Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szolgáltatás- és irodalomkínálat idős embereknek, a városi könyvtártól (galéria)

Nem, nem a könyvtár a legjobb szolgáltató, ebben sem! Legalábbis önmagában biztosan nem. Ezért együttműködik olyan szakemberekkel, szervezetekkel, akikkel közösen viszont már nélkülözhetetlen szolgáltatásokat tud kínálni.
Az Itzehoei Városi Könyvtár link "Szeniormunka" kis prospektusában - a fotókat ld.: link - szól az időseknek nyújtott médiakínálatról, valamint az idősekkel valamilyen módon kapcsolatot tartó embereknek szóló kínálatról. Ezen belül kiemeli a demenciával foglalkozó anyagokat. (Ami felveti az ageizmus nem túl szerencsés lehetőségét vö.: link . Az sem biztos, hogy szerencsás, ha gingkolevéllel illusztrálják a prospektus, ami ugyanis a demencia kezelésének hatóanyag-forrására utal.) Megemlítik a témában a 8-10 dokumentumot tartalmazó médiatasak kölcsönzésének lehetőségét is.

A könyvtár honlapját tekintve a programkínálat első oldalán két, időseket célzó előadássorozatra hívják fel a figyelmet: Információ az idősgondozásról, ill. Demens partnerek kezelése. (Ez utóbbi érdekessége, hogy ez előadást nem németül, hanem a helyi alnémet dialektusban hirdetik és tartják meg link .) Az előadók természetesen nem könyvtárosok, hanem vonatkozó szakmai szervezetek munkatársai. A könyvtár csak a platformot - helyszín, publicitás, szervezés, hallgatóság - biztosítja, mert ahhoz ért; a kínált tartalomhoz sokkal kevésbé. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról