Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

És hol vannak a nagyapák?

Úgy látszik, az idénre is megmaradtak az őszi könyvtári hét kommunikációs anomáliái. Hiába, a kommunikáció is egy szakma. A 'nagyi' aktuális könyvtári szlogenbe illesztése szerencsésebb, mint a tavalyi 'tini'-é, már csak azért is, mert kevésbé válogatós csoportot céloz. Az ezüst-generáció, a szépkorúak, nagyszülők nemzedéke stb. azonban nem csak nagyanyákat, hanem náluknál veszélyeztetettebb nagyapákat is jelent (vö. pl.: kb. 9 évvel korábban halnak meg). Az aktuális szlogen azonban őket nem támogatja. Súlyosabb, ha a kommunikációban a nagyi az unoka-kontextust is kevés kivétellel kisajátítja. A könyvtárat és az olvasást tekintve a férfiak általában is hátrányos helyzetűek. Nyugaton több példa is van a fiúk, férfiak megszólítására, literációs hátrányaik csökkentésére. Vagy lehet, hogy a következő ősszel ők lesznek a célcsoport? Mondjuk: Pasik, taták, irány a könyvtár! ;-) (Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a programok között van olyan, amely név szerint is megszólítja a nagyapákat, illetve a projekt főoldala link fele-fele arányban mutatja a nemeket.
Érdekes emellett, hogy az 'Összefogás' kifejezés háttérbe szorult a 'Könyvtári vasárnap' kifejezéssel szemben.
-- Korábbi kommunikációs anomáliák az Összefogás-rendezvényekről: 2008. Hiszik naivan, hogy ilyen az élet -- Országos Tini Könyvtári Napok link , 2007. Összefogás és (sajtó)visszhangja link , 2006. Gondolatok az Összefogásról link

Hírforrás: MG
2009. október 03.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=es_hol_vannak_a_nagyapak_
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról