagos 72%-kal - a könyvtárba alkalmanként járók tábora. Ugyanakkor a középkorúak, az alapfokú iskolázottságúak és a nyugdíjasok körében a rendszeresen könyvtárba látogatók aránya az átlagtól jóval elmarad.'
-- 'A kutatás eredményei azt tükrözik, hogy az emberek szerint a könyvtáraknak nagy, de nem a legnagyobb szerepet kell kapniuk a kultúra közvetítésében.'
-- 'Az 1996-os adatokhoz képest a könyvtárak és a művelődési házak jelentős presztízs veszteséget értek el, míg a mozikat és a múzeumokat presztízs emelkedés érte.'
-- A könyvtárosok megbecsültsége 1996 óta a 100 pontos skálán 6 pontot esett vissza, mely eredménnyel a felsoroltak között a leggyengébb. (A közelmúltbeli közszolgálati felmérés során a hivatások más sorát vették alapul, ezért a két felmérés egymással nemigen vethető egybe.)
-- 'A megkérdezettek több mint harmada (37%-a) az első vagy a második leginkább támogatandó intézményként említette a könyvtárakat, de meg kell jegyeznünk, hogy ez az adat 6 évvel ezelőtt 46% volt.'
- Mindenképpen örömteli, hogy több mint egy évnyi halogatás után a szakma megismerheti e felmérés eredményét. Érdemes átgondolni, hogy az 1996 és 2002 közötti romlás milyen politika következménye, és levonni azokat a következtetéseket, amelyek megakadályozhatják a tévedések megismétlődését. (MG)


452 milliós karcsúsítás és "némely döntéshozó személyi alkalmatlansága"FEL

"Hiller István gondolkodó és cselekedni akaró miniszter. A kulturális szféra és az üzleti, illetve nemzeti tőke összefogását célzó "kísérlete" példamutató. A gondolat kiváló a megvalósítás sikerétől függetlenül is. E sorok írója immár másfél évtizede próbálja hasonlóképpen "kísérteni" a kulturális döntéshozók különféle, magas és becses köreit, hogy a rendszerváltás utánra várt (és sajnálatosan elmaradt) "szponzorálási robbanást" a maguk eszközeivel igyekezzenek előmozdítani, de ez eddig -- néhány bátortalan és hamvába holt kísérlettől eltekintve -- nem történt meg. A hazai kultúraközvetítés feladatának meghatározása, jövőképének konzekvens és átgondolt megtervezése -- "hála" a kormányváltásoknak és némely döntéshozó személyi alkalmatlanságának - - szintén nem történt meg. (...) A megyei, akadémiai, egyetemi és NKÖM- könyvtárak 452 milliós, a területi művelődési intézmények negyvenötmilliós, az állatkertek kilencvenhétmilliós, az országos közművelődési intézmények kilencvenötmilliós, az állami pénzeket is felhasználó "közszolgálati" fesztiválok százhúszmilliós "elvonási tünete" katasztrofálisan érinti a fenti területek működését, fenntartását." – írja Márta István.

Régebbi hírforrás(ok): link

Tartalomfejlesztő KKV-k részvételi lehetőségei az EU 6. K+F KeretprogrambanFEL

A következő MATISZ Pályázói akadémia VII. helyszíne: 1012 Bp. Kuny Domokos u. 13., VI. emeleti előadó (Déli pályaudvarnál) időpont: 2004. március 24. Előadások: EU és hazai pályázati körkép, EU 6. Kutatás-fejlesztési Keretprogram és III. Információs Társadalom Technológia (IST) felhívás, Belföldi kutatás-fejlesztési pályázatok, PATENT EU projekt feladata és kapcsolódása a KKV-k uniós (pályázati) részvételéhez. A rendezvény részvétele ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az online regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével lehet. További információ a MATISZ Titkárságon: Darabont Csilla (telefon: 213-5089, telefax: 375-9722, e-mail: info@matisz.hu link A meghívottak tervezett köre: multimédia tartalom- és technológia-fejlesztő kis- és középvállalkozások.

Régebbi hírforrás(ok): MATISZ Hírlevél, márc. 16.

Az amerikai közkönyvtárak és a digitális szakadékFEL

A washingtoni Könyvtári és Múzeumi Intézet (IMLS) legújabb híradója beszámol arról, hogy a Közkönyvtári Egyesület kétéves vándorgyűlése alkalmából B. Gates beszédet tett közzé a közkönyvtárak szerepéről a digitális szakadék áthidalásában. 1996-ban az amerikai közkönyvtárak 26%-a biztosított hálózati elérést olvasóinak, majd ez az arány 2004 elejére 95%-ra nőtt. Egy könyvtárra átlag 7,5 olvasói gép jut. 14 millió amerikai - az összes Internet-használó 10%-a a könyvtári gépeken jut ki a hálózatra. Ezzel a közkönyvtárak a hozzáférés negyedik legnagyobb forrását jelentik (a munkahely, az iskola és az otthon után). Az évi 15 ezer dollár alatti éves jövedelmű családok kétszer- háromszor jobban rá vannak utalva a közkönyvtári hozzáférésre, mint az évi 75 ezer dollárral rendelkezők. Gates anyaga letölthető a link címről. Az IMLS pedig a könyvtári szolgáltatások fejlesztéséről intézkedő törvény (Library services and Technology Act) értelmében 1998 óta kb. 1 milliárd dollárt nyújtott a távközlési költségek fedezésére. (ref: SP)

Régebbi hírforrás(ok): link ???????????

Amerikai Internet-használati statisztikaFEL

A Pew Internet & American Life projekt legújabb felmérése szerint a lakosság 63%-a internetezik, s ezen belül különösen sokat erősödött az információkeresés funkciója (három év alatt 50%-kal), ezt követi a pénzügyi műveletekre történő felhasználás dinamikája. Az internetezők kilenc-tizede levelezik a hálón. Nem meglepő, hogy a gyakorlottabb és otthoni széles sávú hozzáférést élvezők a legaktívabbak a hálón. A felnőtt internetezők 23%-a lép a hálóra nem a munkahelyről és nem otthonról. A hálón élő amerikaiak negyede él az új technikával valamely könyvtárnak köszönhetően. (ref.: SP) - F: márc. 15.

Régebbi hírforrás(ok): link

Friss "szabóervines" portálFEL

A FSZEK informatikai fejlesztési koncepciójával összhangban – a könyvtár centenáriumára -- minden tagkönyvtárban elérhető lesz a világháló, korszerűsítve az információszolgáltatás. E munka eleme volt a portál informatívabbá tétele, amely széles utat nyit a könyvtár távkommunikációs szolgáltatásainak használatára, valamint az olvasók és könyvtárosok, olvasók és könyvtár még közvetlenebb kapcsolatépítésére. Az IHM ITP-2B pályázati támogatást saját forrással kiegészítve választották portálprogramnak az Instantweb Supportál-t (link ), a választásnál a modularitást, az árat és az online szerkeszthetőség szintjét vették figyelembe; cél volt, hogy könyvtárosok aktualizálják a tartalmat. E munkát beépített html-tagek segítik, a dátumkezelési lehetőség alkalmas az elavult információk eltüntetésére, azaz automatizált archiválásra. A 15 fős munkabizottság tagjai informatikai ismeretekkel rendelkező lelkes könyvtárosok és web-programozói tudással felvértezett kollégák. A szeptemberi első megbeszéléskor gondolták át a szerkezetet, alakították ki a menürendszert az InstantWeb munkatársaival együtt. Mivel a menürendszernek a FSZEK tagkönyvtári hálózatát kellett tükröznie, a térképes megjelenítés mellett döntöttek. A könyvtárakról online frissíthető adatbázis készült. A szerkesztőségi rendszer szerint különböző szintű felhasználói hozzáférés adható, ami alapján ún. klubokba sorolják a szerkesztőket (pl. adminisztrátor, szerkesztő, cikkfeltöltő; az utóbbi menüszinten szabályozható). A tapasztalatok szerint a könyvtárosok és informatikusok szoros együttműködése elegendő a portál-program bevezetéséhez. Az adatfeltöltést jelenleg tízen végzik, a cikkek végső publikálása a főszerkesztő és két olvasó-szerkesztő feladata. Az informatikusok a működéséért felelősek. A honlap elkészítése, az adatok feltöltése a napi munka része. A portál alkalmas intranetes alkalmazásra is, melyen most dolgoznak. Az új honlap – közel fél éves munka eredményeképpen -- március eleje óta látható. A megjelenést és a tartalmat folyamatosan bővítik.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): Béniné Virág Mária, Grnák Márta; link

Szempontok a coach kiválasztásáhozFEL

Előző számunkban ismertettük Nuridsány Judit cikkét a coachinggal kapcsolatban. A menedzsmentfórum cikke viszont abban ad tanácsot, hogy milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a menedzser fejlődését segítő ún. coach-ot. A cikk szól továbbá a coach díjának nagyságáról is. - F: jan. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

XI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - sajtótájékoztatóFEL

Németország lesz az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége - számoltak be a német bemutatkozás szervezői szerdán a budapesti Goethe Intézetben. Az április 22-től 25-ig tartó könyvünnepet Mádl Ferenc magyar és Johannes Rau német államfő jelenlétében Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere nyitja meg - ismertették. - F: febr. 25.

Régebbi hírforrás(ok): link

Manchester előzi Oxfordot, Cambridge-et és a British Múzeumot digitalizálásbanFEL

Minden 1453 és 1800 között kiadott könyv elérhető a Manchesteri Egyetem hallgatói számára. Ez több, mint 120.000 elektronikus kötetet jelent, köztük sok olyan kiadványt, melyek fizikailag nincsenek is meg a szigetországban. Európa legnagyobb elektronikuskönyv-állományát a Manchesteri Egyetem több északnyugati egyetemmel együtt finanszírozza; költségvetésük 500.000 font. (ref. MG) - F: febr. 20.

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtári program tizenéves anyukáknak és gyermekeiknekFEL

Egy észak-kansas-i középiskola egy speciális program keretében 4000 dollárt juttatott egy nyilvános könyvtárnak, hogy létrehozza és fejlessze a kifejezetten tini korú anyukák és gyermekeik számára összeállított könyvtári gyűjteményt. A nyilvános könyvtárban havonta egy délután megrendezésre kerülő könyvtári órák során a fiatal anyukák vagy leendő szülők és a gyerekek egy könyv egy példányát kapják meg, s annak feldolgozása során megtanulják, hogy hogyan kell gyerekeiknek meséket, történeteket olvasni. A történetek kapcsán aztán olyan kérdések megbeszélésére is sor kerülhet, mint, hogy milyen egyéb játékot lehet kisgyerekekkel játszani. A programban 15-25 fő vesz részt, s a könyvtár havonta 25 példányt vásárol a feldolgozandó könyvből. A kezdeményezés célja kettős. Egyrészt a fiatal anyukák számára nyújt segítséget, hiszen útmutatót ad, hogy a koruknak megfelelő könyvtárt állíthassanak össze gyermekeik számára, illetve lehetőséget kínál problémáik megbeszélésére. Másrészt viszont a program hatására nő a könyvtárba járók köre, és remélhetőleg az anyukák után később a gyerekek is visszatérő olvasói lesznek a könyvtáraknak. (KE) - F: márc. 4.

Régebbi hírforrás(ok): link

Arany Érdemkereszt...FEL

Az államfő Hiller István kulturális miniszter megbízásából mintegy ötven, a kulturális és művészeti életben maradandót alkotó személynek ad át kitüntetést. A nemzeti kulturális örökség minisztere március 15-e alkalmából szombaton, az Iparművészeti Múzeumban adta át az elismeréseket. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét vehette át Gaál Sándor, a tiszafüredi Városi Könyvtár igazgatója, és dr. Környey Lászlóné a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója. - F: márc. 12.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvadomány a Bukaresti Magyar Kulturális KözpontnakFEL

Február végétől már használják is a bukaresti magyar könyvtárban azt az 1343 kötetet, amit a Magyar Könyvterjesztők és Könyvkiadók Egyesülésének (MKKE) tagjai adományoztak a Bukaresti Magyar Kulturális Központ eddig szinte teljesen üres könyvtárának. - márc. 2.

Régebbi hírforrás(ok): link

Memóriából katedrálistFEL

Bár nem most jelent meg a HVG februári Háló mellékletének cikke, tartalma miatt azonban érdemes fellapozni. A Nemzeti Digitális Adattár (NDA) ernyőprogramja alatt megvalósuló Nemzeti Audiovizuális Archívumról (NAVA) Kovács András Bálint programvezető, továbbá Tószegi Zsuzsanna és György Péter nyilatkozik. Az archívum nem az interneten lesz elérhető (mert az nem tartozik a szabad felhasználás körébe), hanem köz- és felsőoktatási könyvtárak adnak majd helyet a kutatóhelyeknek.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): HVG Háló melléklet, link

Honlap van, elektronikus ügyintézés még nincs az önkormányzatoknálFEL

Az elektronikus ügyintézés várhatóan 2010-től az önkormányzatok kötelező feladatai közé fog tartozni, az informatikai miniszter ezért központi normatív támogatás bevezetését sürgeti. A magyar települések mintegy fele tart fenn honlapot, ezek azonban az e-aláírás és a belső ügyvitel hiányosságai miatt még nem alkalmasak a papírmentes munkavégzésre. - F: márc. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link

The European Library -- TEL, www.europeanlibrary.org/FEL

Az új projekt januárban kezdődött és a nemzeti könyvtárak digitális és nem digitális tartalmaihoz kíván hozzáférést nyújtani, részben térítés fejében. Mivel integrálja a 43 európai nemzeti könyvtár webes szolgáltatását jelentő Gabriel programot, a TEL a gyűjtemények gyűjteménye lesz. - F: febr. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link

Információs központ a nők egészségéértFEL

A nők egészségének megőrzéséhez, a különféle betegségek megelőzéséhez nyújt segítséget az az információs és módszertani központ, amelyet az amerikai Pittsburgh és Győr város közötti partnerprogram keretében adtak át a Rába- parti településen. A program célja a nők egészségének javítása, a koraszülések és az abortuszok számának csökkentése, a családtervezési ismeretek bővítése, a dohányzásról való leszokás elősegítése és a szexuális felvilágosítás. Az információs központban valamennyi érdeklődő ingyen kölcsönözhet könyveket, videofilmeket és információs anyagokat, és megtalálhatók azok a technikai eszközök, modellek, makettek, dia- és fóliasorozatok is, amelyek segíthetik a nők egészségével kapcsolatos oktatást, ismeretterjesztést.

Régebbi hírforrás(ok): Minők Hírlevél, kapcsolódó link: link

Májustól elektronikus pénztárcával is fizethetünkFEL

A csatlakozás után új fizetési forma jelenhet meg Magyarországon. A bankkártyához hasonló elektronikus pénztárca elsősorban kisösszegű vásárlások gyors és olcsó lebonyolítására lesz alkalmas. A feltölthető plasztiklapok a parkolási díjak rendezését vagy a buszjegy vételárának kiegyenlítését gyorsíthatják fel. - F: márc. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link

MunkakörszobrászatFEL

A jó munkatársakat nem csak felvenni, de megtartani is nehéz. Utóbbiban döntő szerepe van annak, hogy a beosztottakat olyan feladatokkal bízzuk meg, amelyek megfelelnek érdeklődésüknek.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Alacsony a hatékonyság!FEL

Az uniós átlag 18 százalékát keressük. Hazánkban a munkaerőköltség csaknem hatoda az uniós átlagnak, Bulgáriában és Romániában pedig még fele ennyi sem. A jelölt országokban mégis 8-10 órával dolgoznak többet havonta, teszik mindezt az uniós átlagbér töredékéért.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Növekszik az e-pontok számaFEL

A Dél-Dunántúl számos településén, így a tolnai megyeszékhelyen például négy E- Magyarország pont létesül az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól pályázati úton elnyert támogatással. - F: márc. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link

Sikerrel debütált a felsőoktatási e-jelentkezési rendszerFEL

Az oktatási tárca szerint várhatóan 2005-től lehet az interneten jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe, a rendszer próbájaként az idén hetvenegy diák már elektronikusan adta be a felvételi lapját. - F: márc. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link

Laptopprogram pedagógusoknakFEL

Az Oktatási Minisztérium (OM) még idén olyan program elindítását tervezi, amelynek révén 2006-ig a pedagógusok harmada, de legalább negyede hordozható számítógépeket kaphatna - jelentette be Magyar Bálint csütörtökön Siklóson. - F: márc.12.

Régebbi hírforrás(ok): link

George Michael ingyenesen terjeszti dalait a netenFEL

A multimilliomos énekes bejelentette, hogy felhagy a lemezkészítéssel és ezentúl ingyenesen, az interneten fogja terjeszteni dalait. A rajongók a letöltésért cserébe adakozhatnak majd különféle jótékonysági szervezetek javára. - F: márc. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link

Hárommillióért mobiloztak a kulturális tárcánálFEL

Míg az egyik legnagyobb apparátussal rendelkező Belügyminisztériumban 37-en rendelkeznek korlátlan használatú mobiltelefonnal, addig a kulturális tárcánál mind a 99 hivatali készülék számláját teljes egészében kifizetik, de a magánbeszélgetések díját vissza kell fizetni. Eddig mindössze öt minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal tett közzé a mobilhasználatra vonatkozó adatokat. A tárcáktól kapott válaszokból kiderül, gyakorlatilag a jogosultakon múlik, hogy valóban csak hivatali célra használják-e a telefont. - F: márc. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Gates a személyi számítógépek fejlesztésérőlFEL

B. Gates az MIT, a legnevesebb amerikai műszaki egyetem hallgatóinak előadást tartott a Microsoft terveiről és szándékairól. Kiemelte, hogy cége évente 6,8 milliárd dollárt fordít fejlesztésre, ami egyedülálló a világban. Egyben úgy vélekedett, hogy a mai PC-k eléggé kezdetleges termékek (rough draft), s szerinte tíz éven belül kábelmentesen és kiváló képfelbontás mellett lehet majd internetezni. (ref.: SP) - F: márc.10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Hungarica Cambridge-benFEL

Javában zajlik Nagy-Britanniában a Magyar Magic, félúton járnak az őszi hollandiai kulturális évad előkészületei, és hamarosan válogatja a zsűri az oroszországi magyar kulturális évad programjait is. A kulturális tárca az idei költségvetéséből több mint 900 millió forintot szán a rendezvényekre. (...) Szintén még tavasszal Cambridge-ben az egyetemi könyvtárban tartanak egy nagyszabású Hungarica-kiállítást. - F: márc. 12.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Pályázat ifjú meseíróknakFEL

"Az úgy volt." címmel Janikovszky Éváról elnevezett meseíró-pályázatot indít a százéves Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK). A tegnap meghirdetett verseny budapesti iskolás korú gyerekeknek szól. A jelentkezők bármilyen szabadon választott témát földolgozhatnak, és terjedelmi megkötés sincs, egyetlen követelményként a nyomtatott formát kérik a szervezők. - F: márc. 11.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtári mesékFEL

A századik születésnapját ünneplő Szabó Ervin Könyvtár budai könyvtárai az idén is számos hétvégi családi programmal, az Európai Unióval kapcsolatos előadásokkal és beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. A XII. kerületi könyvtár pedig Lázár Ervinnel együttműködve meseíró-pályázatot hirdetett a gyerekeknek a centenárium alkalmából. - F: márc. 16.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link , link

Megújult zöld weblapFEL

Megújult formában fogadja a link weblap a környezet- és természetvédelem iránt érdeklődőket. A zöld oldal célja, hogy friss információkkal szolgáljon, elősegítse a tudomány, a környezetvédelmi ipar, a civil szervezetek, az állami intézmények, az újságírók, a zöld ügyek iránt érdeklődők közötti kommunikációt - írja a célokról a weblap-bemutatójában Sarkadi Péter főszerkesztő. - F: márc. 8.

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Az NKA Könyvtári Szakmai Kollégiumának pályázataFEL

A Nemzeti Kulturális Alapprogram Könyvtári Szakmai Kollégiuma pályázatot hirdet 2004-ben megkezdendő és legkésőbb 2005. június 30-ig megvalósuló programok támogatására, egyebek mellett nemzetközi kapcsolatok témakörben. Kiemelten támogatják az európai uniós csatlakozással kapcsolatos programokat. Beadási határidő: 2004. március 24.

Régebbi hírforrás(ok): NKA Könyvtári Szakmai Kollégium; H-1388 Budapest, Postafiók 82. link tel.: (06 1) 351-5461/141

Olasz partnerkeresésFEL

Olasz kulturális szervezet társszervezőként vagy partnerként csatlakozna Kultúra 2000-es pályázathoz a következő témák valamelyikében: könyvek, örökség, kiállítások, fesztiválok, könyvtárak, zene (klasszikus és népzene), színház. (KultúrPont) inf.: 52 Via XX Settembre, 00044 Frascati, Italy

Hírforrás:
2004. március 17.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): Vitale Rosa formazione@eurogroup-online.it link tel.: +39-06/9422170, fax: +39-069417701

Honlapajánló: African Review of BooksFEL

Az African Review of Books (Afrikai könyvszemle) oldal fórum az Afrika- könyvek, -irodalom, -tanulmányok megvitatására, olyan hely, ahol az afrikai könyvkiadással kapcsolatos legtöbb hír, információ, vélemény megtalálható. (OCPA News 100)

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont, linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról