Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az egyház ne magával törődjön!

Az egyház centruma nem maga az egyház. Ha csak magára figyel, akkor meggörbedve végzi - figyelmeztetett Ferenc pápa, és tanácsolta, hogy az egyház ne magával törődjön, a struktúráival vagy azzal, miképp tekint rájuk a társadalom. Ez valamiféle átmázolt teológiához vezetne. El kell merülni az emberek reális életébe. Tegyük fel a kérdést, mire van szükségük az embereknek, mik a lelki elvárásaik, és mit várnak az egyháztól.
Ferenc pápa szerint ezekre a kérdésekre három szó a felelet: szabadság, kreativitás, párbeszéd [kifejtés a forráslinken]. (Ferenc pápa üzenete a pozsonyi Szent Márton székesegyházból)

Többször felmerül könyvtáros körökben a könyvtárosok érdekvédelme. A könyvtárosi előadások, nyilatkozatok, cikkek pedig szinte kizárólag a könyvtár kínálatával indítanak, nem a használók szempontjaival - mindez beszűkíti és kalodába zárja önnön könyvtárosi gondolkodásunkat. Eközben egyre kevesebben veszik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. Ugyanakkor a szolgáltatásminőséget nem lehet máshoz kötni, mint a használók stratégiai igényeihez. Ebből lehet visszatervezni a könyvtári tevékenységeket, amennyiben a minőséget tényleg a használók szempontja határozza meg. A könyvtár ne magával törődjön! (MG)

Kapcsolódó: 8-18 éves korú gyerekek segítenek eldönteni, milyen legyen a jövő bevásárlóközpontja (Design thinking) link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról