Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ajándékrendezvények székelyudvarhelyieknek - pazar videókkal 1.

A természettudományos érzékenyítésről is neves Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár link kapmányt indított Ajándékozzon könyvtári élményt! címmel. Ehhez videósorozatot is készítettek: link , link , (földrengés) link
(A szabadulószobáról korábban írtunk :link )

A KIT kérdéseire Szőcs Endre elmondta, hogy nem rontanak a könyvtár-imázzsal ajtóstól a házba - Intézményünk könyvtár mivoltát finoman érzékeltetjük, hisz a foglalkozásokat bemutató filmjeinket minden alkalommal a könyvtárral kapcsolatos gondolatokkal zártuk. A központi hirdetés is "könyvtári élményről" beszél.
Az ötlet, mely a könyvtárunk szolgáltatásainak "kiárusítását" illeti, már néhány évvel ezelőtt megszületett, de még nem voltak meg a minden korosztályra kiterjedő szolgáltatásaink. Ma már elmondhatjuk, hogy bárkinek 6-99 év között, egyedül, családostól vagy csoportosan (15-30 személy) érkezve, tartalmas programot tudunk biztosítani, az igényeknek megfelelően, akár egész napra is. És ez nem túlzás. Aki követett bennünket, az láthatta, hogy a közösségi média mellett a hagyományos csatornák felhasználásával is igyekszünk magunkról minél több információt eljuttatni az olvasókhoz. Ezért 2018-ban felkértük a városunkban működő Székelyföldi Stúdiót, hogy készítsen egy bemutató filmet, melynél két szempontot tartottunk szem előtt:
1. tartalmazzon röviden minden általunk nyújtott fontosabb tevékenységet, valamint
2. olyan illusztris személyeket szólaltassunk meg a könyvvel és a könyvtárszeretettel kapcsolatosan, akik ismertek Székelyföldön link .
Ez utóbbi jelentett kisebb fejtörést, de örömmel mondhatom, hogy a bemutató filmben megjelenő személyek örömmel (és önzetlenül!) vállalták a felkérést. A kisfilm elkészítése nagyon kedvezményes (baráti) áron mindössze 2.000 lejbe (megközelítőleg 150.000 forintba) került - fejtette ki az intézmény igazgatója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról