Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Arra gyúrnak, hogy megtartsák a fiatal felnőtteket

A közkönyvtárakban a legnagyobb lemorzsolódás a tanulmányi időszakot követően következik be - Belgiumban is, ezért kulcsfontosságúak az ifjúsági könyvtár kötődést hozó szolgáltatásai. Nemrég mutattuk, hogy az egyetemista korosztály ragaszkodik a genti de Krook közkönyvtárhoz. A gyerekkönyvtárat pedig itt mutattuk: link és itt link . A mostani galéria - link az ezt megelőző korosztály helyét mutatja.

Az ifjúsági könyvtár a hang-és videóstúdióval szemben kapott helyet. Talán nem véletlenül. A könyvtárban éppen ifjúsági foglalkozás volt - körbe rakott székekkel -, erről nem készült fénykép. A polcok viszont a standard innovációkat mutatják: kerekesszékről is elérhetők, beépített képernyő (melyek könyvajánlók futnak, részben a TikTok (#BookTok), részben a könyvtár saját szolgáltatásaként, mint "a hónap könyve"), a dokumentumok a shop-koncepciót idéző elvek szerint bemutatva, részben botíróval kifelé, részben gördíthető polcokkal. A könyvtárpultban ülő könyvtáros természetesen nincs elbarikádozva, több irányból is jól látható. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2024. április 01.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=arra_gyurnak_hogy_megtartsak_a_fiatal_felnotteket
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról