Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Hogyan lehet felrobbantani a könyvespolcokat? (képekkel)

A könyvespolc önmagában is lehet tőke. Ugyanis érték, akár bevétel is termelhető általa a könyvtárban. Azon túl, hogy könyveket lehet rá rakni, kölcsönadható, helyben is jó szolgálatot tesz rendezvényszervezésnél térelválasztóként. Két perc alatt megváltoztatható a tér, ha a tervezettnél kevesebb / több vendég érkezett. Persze csak akkor, ha a polc könnyen mozgatható. Régebbi koncepció szerint tervezett könyvtárakban ez a lehetőség nem adott, szinte csak robbantással orvosolható a helyzet. Az ilyen szemlélet szerinti berendezés nagyban rontja a könyvtár használhatóságát, csökkenti bevételeit, növeli az elmaradt hasznot.
Mostani képgalériánkban link mozgatható könyvespolcokat mutatunk.
1-2. Gördíthető könyvespolc, több elem együtt vagy külön is állhat.
3. Gördülő polcok gyerekkönyvtárban.
4. A polcra szerelt lehajtható asztalka mellé oda lehet ülni. A mozgatható polccal könnyen teremthetők intimebb zugok az olvasásra.
5. A polcokon túl a gyerekkönyvtár installációi is mozgathatók -- képünkön favár a jobb oldalon. -- Eddigi képeink német közkönyvtárakból voltak. Münchenben kb. öt éve minden felújított könyvtár alapfelszerelése a gördíthető polc.
6. A polc céleszközzel is áthelyezhető: a nagykanizsai példán néhány ember által kezelhető tréler -- béka -- segít a mozgatásban. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Kétszeres nyereség a mobil könyvespolcokon link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról