Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtári blogok frissülése és függetlensége

Nemrégiben számolt be a KIT egy könyvtáriblog-gyűjteményről link Gond azonban, hogy a blogok nem mindegyike frissül megfelelően. A Klog-on ezért pléldául felülvizsgálták őket 2008. végén, és a havonta legalább 1000 karakteres bejegyzéssel nem frissülő blogokat archiválták. Gyorsította ennek szükségességét, hogy 2008. októberében az OSzK-ban található szerverről a Miner.hu 'webkettes keresőhöz' költöztek át, amely adott mennyiségű adatmennyiség után fizetőssé válik, így érthetően, felesleges tartalmat nem célszerű tárolni rajta. A költözés oka, hogy az OSzK fel kívánta tüntetni logóját a blogokon, de a Klog alapszabályában szerepel a minden intézménytől való függetlenség, így az OSzK-tól is. A Miner.hu-nak is volt egy kérése: annak keresőjét kell minden oldalon feltüntetni. Ám ennek nem látták akadályát, mivel a Miner nem könyvtáros intézmény, és hasznos többletet is ad a blogokhoz.

Hírforrás: Habók Lilla
2009. december 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtari_blogok_frissulese_es_fuggetlensege
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról